Pozdravljeni,
Janez, najlepša hvala za prezentacijo testa. Strinjam se s tabo, da je najboljši preizkus TRX-a v velikem tekmovanju. Ampak tudi v manjšem se da marsikaj videti. Številke sicer niso moje področje, zato si bom izposodil temo (upam da ni preveč off topic) in napisal nekaj svojih praktičnih izkušenj z FT2000.
Včasih sem bil lastnik FT950, nato FT2000 in sedaj TS590. V neposredni bližini imam soseda Vinkota S53F. Antene so oddaljene manj kot 200m v direktni optični vidljivosti. Ko sem delal z FT950 in FT2000 je bilo istočasno delati z njim nemogoče. Na njegovi strani je bil TS590. On je mene motil, jaz pa njega uničil z dvigovanjem šuma. Ko sem jaz prešel na TS590 se je situacija drastično spremenila in lahko skoraj normalno delava na istem obsegu. Zdaj ko je Vinko prešel na FTDX10 se je situacija pri meni še dodatno izboljšala. Pri njemu pa je ostalo cca enako. Zdaj sem jaz na potezi, za izboljšanje oz. ohranjanje dobrososedskih odnosov

.
Uporabljal sem tudi FT2000 + 2m transverter. Na hribu je to idealna kombinacija za uničevanje konkurence z dvigovanjem šuma po celotnem obsegu. Sam tega nisem nikoli naredil, od doma iz belokranjske luknje pa nimam koga motiti. Vem pa, da je enkrat nekdo bil na hribu s to kombinacijo in je bilo veliko govora o tem. Če nebi slučajno takrat bil na bandu bi težko verjel, da tako »sranje« dela FT2000.
Za igranje imam tudi FT991A, ampak ga na KV skoraj ne uporabljam, ker pri sosedu naredim »rasturačino«. Na 2m in 70cm pa bližnjih sosedov nimam.
Kar se tiče dizajna in ergonomije je FT2000 absolutni zmagovalec od zgoraj navedenih TRX-ov. Glede ostalega, kar jaz potrebujem pa žal (za mene) ni primerljiv oz. je boljši TS590, ki je cenovno v istem rangu.
73 Damjan S52W