Za S5 radioamaterje ostane edino varijanta, da opravijo ameriški HAM izpit in pridobijo ameriško radijsko dovoljenje.

http://www.arrl.org/FandES/field/regula ... o/#foreign
Sicer ne hodimo tja na vikend ampak ...
73 de S56IUA - Ognjen
s56a napisal/-a:Foreign Amateurs who wish to operate in the US may do so if the country of which they are a citizen and amateur licensee has entered into a bilateral or multilateral reciprocal operating agreement with the US. Such agreements can include a reciprocal licensing agreement, CEPT license, or IARP permit.
Ognjeni, vse CEPT licence veljajo v ZDA. YU je sklenila dvostranski sporazum z ZDA leta 1984 v času Sarajevske zimske Olimpijade. Hrvaška je to preuzela, naša nesposobna administracija pa ne.
LP MMM S56A, N1YU since 1978 s tri izpita v FCC Boston office
s56a napisal/-a:V ZDA lahko izbereš katerikoli prefiks in je AA1 popolnoma legalen. Jaz sem bil NH7/N1YU s Havajev leta 1996. Večina je pričakovala Kure. K1B z Baker otokov je tudi primer liberalne FCC zakonodaje. V pravni državi se zakoni spoštuju...
s53zo napisal/-a:s56iua napisal/-a:Je kdo, ki je že klofal v US of A brez dodatne papirologije (zgolj S5 CEPT dokumentom), s slovenskim klicnim znakom (seveda z US of A predpono) ter ni končal na "FBI Most Wanted List"?
Da.
73
Simon, S53ZO
s56iua napisal/-a:A si bil to ti?
s53zo napisal/-a:s56iua napisal/-a:A si bil to ti?
Da.
Izgleda si spregledal moje sporocilo zgoraj.
Izgledalo je pa tako: Odlocil sem se, da bom klofal. AA1 prefiks se mi je zdel dokaj prebrisan. Usedel sem se za postajo in poklical CQ. V postajo vtaknil antenski kabel in se enkrat poklical CQ. Naredil par zvez.
Ce ze pisem. Ko sem bil pri Fredu, K1VR je bil ravno WAE CW contest. Moram priznati, da je iz EU strani to veliko bolj zanimiv kontest, saj je sprejemanje QTCjev zanimivejsa aktivnost kot oddajanje.
Tudi aktivnost na repetitorjih za kak /M je prijetna.
Ce te pa se kaj zanima pa samo vprasaj.
73
Simon, S53ZO
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov