Napisal/-a S55SR » 17 Avg 2009, 10:18
Ne, ne gre mi za politiko. Vi se greste politiko. ZARES!
Moti me vaše, politično, izmikanje odgovorom, zavijanje vsega skupaj v tajnost in napadanje tistih, ki zastavljajo vprašanja, neprijetna vprašanja
Evo me nazaj! Prejšnjega posta nisem dokončal, ker na sosednjem bloku obnavljajo streho in je za nekaj minut zmanjkalo elektrike. Očitno mi je uspelo pravočasno kliknit na "potrdi", da je začetek bil shranjen.
Nadaljujem:
, neprijetna vprašanja za vas, ki vse to skupaj zavijate v tančico skrivnostnosti in pomembnosti. Ne pozabite, da predstavljate komaj četrtino radioamaterske javnosti. Kaj pa ostale tri četrtine? Ali ste se, preden ste začeli "razmišljati" o zakonu, vprašali, kaj bi morala oz. kaj bi lahko naredila ZVEZA, da bi postala verodostojen subjekt (da bi predstavljala vsaj polovico radioamaterjev) v odnosih z državo? Tako, kot četrtinski predstavnik, utemeljujete prevlado manjšine nad večino. Časi, ko je članstvo bilo obvezno so minili in, upam, se ne bodo več vrnili. Nič nimam proti članstvu radioamaterjev v političnih strankah, vendar ta radioamater na sme graditi svoje politične kariere na račun hobija, ki je po definiciji apolitičen. Vam, v vodstvu, gre, ta trenutek, samo zato, da boste lahko, čez nekaj let, mahali s papirjem in se hvalili, tako kot prejšnje vodstvo, kako ste vi dosegli da je radioamaterstvo uzakonjeno. Na morebitno škodo, ki jo lahko s tem povzročite tudi ostalim trem četrtinam radioamaterjem, pa niste niti pomislili in vas niti ne zanima. Važno je da boste vi tisti, ki so uzakonili nekaj. Nehajte se sprenevedati in dajte karte na mizo, skličite konferenco, pokažite in prepričajte nas, da je sedanja zakonodaja zanič, da se po sedanji zakonodaji ne da ničesar več iztržiti za radioamaterstvo, da smo zašli v slepo ulico. Dokažite, z argumenti, da bo boljše za vse, če se napiše nov zakon. Moje, skromno, mnenje je, da bi bilo boljše, če bi se posvetili pisanju novega statuta, ki bo skladen z zakonodajo in potrebami članstva.
Proti delu posameznikov, ki organizirajo tečaje, ki vodijo raznorazne tabore, pišejo članke v CQ, organizirajo in se udeležujejo tekmovanj, nimam nič, nasprotno, take sem in bom še naprej hvalil in jih dajal za zgled. Žal mi je, če je kakšen tak, ki je vreden pohvale, v sedanjem vodstvu, kajti, žal, tudi na njega letijo kritike. Ne samo moje.
Vse to prerekanje in pisarjenje po forumu je nastalo samo in samo zaradi neodgovarjanja na javno zastavljena vprašanja.
Komentarji v stilu S57D, so povsem (off topic) izven teme. Rad bi le, da se javno odgovori na zastavljena vprašanja. "Podj....vanja" s strani S55Z pa tudi kažejo na raven kulture našega vodstva. Predvsem dveh članov. Ostali pa se ne javljajo, tako da, na žalost, ne poznamo njihovih mnenj. Lepo bi bilo, če bi se tudi ostali "oglasili" in povedali svoje. Članu predsedstva, ki gradi politično kariero v mestnem svetu Ljubljane, pa priporočam, da vsakokrat, ko se predstavlja s svojim pozivnim znakom, pa naj bo to na forumu, na konferencah, v etru itn., naj pusti politiko za tisti čas pred vrati, na čakanju.
ISF (imejte se fantastično)
Samo