Del. skupina za pripravo zakonodaje o radioamat. dejavnosti

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

Re: Del. skupina za pripravo zakonodaje o radioamat. dejavnosti

OdgovorNapisal/-a s55z » 17 Avg 2009, 08:14

Samo, če tako misliš, lahko takoj zamenjava in začneš urejati glasilo... ali pa odhitiš na Menino in vodiš radioamaterski tabor za mladino (saj res, fantje potrebujejo še kakih 15 spajkalnikov... bi jih ti zorganiziral?), ali pa... eh... ja, saj res... ti CQja ne maraš.... ciniš tudi ne... SRY... tebi gre samo za politiko... :-?
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a S55SR » 17 Avg 2009, 08:37

Ne, ne gre mi za politiko. Vi se greste politiko. ZARES!
Moti me vaše, politično, izmikanje odgovorom, zavijanje vsega skupaj v tajnost in napadanje tistih, ki zastavljajo vprašanja, neprijetna vprašanja
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR

Kraj: Koper - Capodistria

OdgovorNapisal/-a S57D » 17 Avg 2009, 08:38

Dragan, se tudi jaz podpišem pod tvoj post. "Fantastičnemu" pa predlagam, da naj raje prime za taster, mikrofon in spajkalnik, kot pa da s svojimi posti smeti po forumu.

73, Miloš S57D
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

Kraj: Ljubljana - JN76GC

OdgovorNapisal/-a s52ab » 17 Avg 2009, 08:58

...Samo...!

...tako !...zvedel si, kar si hotel.
Sedaj pa naredi kaj konkretnega, da boš imel kaj pokazat.
Fantje DELAJO in imajo kaj pokazat (Dragan...itd).
Podpreti jih je treba, ne pa kritizirat... :evil:
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a S55SR » 17 Avg 2009, 10:18

Ne, ne gre mi za politiko. Vi se greste politiko. ZARES!
Moti me vaše, politično, izmikanje odgovorom, zavijanje vsega skupaj v tajnost in napadanje tistih, ki zastavljajo vprašanja, neprijetna vprašanja

Evo me nazaj! Prejšnjega posta nisem dokončal, ker na sosednjem bloku obnavljajo streho in je za nekaj minut zmanjkalo elektrike. Očitno mi je uspelo pravočasno kliknit na "potrdi", da je začetek bil shranjen.

Nadaljujem:

, neprijetna vprašanja za vas, ki vse to skupaj zavijate v tančico skrivnostnosti in pomembnosti. Ne pozabite, da predstavljate komaj četrtino radioamaterske javnosti. Kaj pa ostale tri četrtine? Ali ste se, preden ste začeli "razmišljati" o zakonu, vprašali, kaj bi morala oz. kaj bi lahko naredila ZVEZA, da bi postala verodostojen subjekt (da bi predstavljala vsaj polovico radioamaterjev) v odnosih z državo? Tako, kot četrtinski predstavnik, utemeljujete prevlado manjšine nad večino. Časi, ko je članstvo bilo obvezno so minili in, upam, se ne bodo več vrnili. Nič nimam proti članstvu radioamaterjev v političnih strankah, vendar ta radioamater na sme graditi svoje politične kariere na račun hobija, ki je po definiciji apolitičen. Vam, v vodstvu, gre, ta trenutek, samo zato, da boste lahko, čez nekaj let, mahali s papirjem in se hvalili, tako kot prejšnje vodstvo, kako ste vi dosegli da je radioamaterstvo uzakonjeno. Na morebitno škodo, ki jo lahko s tem povzročite tudi ostalim trem četrtinam radioamaterjem, pa niste niti pomislili in vas niti ne zanima. Važno je da boste vi tisti, ki so uzakonili nekaj. Nehajte se sprenevedati in dajte karte na mizo, skličite konferenco, pokažite in prepričajte nas, da je sedanja zakonodaja zanič, da se po sedanji zakonodaji ne da ničesar več iztržiti za radioamaterstvo, da smo zašli v slepo ulico. Dokažite, z argumenti, da bo boljše za vse, če se napiše nov zakon. Moje, skromno, mnenje je, da bi bilo boljše, če bi se posvetili pisanju novega statuta, ki bo skladen z zakonodajo in potrebami članstva.
Proti delu posameznikov, ki organizirajo tečaje, ki vodijo raznorazne tabore, pišejo članke v CQ, organizirajo in se udeležujejo tekmovanj, nimam nič, nasprotno, take sem in bom še naprej hvalil in jih dajal za zgled. Žal mi je, če je kakšen tak, ki je vreden pohvale, v sedanjem vodstvu, kajti, žal, tudi na njega letijo kritike. Ne samo moje.

Vse to prerekanje in pisarjenje po forumu je nastalo samo in samo zaradi neodgovarjanja na javno zastavljena vprašanja.
Komentarji v stilu S57D, so povsem (off topic) izven teme. Rad bi le, da se javno odgovori na zastavljena vprašanja. "Podj....vanja" s strani S55Z pa tudi kažejo na raven kulture našega vodstva. Predvsem dveh članov. Ostali pa se ne javljajo, tako da, na žalost, ne poznamo njihovih mnenj. Lepo bi bilo, če bi se tudi ostali "oglasili" in povedali svoje. Članu predsedstva, ki gradi politično kariero v mestnem svetu Ljubljane, pa priporočam, da vsakokrat, ko se predstavlja s svojim pozivnim znakom, pa naj bo to na forumu, na konferencah, v etru itn., naj pusti politiko za tisti čas pred vrati, na čakanju.
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 17 Avg 2009, 10:44

Samo,

Mogoče si spregledal, toda problemska konferenca na temo ZRDej bo predvidoma 14.11.2009, torej je že napovedan datum.

In naprej, 38. konferenca ZRS bo predvidoma februarja naslednje leto. Na tej bo zopet ta tema, toda tedaj predvidoma zato, da potrdi osnutek ZRDej, ali pa da zadevo ustavi.

V obeh primerih, torej, javno in ne drži, da bi kdorkoli karkoli prikrival.

Govoriš pa o enih "tančicah skrivnosti in pomembnosti". Pozor, "pomen" in "pomembnost" zadevam dajejo (dajemo) ljudje. Če zate nekaj ne predstavlja izziva, ti ne predstavlja vrednote, pomena ali ti na splošno ni pomembno, lepo prosim, imaš na to pravico, toda svojo ignoranco razširjati na druge pod lažno skrbjo za neko fikcijo, je milo rečeno neodgovorno, a do tistih, ki s(m)o s prevzemom funkcije v organih zveze prevzeli tudi odgovornost celo žaljivo.

Lepo je in pohvalno, da pišeš in izražaš svoja stališča. Radioamaterji smo med prvimi, kadar gre za to, da živimo in delujemo svobodno.

V tem smislu se ozri, da slučajo v izvajanju svoje svobode ne pohodiš nekoga drugega, ki ti po količini adrenalina prelitega v pisanje ne sega niti do kolen (glede na funkcijo, ki je sedaj opravlja pa se ne bi niti spodobilo..).

73

S56ZDB, Darko
S56ZDB

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a S55SR » 17 Avg 2009, 11:00

Konferenca bo, ko bo, vsaj po dosedanjih izjušnjah, vse že dogovorjeno in bo prepozno za karkoli.
Dajte karte na mizo in povejte, obrazložite, in nas prepričajte, da je sedanja zakonodaja fuj in fej.
Povejte, konkretno s primeri, kaj v zakonodaji ne štima in zakaj je to potrebno popraviti, zamenjati, napisati nov zakon.
Odprite novo temo v kateri boste to tehtno obrazložili. Slovenija je majhna in velika hkrati. Nimamo vsi možnosti biti prisotni na
konferencah, imamo pa, skoraj vsi, možnost sodelovati na daljavo (forum).
Ni lažna skrb. Ni mi vseeno, kaj se bo iz tega izcimilo.
Torej, karte na mizo!
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 17 Avg 2009, 11:08

S55SR napisal/-a:Konferenca bo, ko bo, vsaj po dosedanjih izjušnjah, vse že dogovorjeno in bo prepozno za karkoli.
Dajte karte na mizo in povejte, obrazložite, in nas prepričajte, da je sedanja zakonodaja fuj in fej.
Povejte, konkretno s primeri, kaj v zakonodaji ne štima in zakaj je to potrebno popraviti, zamenjati, napisati nov zakon.
Odprite novo temo v kateri boste to tehtno obrazložili. Slovenija je majhna in velika hkrati. Nimamo vsi možnosti biti prisotni na
konferencah, imamo pa, skoraj vsi, možnost sodelovati na daljavo (forum).
Ni lažna skrb. Ni mi vseeno, kaj se bo iz tega izcimilo.
Torej, karte na mizo!

Zanimivo..

Pa ni še niti dan naokrog, ko si nazadnje rekel, da naj se skliče konferenca, sedaj suvereno trdiš, da bo "vse že dogovorjeno in bo prepozno za karkoli". Hmm..

V nadaljevanju, lepo prosim, da uporabljaš ednino, saj nisi nikogaršnji zastopnik.

s56ZDB, Darko
S56ZDB

OdgovorNapisal/-a S55SR » 17 Avg 2009, 11:46

Na forumu, v tej temi, smo vsaj trije (množina), ki nas zanimajo odgovori.

Če imaš čas prebirat poste, imaš tudi čas za odgovore. Ali....
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 17 Avg 2009, 12:41

S55SR napisal/-a:Na forumu, v tej temi, smo vsaj trije (množina), ki nas zanimajo odgovori.

Če imaš čas prebirat poste, imaš tudi čas za odgovore. Ali....

Kakšne že odgovore? Saj (ta) forum ni namenjen resnim pogovorom in odgovorom na resna in konstruktivna vprašanja. Kolikor vidim gre v dobrem delu razprav za nerganje, prerekanje, podtikanja, manipulacije in podobno. Osebno sem deležen celo očitih žalitev (vikanje), tako, da mi ni za zameriti, če rečem, da bom tudi sam določal kdaj, kako in na kakšen način bom sam organiziral svojo udeležbo na tem častitljivem forumu.

Zanesljivo pa ne bom dopustil, da bi me kdorkoli cukal za rokav in me mimo uradnih kanalov zasliševal. Hecamo se že lahko, toda ve se kje in kako se delajo uradne zadeve.

73

S56ZDB, Darko
S56ZDB

OdgovorNapisal/-a s55m » 17 Avg 2009, 12:58

Kakšne že odgovore? Saj (ta) forum ni namenjen resnim pogovorom in odgovorom na resna in konstruktivna vprašanja.

Tega pa niti sam nisem vedel. Sedaj vem.
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 17 Avg 2009, 13:08

s55m napisal/-a:
Kakšne že odgovore? Saj (ta) forum ni namenjen resnim pogovorom in odgovorom na resna in konstruktivna vprašanja.

Tega pa niti sam nisem vedel. Sedaj vem.

No, no, da ne bi kdo mojo resigniranost narobe dojel. Ko in če se bo nivo pogovora med najbolj glasnimi razpravljalci uredil vsaj do te mere, da dojamejo, da smo vendar pripadniki ene in iste družine (radioamaterjev) in da je "tam zunaj" bistveno večja skupina ne-radioamaterjev, ki jim je za naš hobi malo ali nimalo mar, ter da zase lahko največ storimo sami, no tedaj pa bo lažje tudi odgovarjati na vprašanja..

73

S56ZDB, Darko
S56ZDB

OdgovorNapisal/-a S55SR » 17 Avg 2009, 13:46

Žal predstavlja ZRS (ZKS) le ENO četrtino licenciranih radioamaterjev in kot taka nima verodostojnosti in legitimitete v državnih organih.
Zato tudi ni bila vabljena, zveza, k razpravi o ZEKom B.
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 17 Avg 2009, 13:54

S55SR napisal/-a:Žal predstavlja ZRS (ZKS) le ENO četrtino licenciranih radioamaterjev in kot taka nima verodostojnosti in legitimitete v državnih organih.

Če postavljaš pod vprašaj "reprezentančnost" se je treba zavedati, da je takšno stališče, kot si ga zapisal delno v nasprotju s prvim členom še veljavnega Statuta ZRS":

"1. člen
Zveza radioamaterjev Slovenije ( v nadaljevanju: ZRS) je prostovoljna, reprezentativna, krovna, samostojna in nepridobitna zveza radioamaterskih društev, ki se ukvarjajo z različnimi področji radioamaterstva (v nadaljevanju: radioklubov), ustanovljena za uresničevanje skupnih interesov na področju radioamaterskih in njim podobnih dejavnosti.

ZRS je pooblaščena organizacija za zastopanje in uveljavljanje interesov radioklubov pri državnih organih, mednarodnih organizacijah in drugih organizacijah v Republiki Sloveniji.
V skladu s predpisi ZRS izvaja dejavnost javnega interesa."

"Delno" sem napisal zato, ker ni povsem jasno katere točno radioamaterje si imel v mislih. Zanesljivo zastopa tiste, ki so včlanjeni v katerikoli radioklub, ki je član ZRS. Razlika med številom le-teh in številom plačanih kotizacij je bolj kot ne posledica različnih nedoslednosti pri izvajanju že sprejetih dogovorov.

Da ne omenjam, da tisti radioamaterji, ki na noben (konkreten, ker "talk is cheap") način ne podpirajo lastno krovno organizacijo imajo predvsem problem s "hamspiritom" in ne toliko s to ali ono zasedbo v UO ZRS.

73

S56ZDB, Darko
S56ZDB

OdgovorNapisal/-a S55SR » 17 Avg 2009, 22:19

V statutu je to lahko napisano, saj je bil sprejet takrat, ko je ZRS imela obvezno članstvo in potemtakem tudi verodostojnost. Danes pa temu ni več tako. Žal. Tudi uradniki v vladi niso samo uradniki, kakšen zna tudi malo misliti in po številu veljavnih licenc in številu članov ZRS, zna tudi sklepati o verodostojnosti le-te.
Samo
S55SR

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost