Včeraj sem zalotal žičko na pin 4 od konektorja za PGM, in jo prek stikala sklenil na maso konektorja, kakor piše v navodilih. Bom preveril še enkrat, saj se mi zdi, da sem zadnjič zasledil neko nejasnost okoli pin razporeditve (8p) konektorja, in pini (9p) konektorja na postaji. Tako mi ne bo treba vleči postaje iz omarice vsakih nekaj tednov, ko pride novi FW. Sicer pa si moram zlotati še kable za digimode. Dobil sem ločilne trafotke, ki jih bom uporabil, za vsak slučaj. Pa ne vem, kako naj se odločim. Isto zvočno kartico bi uporabil za papigo na SSBju in za AFSK (PKT), ne vem pa, ali smem premostiti (kratkostičiti) vhoda na PKT prikjučku in MIC. Če ne dam med niju kondenzator. Če sklepam pravilno, pri PKT-u se MIC vhod izklopi, torej ostane le signal iz računalnika, ki se ne meša s sprednjim mikrofonom? Pri SSB-ju bom pač očitno moral biti tiho, če bom uporabljal papigo iz računalnika in pri tem ne bom izkopil fizično sprednjega mikrofona. Pri TS-690S je bilo to precej bolj elegantno rešeno. Če si PTT prožil z zadnje strani postaje, sprednji mikrofon ni bil aktiven.
Imaš kako skrito finto tudi za moje želje, Arpi, ali kdo drug? Sicer se bom moral igrati s priključki na zadnji steni postaje, da ugotovim vse, kar želim

A je kaj koristi v praksi od zadnjega FW?
Aja, Arpi, daj kak link o tvojem prispevku, o katerem je pisal Franko. Sem ga morda spregledal?
LP,
Marsell