Zdajle sem pa pošteno jezen !
Jezen nad tem vsesplošnim jokanjem. Nad jokanjem kako izumiramo. Prav isto počno med strelci, kjer se sam aktivno udejstvujem. Je to jokanje vsesplošni pojav? Ne vem, vem pa, da je resnica krepko drugačna ! K tej resnici ob bok, moram reči, da je jokanje pravzaprav eno samo sprenevedanje in to me strašno jezi !
Nikarte me čudno ne glejte! Stvar bom čisto preprosto razložil. Dokler bo ta naša (tudi moja) čudovita generacija, ki se kiti z značko OLDTIMER, samo jokala bo situacija še slabša. Mladina ne mara jokanja ! Potrebuje dogajanje!
Tu sem objavil fotogalerijo nekega dogodka, ki je na prvi pogled povsem običajno srečanje. V resnici pa se mi je zdelo vredno, da ga dam ob bok prvi zvezi na 24 GHz in recimo merilnemu dnevu v Novem mestu.
Mladenič je prišel s skuterjem skoraj 30 km daleč zato, da si naredi tiskano vezje. Zato, ker sem mu ponudil nekaj praktičnega znanja. Zato, ker sem si zanj uspel vzeti dva popoldneva.
Napaka torej ni v mladih, ti so še vedno zainteresirani za tehniko, napaka je v nas, ki jim tega ne ponudimo na ustrezen način. In kaj je ustrezen način ? To sem se dostikrat spraševal. Današnji svet producira neverjetno mnogo "zabave" za mlade. V resnici pa so to le načini, kako se mladeža otresti zato, da lahko svoj čas "bolje" in "upravičeno" izkoristimo drugje, pri čemer se izgovarjamo na ekonomsko tržne situacije. Vendar ! Dejstvo ostane, da nihče ni lačen hrane in udobja, je pa velika večina mladih lačna naše pozornosti.
V strelstvu je krovna organozacija na predlog nekaterih društev (tudi sam sem bil pobudnik) organizirala spremenjen način tekmovanja v državnih ligah. Tročlanska ekipa mora imeti mladinca. Če ga ni, sicer lahko nastopi , a brez enega člana. To praktično pomeni zadnje mesto. Sistem je povzročil spremenjene odnose znotraj društev. Prav tako so se spremenili osebni pogledi na mlade, ki so nenadoma postali neverjetno zaželjeni, čeprav prej odrinjeni. Še več, vsi se radi ukvarjajo z njimi, saj želijo njihovega hitrega napredovanja.
Bi se bilo smiselno zgledovati ? Vsekakor! Eden od predlogov, ki ga imam na tem mestu je organizacija tekmovanja ali tekmovanj, kjer mora v ekipi biti vsaj en mladinec ali hamlet in mora delati vsaj 20 % časa tekmovanja. A kaj ko bodo naše generacije oldtimerjev to zopet posleparile, ker je sleparija pač mogoča in tako priročna.
Kakorkoli ideja je, zdaj naj pa še kdo drug zagrabi v tej smeri.