Dobitniki priznanj ob 60-letnici ZRS

Radioamaterski dogodki, prireditve, predavanja, izleti, kaj je novega, zanimivi linki in še in še...

Moderatorji: S57D, s55o

OdgovorNapisal/-a s57ad » 22 Okt 2006, 14:18

S51U napisal/-a:Ojla !

Tudi v RK Triglav, S53APR nismo prejeli nobenega vabila !

Prepričan sem, da bi morali vsi klubi prejeti vabilo ob praznovanju 60 letnice ZRS, saj, če dobro razumem, so klubi ustanovitelji ZRS, ali pa zopet ne razumem statuta ?

73

Na portalu ZRS (http://www.hamradio.si) piše, ob objavljenem seznamu dobitnikov priznanj, tudi (navajam): "V aktivnosti ob prireditvi je vključeno tudi 22. srečanje oldtimerjev ZRS. (Konec citata).

Starejši oldtimerji (tisti,ki so OT postali pred 2006) o srečanju niso bili obveščeni, ne s kakšnim dopisom ne z obvestilom v glasilu CQ ZRS! :-?

73 Mirko, S57AD
Uporabniški avatar
s57ad

OdgovorNapisal/-a s56zab » 22 Okt 2006, 21:58

Objavljeno: Ned Okt 22, 2006 1:36 pm Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

Ojla !

Tudi v RK Triglav, S53APR nismo prejeli nobenega vabila !

Prepričan sem, da bi morali vsi klubi prejeti vabilo ob praznovanju 60 letnice ZRS, saj, če dobro razumem, so klubi ustanovitelji ZRS, ali pa zopet ne razumem statuta ?

73

Hojlala precednik!

Kar povej tistim gor, da v nasih prostorih brezplacno ne bodo vec sejali; to nas stane 10kg plina in 1 en liter moje nafte za vsako sejo v zimskem casu v nasih prostorih!

Vsekakor pa ima cca 1700 Prostovoljnih Clanov ZRS pravico dobiti vabilo ob proslavi eminetnega dogodka organizacije, kateri prostovoljno placujejo clanarino in cutijo pripadnost do nje, oziroma imajo pravico do obvestila, da so na taksnem dogodku nezazeljeni!

In se nekaj:
ZRS ni zimska sluzba, ki jo vsako leto v zimskem casu lahko presenetijo snezne padavine!
ZRS je organizacija, ki lahko s ponosom obelezi svoje dosezke, zato na tem mestu pozivam vse zainteresirane, da se pravocasno javijo v Iniciativni Odbor Pocastitve 100letnice ZvezeRadioamaterjevSlovenije.
Upam, da bo akcija uspesna in da nas v prihodnosti ne bo povozil cas.
Pristop odboru preko ZS

za IOP100ZRS
Andrej
s56zab

OdgovorNapisal/-a S50R » 24 Okt 2006, 08:22

73!

Malo v premislek, .... spodnji tekst je bil v enem od mailov na forumu:

...........
Skupaj 27 novih, do 10. oktobra 2006 ima ZRS 514 oldtimerjev. Torej se vidimo v soboto 21. oktobra 2006 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.
...........

...sicer ne vem koliko je trenutno vseh članov ZRS a je to skoraj polovica članstva (posebej če rečemo aktivnega...) ? Je pa trend vsesplošen. V JARL RTTY kontestu se poleg raporta se da starost, pogled na raporte je cisto v tem stilu....

GL Leo
S50R

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a S57D » 24 Okt 2006, 08:48

Hm, se človek kar zamisli.......vsak tretji radioamater (ob predpostavki, da nas je 1700) je že oldtimer. Na to prej nisem niti pomislil. V bistvu je ugotovitev žalostna, saj najverjetneje pomeni, da radioamaterstvo ni več zanimivo za mlajše generacije. Izgleda, da so računalniki, internet in GSM telefonija opravili svoje. Tako kot telegrafija bomo tudi radioamaterji počasi pristali na smetišču zgodovine..... :cry:
Radioamaterji v prihodnosti bodo najverjetneje posamezni zanesenjaki (da ne rečem čudaki). Žalostno, vendar najverjetneje resnično.

73, Miloš S57D
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

Kraj: Ljubljana - JN76GC

Priznanja

OdgovorNapisal/-a s52ab » 24 Okt 2006, 09:14

Pozdrav fantje!

Kako se vam gre za ta priznanja... :D
Pa kaj, tudi jaz bi ga moral prevzeti pa ga nisem, ker do teh stvari
imam po 40 letih ham aktivnosti, drugačen pogled.
Seveda pa vsem, ki si jih želite, želim, da si jih neberete čimveč.
Važno je, da je pri tem prisotno osebno zadovoljstvo.

73
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a s57uud » 24 Okt 2006, 09:41

Zdajle sem pa pošteno jezen !

Jezen nad tem vsesplošnim jokanjem. Nad jokanjem kako izumiramo. Prav isto počno med strelci, kjer se sam aktivno udejstvujem. Je to jokanje vsesplošni pojav? Ne vem, vem pa, da je resnica krepko drugačna ! K tej resnici ob bok, moram reči, da je jokanje pravzaprav eno samo sprenevedanje in to me strašno jezi !

Nikarte me čudno ne glejte! Stvar bom čisto preprosto razložil. Dokler bo ta naša (tudi moja) čudovita generacija, ki se kiti z značko OLDTIMER, samo jokala bo situacija še slabša. Mladina ne mara jokanja ! Potrebuje dogajanje!
Tu sem objavil fotogalerijo nekega dogodka, ki je na prvi pogled povsem običajno srečanje. V resnici pa se mi je zdelo vredno, da ga dam ob bok prvi zvezi na 24 GHz in recimo merilnemu dnevu v Novem mestu.

Mladenič je prišel s skuterjem skoraj 30 km daleč zato, da si naredi tiskano vezje. Zato, ker sem mu ponudil nekaj praktičnega znanja. Zato, ker sem si zanj uspel vzeti dva popoldneva.
Napaka torej ni v mladih, ti so še vedno zainteresirani za tehniko, napaka je v nas, ki jim tega ne ponudimo na ustrezen način. In kaj je ustrezen način ? To sem se dostikrat spraševal. Današnji svet producira neverjetno mnogo "zabave" za mlade. V resnici pa so to le načini, kako se mladeža otresti zato, da lahko svoj čas "bolje" in "upravičeno" izkoristimo drugje, pri čemer se izgovarjamo na ekonomsko tržne situacije. Vendar ! Dejstvo ostane, da nihče ni lačen hrane in udobja, je pa velika večina mladih lačna naše pozornosti.

V strelstvu je krovna organozacija na predlog nekaterih društev (tudi sam sem bil pobudnik) organizirala spremenjen način tekmovanja v državnih ligah. Tročlanska ekipa mora imeti mladinca. Če ga ni, sicer lahko nastopi , a brez enega člana. To praktično pomeni zadnje mesto. Sistem je povzročil spremenjene odnose znotraj društev. Prav tako so se spremenili osebni pogledi na mlade, ki so nenadoma postali neverjetno zaželjeni, čeprav prej odrinjeni. Še več, vsi se radi ukvarjajo z njimi, saj želijo njihovega hitrega napredovanja.

Bi se bilo smiselno zgledovati ? Vsekakor! Eden od predlogov, ki ga imam na tem mestu je organizacija tekmovanja ali tekmovanj, kjer mora v ekipi biti vsaj en mladinec ali hamlet in mora delati vsaj 20 % časa tekmovanja. A kaj ko bodo naše generacije oldtimerjev to zopet posleparile, ker je sleparija pač mogoča in tako priročna.

Kakorkoli ideja je, zdaj naj pa še kdo drug zagrabi v tej smeri.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a S57D » 24 Okt 2006, 10:45

Saj nihče ne joka. Tako hudo pa spet ni! Podal sem samo trenutno oceno stanja in trenda v prihodnosti. Darko, sicer se pa strinjam s tabo! Ne bodi jezen, škodi zdravju in lepoti. :D

73, Miloš S57D
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

OdgovorNapisal/-a s57uud » 24 Okt 2006, 12:59

S57D napisal/-a:Ne bodi jezen, škodi zdravju in lepoti. :D

Jah.. lep itak nisem, zdravje sem pa že zaj...l ! Vsaj jezen sem še lahko :lol:
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a S54A » 26 Okt 2006, 21:14

Spoštovani,

kljub temu, da načeloma ne pišem na forumu, vsaj sedaj kot predsednik ZRS, se vam vsem moram vseeno opravičiti za neljubi spodrsljaj ob praznovanju 60-letnice ZRS. Bili smo dogovorjeni, da se za slovesnost pošlje vabila dobitnikom priznanj, klubom in ker je bila proslava zfružena tudi z OT, "novo pečenim OT".

Razumem, da to sproža razne pomisleke, tudi čudna razgljabljanja in še marsikaj drugega poleg.

Vseeno pa smo lahko bolj ponosni, da smo člani organizacije, ki že dobrih 60 let združuje ljudi dobre volje.

Lep 73

Ivan S54A
S54A

OdgovorNapisal/-a S57D » 27 Okt 2006, 11:10

S54A napisal/-a:Spoštovani,

kljub temu, da načeloma ne pišem na forumu, vsaj sedaj kot predsednik ZRS,...............................

Lep 73

Ivan S54A

Moje osebno mnenje je, da bi bilo lepo (in koristno), da bi se predsednik in sekretar ZRS redno oglašala in sodelovala v razpravah na forumu LEA. Arči sicer pravi, če bi se oglašal na forumu bi lahko delal samo to in nič drugega. Mislim, da ne bi bilo tako hudo in verjetno bi s tem tudi funkciji predsednika in sekretarja pridobili na veljavi v očeh članstva ZRS. Malo več stika z "bazo" nikakor ne more škodovati.

73, Miloš S57D
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

Prejšnja

Vrni se na Novice in Dogodki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov