Zaprte teme, samo za elito

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

Zaprte teme, samo za elito

OdgovorNapisal/-a s56al » 04 Avg 2006, 08:36

Lepa reč, sedaj smo pa še na lea forumu dobili samooklicano elito. Imenuje se Moderatorji - razprave moderatorjev: viewforum.php?f=19 . Nimam nič proti moderatorjem, njihovo delo podpiram in je na našem forumu celo nujno potrebno, zbode pa javno šopirjenje v smislu"mi smo nekaj posebnga, se pogovarjamo, ostali "plebs" pa naj tega ne vidi. Stara praksa ZRS se očitno prenaša tudi na splet.

Bonton pravi, da v družbi večih ljudi ni vljudno šepetati. Dovolj bi bilo, da je tema samo zaklenjena za pisanje ostalih uporabnikov, branje pa naj bo dovoljeno vsem, če je tema že javno vidna na seznamu. Sicer so na spletu na voljo tudi manj opazni načini "zasebne komunkacije".

LP, Sandi
s56al

Kraj: JN66SI

OdgovorNapisal/-a S57D » 04 Avg 2006, 08:57

Živjo Sandi!

Glede na to, da sem od včeraj tudi jaz eden od moderatorjev na forumu LEA se zgornji post tiče tudi mene. Jaz osebno se nimam in se nikoli nisem imel za "elito". Glede na dogajanje na forumu sem se dobronamerno ponudil za pomoč pri moderiraju foruma za 4 teme. Zaenkrat imam dodeljeni dve temi. Osebno ne vidim nobenega razloga zakaj ne bi videli razprav v "Moderatorji - razprave moderatorjev" tudi ostali uporabniki foruma. Zadnjo besedo pa bodo seveda rekli administratorji foruma.

73, Miloš S57D
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

Kraj: Ljubljana - JN76GC

OdgovorNapisal/-a S52OW » 04 Avg 2006, 09:05

SE strinjam z vama.
Naj bo tema vidna tudi nam, brez možnosti sodelovanja...OK.
REs bi bilo škoda, ne videti še moderatorske krege... :D :D

p.s.Zaradi morebitne nastale škode ,obveščam, da je zadnji stavek
plod šaljivca.
Dolg boom - srečna postaja!! 73, S52OW de Tilen
Home page: http://tilenpusar.com
Uporabniški avatar
S52OW

Kraj: Golo 670m asl

OdgovorNapisal/-a s55z » 04 Avg 2006, 11:04

Moderatorji se ne kregajo! Samo razpravljajo in usklajujejo mnenja :D !
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a S52OW » 04 Avg 2006, 11:29

SE razume :D
Dolg boom - srečna postaja!! 73, S52OW de Tilen
Home page: http://tilenpusar.com
Uporabniški avatar
S52OW

Kraj: Golo 670m asl

OdgovorNapisal/-a S51U » 04 Avg 2006, 12:25

s55z napisal/-a:Moderatorji se ne kregajo! Samo razpravljajo in usklajujejo mnenja :D !

Ja, seveda - in jaz sem bicikl....

Slika
S51U ( ex: S5041U, S52FB, YT3FB, YU3AXR )
Uporabniški avatar
S51U

Kraj: JN75GX

OdgovorNapisal/-a s55z » 04 Avg 2006, 13:56

Pa po slikcah na tvojem siteu ne zgledaš :D :D :D !
s55z

OdgovorNapisal/-a s55z » 04 Avg 2006, 14:14

S52OW napisal/-a:SE strinjam z vama.
Naj bo tema vidna tudi nam, brez možnosti sodelovanja...OK.
REs bi bilo škoda, ne videti še moderatorske krege... :D :D

p.s.Zaradi morebitne nastale škode ,obveščam, da je zadnji stavek
plod šaljivca.

Zdaj pa resno. Večkrat so že bili uporabniki foruma javno povabljeni v vrste moderatorjev. Najlažji način usklajevanja dela moderatorjev je seveda preko foruma. Če menite, da mora biti javna, potem je brez pomena in se bodo moderatorji pač dogovarjali preko drugih komunikacijskih možnosti.

Ne gre tu za nek elitizem, niti za pleb ali rajo, kot se je izrazil Sandi, gre čisto za potrebo, da se moderatorji pogovorijo o predlogih in ukrepih, ki jih bodo ponudili v razpravo uporabnikom foruma, pa tudi o čisto tehničnih napotkih uporabe moderatorskih možnosti, itd...

Da je bil forum viden s strani vseh uporabnikov je čisto tehnična napaka.

Lep dan še naprej v upanju, da ne bo iz vsakega posta ali dogodka nastala nova afera ... :roll:
s55z

OdgovorNapisal/-a s55o » 04 Avg 2006, 14:54

Lep pozdrav!

Vsak forum deluje po določenih principih. Moderatorji se morajo o nekaterih stvareh dogovoiti (npr. katere dodatke implementirat), evidenco kaj je potrebno narediti in kdo ima kaj načez, Zgodovina brisanih in popravljenih postov, zametki pravil....
Vsi forumi, kjer je več uporabnikov in posledično več moderatorjev imajo tak del, ki navadnim uporabnikom ni dostopen. Služi pa usklajevanju mnenj idej in problemov vseh moderatorjev.

Še enkrat ponavljam povabilo za moderatorje, tiste ljudi, ki bi resnično radi to počeli, vsake prijave bomo veseli, če se bomo ujeli, vas sprejmemo z velikim veseljem v ekipo. (javni poziv sem mislil dati ven, ko bi dodal spremembe pravil ampak..če je že tak kreg...)

lp
Boštjan
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a s56al » 04 Avg 2006, 18:48

Zadnje čase se bolj redko oglašam na forumu, skoraj izključno le v temah, ki se tičejo samogradenj in tehnike na splošno, ker mi pregrete razprave pri mojih letih in drugem novorojencu ne denejo dobro :). Gornji post sem namenoma napisal nekoliko bolj agresivno, v stilu, ki na tem forumu postaja trend... Previdnost pri pisanju, vljudnost, korektnost žal vedno bolj zamenjujeta aroganca, nasilno izražanje, celo grožnjam s tožbami med udeleženci smo pred kratkim že bili priča.

Vse udeležence tega foruma, zlasti pa nove moderatorje bi želel spomniti, da je ta forum pred petimi leti postavil in oživel Andrej s51bw (če mu je pri tem še kdo pomagal, se opravičujem, ker ga nisem omenil). Kdor Andreja in njegov prispevek slovenskemu radioamaterizmu pozna, ve, da je radioamater "z veliko začetnico" in v vsakem pomenu te besede. Forum lea.hamradio.si je bil vsaj zame ena najsvetlejših zvezd na nebu dejavnosti S5 radioamaterjev v zadnjem desetletju. Domišljam si :), da sem prebral prav vsa sporočila v prav vseh temah tega foruma. Ob branju prispevkov sem preživel veliko prijetnih uric, prav na tem forumu izvedel za marsikatero zanimivost ali koristno informacijo, manjkalo pa ni niti humorja kakor resnici na ljubo žal tudi žolčnih razprav.

Osebno ne bi želel, da bi se način komunikacije na forumu bistveno spremenil glede na prva leta njegovega delovanja. Vendar, forum neizogibno raste, napredku se ni mogoče niti smiselno izogniti in forum bo tak, kot ga želi in kot ga s prispevki sooblikuje večina njegovih udeležencev. Če bo večina želela drugače, potem... to je pač demokracija in komur napredek ne bo pogodu, se bo umaknil. Ali bo napredek zares napredek ali pa le "napredek", bo pokazal čas. Zase vem, da mi domišljavost, nasilno vedenje in izražanje, policijsko nadiranje "manj podučenih" soudeležencev foruma, aroganca (tudi nad t.i. "CeBejaši) in kar je še podobnega, nista pisani na kožo, iz take sredine se raje umaknem.

73 in 72, de Sandi s54s
s56al

OdgovorNapisal/-a s57uud » 04 Avg 2006, 19:45

Moderatorji in elitizem... ???

Kdo je pa že kdaj kje kaj delal kot moderator? Ljudje razmislite malo! Biti moderator ni oznaka elite, temveč zavesten sprejem nekih obveznosti, za katere si moraš vzeti čas.

Mnogokrat biti moderator pomeni tudi se odreči del sebe in postopati v skladu tega kar se z ostalimi moderatoji dogovoriš, čeprav je tvoje osebno mnenje drugačno.

Dogovori med moderatoji seveda morajo obstajati, ker bi v nasprotnem iz foruma nastalo razsulo. Mnenja o posameznih problemih še zdaleč niso enotna in usklajevanje je nujno potrebno.
Kar se tiče tega, da javnost lahko vidi ali ne take debate med moderatorji sem načeloma za to, da naj bodo vidne. Nekateri pa menijo, da uporabniki foruma (še) niso zreli za to. To se je žal izkazalo za točno.
Sam sem se recimo zavzemal zato, da bi se male oglase dalo komentirati in sem to tudi poskušal. Žal se ljudje v takih debatah niti približno ne znajo držati teme. Iz debate o določenem tipu postaje in njene cene smo samo v dveh postih prešli do kvalitete zakonskega življenja.
Ko se bodo te in take stvari normalizirale, potem verjetno ne bo noben problem več dogovore med moderatorji odpreti javnosti.

Moderatorje za posamezne področja še potrebujemo. Opozarjam, da se ne gre za nek privilegij ali elito, temveč za določeno obveznost in delo na forumu.

Če je vaš pogled na moderiranje podoben - dobrodošli !

S57UUD
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a s56al » 04 Avg 2006, 20:19

Darko,

Vsak elitizem prinaša tudi obveznosti. Obveznosti ne morejo biti argument za neelitizem. Drugo pa je način vedenja določene skupine do okolice. Za normalne udeležence zaprta tema na forumu (tudi za branje) vse preveč spominja na elitne klube zaprtega tipa. Moderatorji morda tega ne vidite tako, ostali udeleženci morda pač. Zato sem temo načel. Medtem sem videl, da tema "moderatorji" ni več vidna. Administrator je uredil, torej vse v najlepšem redu.

LP, Sandi
s56al

OdgovorNapisal/-a s57uud » 04 Avg 2006, 20:40

Sandi, glede na zatečeno situacijo foruma, je po mojem mnenju privilegij biti uporabnik. In še to je vprašanje na katerem forumu. Da bi se situacija obrnila, je potreben čas in delo. Ne da pa se vsega postoriti istočasno.

Dobronamernost opozarjanja na tehnične pomankljivosti se izkazuje v opozorilu dotičnega, ki je za določeno stvar odgovoren, ne pa z obešanjem problema v javnost in etiketiranjem skupine.

Sicer pa si v "elito" dobrodošel, le obvezati se moraš, da boš delal.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a s56al » 04 Avg 2006, 21:39

Darko,

s57uud napisal/-a:Sandi, glede na zatečeno situacijo foruma, je po mojem mnenju privilegij biti uporabnik. ...

Dobronamernost opozarjanja na tehnične pomankljivosti se izkazuje v opozorilu dotičnega, ki je za določeno stvar odgovoren, ne pa z obešanjem problema v javnost in etiketiranjem skupine...

Zavedati se moraš, da vsi ne gledajo na stvar s tvojimi očmi. Na forumu je veliko udeležencev, ki nikoli niso oddali posta, ker se ne želijo izpostavljati, ali pa so od svoje registracije postavili eno samo vprašanje in potem nikoli več nobenega. Vseeno pa forum povečini z zanimanjem prebirajo...

Moj posting ne ustreza tvojemu kriteriju dobronamernosti, je pa zato hitro dosegel svoj namen. Poleg tega nam uporabnikom ni dostopna natančna informacija, kdo za kaj je odgovoren. Prepričan sem, da je tudi še kdo drug dojel stvar na podoben način, kot sem jo opisal v svojem postu. Etiketiranja pa je bilo na tem forumu že zelo veliko, vsekakor z moje strani bisteno manj, kot pa tudi od kakega primerka novopečenega moderatorja. Zato tudi moj drugi posting na to temo in vlečenja na dan zgodovine tega foruma ter s51bw.

s57uud napisal/-a:Sicer pa si v "elito" dobrodošel, le obvezati se moraš, da boš delal.

Hvala za povabilo, vendar namen mojega postinga ni bil pridobiti si povabilo med moderatorje. To je daleč od moje filozofije in želja. Pa ne zato, ker ne bi želel delati. Domišljam si, da sem za HAM skupnost do danes na različnih področjih vložil že kar dosti svojega dela in časa, vendar izključno iz razloga, ker me to veseli in BREZ da bi se moral za to kakorkoli ali komurkoli obvezati. Kot vidiš, že samo zaradi slednjega nisem primeren za moderatorja.
s56al

Elite...

OdgovorNapisal/-a s52ab » 04 Avg 2006, 22:21

Fantje :)

Ali ne bi bilo take pogovore bolje opraviti po zasebnih sporočilih :-? :wink:

73
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab

Kraj: Novo mesto

Naslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost