Zadnje čase se bolj redko oglašam na forumu, skoraj izključno le v temah, ki se tičejo samogradenj in tehnike na splošno, ker mi pregrete razprave pri mojih letih in drugem novorojencu ne denejo dobro

. Gornji post sem namenoma napisal nekoliko bolj agresivno, v stilu, ki na tem forumu postaja trend... Previdnost pri pisanju, vljudnost, korektnost žal vedno bolj zamenjujeta aroganca, nasilno izražanje, celo grožnjam s tožbami med udeleženci smo pred kratkim že bili priča.
Vse udeležence tega foruma, zlasti pa nove moderatorje bi želel spomniti, da je ta forum pred petimi leti postavil in oživel Andrej s51bw (če mu je pri tem še kdo pomagal, se opravičujem, ker ga nisem omenil). Kdor Andreja in njegov prispevek slovenskemu radioamaterizmu pozna, ve, da je radioamater "z veliko začetnico" in v vsakem pomenu te besede. Forum lea.hamradio.si je bil vsaj zame ena najsvetlejših zvezd na nebu dejavnosti S5 radioamaterjev v zadnjem desetletju. Domišljam si

, da sem prebral prav vsa sporočila v prav vseh temah tega foruma. Ob branju prispevkov sem preživel veliko prijetnih uric, prav na tem forumu izvedel za marsikatero zanimivost ali koristno informacijo, manjkalo pa ni niti humorja kakor resnici na ljubo žal tudi žolčnih razprav.
Osebno ne bi želel, da bi se način komunikacije na forumu bistveno spremenil glede na prva leta njegovega delovanja. Vendar, forum neizogibno raste, napredku se ni mogoče niti smiselno izogniti in forum bo tak, kot ga želi in kot ga s prispevki sooblikuje večina njegovih udeležencev. Če bo večina želela drugače, potem... to je pač demokracija in komur napredek ne bo pogodu, se bo umaknil. Ali bo napredek zares napredek ali pa le "napredek", bo pokazal čas. Zase vem, da mi domišljavost, nasilno vedenje in izražanje, policijsko nadiranje "manj podučenih" soudeležencev foruma, aroganca (tudi nad t.i. "CeBejaši) in kar je še podobnega, nista pisani na kožo, iz take sredine se raje umaknem.
73 in 72, de Sandi s54s