Uradni forum ZRS

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

Re: Uradni forum ZRS...

OdgovorNapisal/-a S54U » 18 Apr 2003, 13:25

[quote="s52d"]Zivijo!

Ne vidim nobenega razloga za omejevanje. Ce kdo to bere, ga
ocitno HAM zadeve v S5 zanimajo. Seveda je stvar bontona,
da se uporablja CALL, da se sporocil ne pise z velikimi crkami
in da se S56A in S51BR ne dopisujeta v nedogled, kdo je komu
v vrtcu poticko v peskovniku brcnil.

Kar je vsakemu jasno, ko si ta forum malce ogleda PRED prijavo.

Verjetno sistemcem ni tesko odpreti zakljucenih skupin,
na primer "Vlada ZRS, Vlada ZRS v senci, Bivsa vlada ZRS ipd.".

Kar se mene tice, nisem nikjer anonimen niti se za HAM reci nimam
namena "skrivati" po zaprtih listah. Kar pisem je dostopno vsakemu, razen osebnih sporocil.
Hja, sam odlocam kaj je za na S50BOX - namrec, marsikaj
kar je v skladu z internet bontonom ni v skladu z HAM spiritom in
ne sodi na PR.

Obvezna prijava je zal samo zato, da se SPAMerji ne znajdejo tukaj. Na neki drugi HAM E-mail listi mi je podobno anemicni kolega
poslal poleg E_maila se "kako shujsati v treh dneh".
Sorry: yahoo spam liste zame ne obstojajo vec.

73

Iztok

Hi

Kaj bo pa v primeru, da nek UPORABNIK: PajaPatak, zastavi neko vprašanje na "uradnem" ZRS forumu in se to vprašanje prenese na vse BBS-e na packetu? Potem bomo tam videli ob HAM znakih tudi podobna imena???
Ali je to dovoljeno?

Zaradi tega razmišljam v to smer, da bi bilo dobro ta forum nekako "dodelati"... Kako pa bo to najlažje pa je potrebno povprašati skrbnike tega sistema....

Pa še tole - v primeru prenosa sporočil na BBS-e JE obvezno potrebno upoštevati osnove HAMSPIRITA! Ali so vsi replay-i v tem trenutku v mejah HAMSPIRITA???
S54U

Kraj: Trebnje

Re: Uradni forum ZRS...

OdgovorNapisal/-a s56a » 18 Apr 2003, 15:38

S57KAA napisal/-a:Kaj bo pa v primeru, da nek UPORABNIK: PajaPatak, zastavi neko vprašanje na "uradnem" ZRS forumu in se to vprašanje prenese na vse BBS-e na packetu? Potem bomo tam videli ob HAM znakih tudi podobna imena???
Ali je to dovoljeno?

Pred časom je eden "Paja Patak" na teh forumih vprašal kako se postane radioamater pa en mesec ni dobil nobenega odgoovra!
Ali je to dovoljeno?

S57KAA napisal/-a:Pa še tole - v primeru prenosa sporočil na BBS-e JE obvezno potrebno upoštevati osnove HAMSPIRITA! Ali so vsi replay-i v tem trenutku v mejah HAMSPIRITA???

Hamspirit so samo določena priporočila! Obvezno potrebno upoštevati je samo veljavne zakone RS.

In kaj je to hamspirit? Najpogostejši odgovor je klasika svinčevih časov: Vsi vemo kaj je to! Pred desetletjem sem prevedel ameriška hamspirit priporočila iz ARRL Handbook-a na BBS s S52D kot lektorjem moje srbo-slovenščine. Verjetno bi to bilo še bolj aktualno branje v tem času vstopa v EU in NATO.

LP MMIII S56A
s56a

OdgovorNapisal/-a s56a » 18 Apr 2003, 15:45

S51BR napisal/-a:Takole sem se odločil. Ne bom več razpredal na tem nivoju. Nekateri očitno gojijo neke zamere preteklosti in zdaj vidijo vse črno. Grem raje barvat pirhe... :)

Kar tri dni si izdržal na odprtih forumih kot kandidat za Predsednika ZRS! Mogoče se ne zavedaš, da smo ti poskušali pomagati večinoma univerzitetno izobraženi ljudje, ki imajo veselja do tega konjička. Jutri lahko srečaš še eno veliko skupino UKV zanesenjakov na EF Ljubljana. Lahko prineseš veliko pirhov za podkupovanje volilcev :-)

LP MMIII S56A
s56a

OdgovorNapisal/-a s57wos » 18 Apr 2003, 16:28

:)

:lol:

Slika
Kaksna sreca, da je to samo hobi.
s57wos

Kraj: Maribor JN76UN

OdgovorNapisal/-a S57BBA » 18 Apr 2003, 17:07

S51BR napisal/-a:Takole sem se odločil. Ne bom več razpredal na tem nivoju. Nekateri očitno gojijo neke zamere preteklosti in zdaj vidijo vse črno. Grem raje barvat pirhe... :)

1. Administratorjem/moderatorjem predlagam, da odprejo posebno konferenco Volitve 2003 (ali, da ne bo zgledalo preveč politično "Kandidati za novega predsednika ZRS se predstavijo" ;) ), kjer bodo kandidati imeli možnost odprte debate z vsemi (ne)enako mislečimi.

2. Vsem kandidatom za funkcije v UO/NO/DK ZRS pa predlagam, da če niso pripravljeni zagovarjati javno svojih stališč za argumenti, je bolje da se na JAVNIH forumih ne pojavljajo, ali pa se vsaj ne spuščajo v debate. Ni kaj, S51BR je potrebno priznati pogum, da se je spustil v kletko z (izredno) lačnimi levi, vendar, SRY, vedel je, v kaj se spušča.

3. Še nekaj "osebnega"; v zadnjih nekaj dneh se je S51BR pojavil v kar nekaj temah kot "uradni" komentator predpisov in dogajanj na ZRS, hkrati pa je v vsakem drugem sporočilu trdil, da on nima zveze z UO ZRS in da to kar piše so njegova osebna mnenja in stališča - "c'mon, make up your mind (OK, prizanam, točka tri se mi je utrnila šele po tem, ko sem videl, da se dopisuje z avtorjem izpitnih vprašanj /nekaterih, da ne bo pomote/, pa ve o njih več kot avtor sam... :roll: )

(4.) predlagam selitev te teme v (glej točko ena).

LP Bajko.

P.S. Ne, nisem žaljiv, to samo tako izgleda... :oops:
S57BBA
Moderator

Kraj: JN76FC

OdgovorNapisal/-a Rudi » 18 Apr 2003, 18:55

s56a napisal/-a:

Kar tri dni si izdržal na odprtih forumih kot kandidat za Predsednika ZRS! Mogoče se ne zavedaš, da smo ti poskušali pomagati večinoma univerzitetno izobraženi ljudje, ki imajo veselja do tega konjička. Jutri lahko srečaš še eno veliko skupino UKV zanesenjakov na EF Ljubljana. Lahko prineseš veliko pirhov za podkupovanje volilcev :-)

LP MMIII S56A

A sem rekel, da se poslavljam? Ne grem se razprav na takšnem nivoju. Me ne ganejo ne univerzitetne izobrazbe ne pretirani zanesenjaki. Potrebna je samo zdrava kmečka pamet! Sem za srednjo pot, za korak po koraku. Podkupovanje p ami ni blizu, saj si s svojo kandidaturo ne zagotavljam svoje eksistence. Prednost je ravno v tem, da sem kandidaturo sprejel povsem neobremenjen. In imam povsem jasna stališča, kaj hočem. In to bom zagovarjal pred in na konferenci. In če ne bom izvoljen, se niti najmanj ne bom sekiral. Vem pa, da je treba nekaj stvari temeljito spremeniti. Z 20 mio proračuna je treba nekaj storiti, da bodo rezultati! Tudi jaz plačujem kotizacijo in mi ni vseeno, če se ta denar ne bi koristno porabil. Ampak v okviru ZRS! Na tem bom vztrajal!
Rudi

OdgovorNapisal/-a Rudi » 18 Apr 2003, 19:09

S57BBA napisal/-a:

1. Administratorjem/moderatorjem predlagam, da odprejo posebno konferenco Volitve 2003 (ali, da ne bo zgledalo preveč politično "Kandidati za novega predsednika ZRS se predstavijo" ;) ), kjer bodo kandidati imeli možnost odprte debate z vsemi (ne)enako mislečimi.

2. Vsem kandidatom za funkcije v UO/NO/DK ZRS pa predlagam, da če niso pripravljeni zagovarjati javno svojih stališč za argumenti, je bolje da se na JAVNIH forumih ne pojavljajo, ali pa se vsaj ne spuščajo v debate. Ni kaj, S51BR je potrebno priznati pogum, da se je spustil v kletko z (izredno) lačnimi levi, vendar, SRY, vedel je, v kaj se spušča.

3. Še nekaj "osebnega"; v zadnjih nekaj dneh se je S51BR pojavil v kar nekaj temah kot "uradni" komentator predpisov in dogajanj na ZRS, hkrati pa je v vsakem drugem sporočilu trdil, da on nima zveze z UO ZRS in da to kar piše so njegova osebna mnenja in stališča - "c'mon, make up your mind (OK, prizanam, točka tri se mi je utrnila šele po tem, ko sem videl, da se dopisuje z avtorjem izpitnih vprašanj /nekaterih, da ne bo pomote/, pa ve o njih več kot avtor sam... :roll: )

(4.) predlagam selitev te teme v (glej točko ena).

LP Bajko.

Bajko, strinjam se. Zato sem spraševal kdo je administrator, ne pa moderator. Pa so se nekateri name spravili, kot da sem prišel iz Potočke Zijalke. In ni me strah javnih soočenj, sicer bi potihem čakal no konferenco, kjer bi se nekateri "zlajali" (sorry izrazu), in karavana bi šla dalje. Jaz pa želim v pozitivnem smislu sprovocirati k razmišljanju, čeprav to nekateri razumejo povsem drugače.

Rekel sem, da sem kandidaturo sprejel neobremenjen in priznam, da sem v nekaj dneh zvedel več kot prej v nekaj letih. Marsikaj se da prebrati med vrsticami.

Kar se tiče uradnega komentatorja pa naslednje. Ni res! vse to poznam kot predsednik svojega kluba in sem poskušal odgovoriti na nekatera vprašanja, na katera so mi odgovori poznani. Morda je bil le ta lapsus, da sem tebi poslal rešitev za novice (pa prosim, ne o tem na tem mestu), pa so del vsebine vključil v uradne strani. In? Bravo! Vse čestitke za to. Zakaj ne bi bili ažurni in člane čimprej obveščali o stvareh. Takšen je moj način dela in ničesar ne bo ostajalo skrito, če bom seveda izvoljen.

Če bom izvoljen bodo zraven lahko sodelovali vsi radioamaterji v skladu z zakonom o drupštvih in statutom ZRS. In jaz sem bil tisti, ki sem predlagal spremembe statuta sedanjemu upravnemu odboru in v obrazložitvi napisal, da prevzemam svojo odgovornost v primeru izvolitve, če bodo pravila igre v skladu z zakonom in da prevzemam po zakonu individualno odgovornost kot predsednik, če o nekaterih stvareh v skladu z zakonom odločam jaz, upravni odbor in drugi organi, ne pa da po statutu nekdo odloča, jaz in organi pa naj bi odgovarjali. Kdo je to še videl.

Glede dosedanje ažurnosti in sprotnega obveščanja pa bi prosil, da ne bi naslavljali vprašanj name. Jaz sem bom pojavljal povsod in vselej, ko bo potrebno ali bo to nekdo zahteval in tudi povedal kaj so moja stališča. In upam, da boste vsi strpni do tega. In v tem primeru bom tudi jaz.

Moti me predvsem to, da sem prišel na ta forum šele, ko si na uradnih straneh nanizal seznam vseh forumov. Ste lahko prepričani, da ne bi predlagal te rešitve, če bi vedel, da to že obstoja. Očitno pa ni bilo ustreznega sodelovanja in nikomur na kraj pmaeti ni padlo, da bi to temeljiteje predstavil v (tako opevanem) CQ ZRS. ki nenazadnje letno stane nekaj milijončkov (našega skupnega!) denarja. Še vedno pa trdim, da je treba v prihodnje jasno ločiti, kaj so uradne internetne rešitve ZRS in kaj so rešitve S5 radioamaterjev. Nikoli ni prepozno, da se o stvareh pogovori in jade ustrezne rešitve. V nekaj dneh sem opazil predvsem to, da je najlažje pljuvati, ko nekomu ne gledaš v obraz.

Samo to. Bajko, to ni bilo namenjeno tebi. Sem pač ob tvojem sporočilu izlil to razmišljanje.

P.s.: Še vedno pa bi lepo prosil, da se mi v PM javi administrator, vsaj mislim, da je tako, da bi moral biti administrator glavni.
Rudi

OdgovorNapisal/-a Rudi » 18 Apr 2003, 19:13

S57BBA napisal/-a:

LP Bajko.

Sploh nisem zamerljiv in še tako nizke kot so mi jih nekateri servirali me ne ganejo.

Res pa predlagam, da se odpre posebno poglavje ZRS, kjer bi lahko razpredali o delovanju ZRS, o problemih, težavah rešitvah. Boste videli, da bo baza hitro zrasla. Saj sem samo v treh dneh poslal več sporočil kot mnogi v dveh letih. Sorry, šalim se in ne napadite me spet zaradi tega.

Admin, ali lahko odpreš poglavje forumov ZRS oziroma predlagam, da se mi javiš v PM, da se dogovoriva. Prosim iskreno, da ne bo spet kakšnih sumničenj.
Rudi

OdgovorNapisal/-a s56a » 18 Apr 2003, 19:39

S51BR> Ne grem se razprav na takšnem nivoju. Me ne ganejo ne univerzitetne izobrazbe ne pretirani zanesenjaki. Potrebna je samo zdrava kmečka pamet!

Ali meniš, da sta kmečka pamet in izkušnje iz malega (kmečkega) radiokluba dovolj za Predsednika ZRS, ki predstavlja organizacijo tudi navzven? Upam, da ti ni pravi konjiček vodenje družbenih organizacij?

CQ ZRS po odhodu S53MV niti meni ni pretirano všeč ampak to ostaja edina uradna povezava članov enkrat v dva meseca. RSGB Radcomm so pravkar dali urejati ven. Tudi oglase jim zbira marketinška organizacija. Pri nakladi 2.500 kosov z nadpovprečno bogatimi bralci bi se dalo zaslužiti nekaj denarja.

LP MMIII S56A, N1YU
s56a

OdgovorNapisal/-a s56a » 18 Apr 2003, 19:44

>Most users ever online was 10 on 17 Apr 2003 19:54

Upam, da vseh 10 niso poskušali priti do www.udba.net po TV Dnevniku čez radioamatersko omrežje v nasprotju s hamspiritom :-)

LP MMIII S56A
s56a

OdgovorNapisal/-a Rudi » 18 Apr 2003, 20:34

s56a napisal/-a:S51BR> Ne grem se razprav na takšnem nivoju. Me ne ganejo ne univerzitetne izobrazbe ne pretirani zanesenjaki. Potrebna je samo zdrava kmečka pamet!

Ali meniš, da sta kmečka pamet in izkušnje iz malega (kmečkega) radiokluba dovolj za Predsednika ZRS, ki predstavlja organizacijo tudi navzven? Upam, da ti ni pravi konjiček vodenje družbenih organizacij?

CQ ZRS po odhodu S53MV niti meni ni pretirano všeč ampak to ostaja edina uradna povezava članov enkrat v dva meseca. RSGB Radcomm so pravkar dali urejati ven. Tudi oglase jim zbira marketinška organizacija. Pri nakladi 2.500 kosov z nadpovprečno bogatimi bralci bi se dalo zaslužiti nekaj denarja.

LP MMIII S56A, N1YU

V imenu kmetov našega kluba vabim na ogled naše kmetije, pa bomo potem ponovno definirali malomeščanske kriterije... In glede na število prebivalcev na našem območju in na število članov našega kluba in glede na dom, ki je zgrajen v zadnjih letih... imamo nekaj mišjih lukenj na parceli... :lol: :lol: :lol:
Rudi

OdgovorNapisal/-a s56a » 18 Apr 2003, 21:03

S51BG> V imenu kmetov našega kluba vabim na ogled naše kmetije, pa bomo potem ponovno definirali malomeščanske kriterije... In glede na število prebivalcev na našem območju in na število članov našega kluba in glede na dom, ki je zgrajen v zadnjih letih...

Levstikova pot me še čaka, Triglav je odkljukan. Mogoče bi ZRS pisarno preselili v Sevno, če že niso hoteli brezplačno v LJ-Šiška?

Ti boš v treh dneh imel več sporočil na teh forumih kot jaz v dveh letih! Očitno imaš veliko za povedati radioamaterski srenji...

73 de Mario, S56A, N1YU
s56a

OdgovorNapisal/-a Rudi » 19 Apr 2003, 06:51

s56a napisal/-a:S51BG> V imenu kmetov našega kluba vabim na ogled naše kmetije, pa bomo potem ponovno definirali malomeščanske kriterije... In glede na število prebivalcev na našem območju in na število članov našega kluba in glede na dom, ki je zgrajen v zadnjih letih...

Levstikova pot me še čaka, Triglav je odkljukan. Mogoče bi ZRS pisarno preselili v Sevno, če že niso hoteli brezplačno v LJ-Šiška?

Ti boš v treh dneh imel več sporočil na teh forumih kot jaz v dveh letih! Očitno imaš veliko za povedati radioamaterski srenji...

73 de Mario, S56A, N1YU

Bom malce nesramen. Mislim, da bi ti nekaj šole lepega obnašanja ne škodilo. Kaj ti je v napoto Sevno. Sem se pač sem gor preselil pred enim letom. Zelo lep kraj in uživam. In pusti ta kraj in njegove prebivalce pri miru. In kaj ima Sevno z ZRS in s teboj. Jaz sem govoril o klubu, katerega član sem. Daj, prosim, bodi pismen.

Če te o klubu (katerega član sem) zanima kaj več, pa si poišči njegove strani na internetu in si poglej podrobnosti. Ponovno poudarjam, da govorim o radioklubu in domu radioamaterjev, ki je bil zgrajen. In pri tem Sevno nima niti najmanjše povezave!

Ja, Levstikova pot pa je moja ideja in moj projekt že 17 let in prav vesel bi bil, če se boš tudi ti pridružil 20.000 udeležencev, ki vsako leto pridejo na to območje med Litijo in Čatežem pri Trebnjem. Morda boš pa le spremenil mnenje o ljudeh na območju, od koder prihajajo tudi člani našega kluba.
Rudi

OdgovorNapisal/-a s56a » 19 Apr 2003, 09:10

S51BR> In kaj ima Sevno z ZRS in s teboj.

Ti si ta kraj postavil na radioamaterski zemljevid z objavo uradnega foruma ZRS, remember?

S59DLR sem pogledal in vesel sem porasta števila članov. Sumim pa, da so ti samo na papirju ker se UO sestaja samo enkrat letno v enaki štiričlanski sestavi. Ali je pa to tvoj način vodenja organizacije?

Čestitam na novem radioamaterskem domu. Žal mi je, da ga nisem obiskal ob lanskoletni skupščini ZRS. Takrat sem bil na K1B Baker island DX-ped.

Veseli me, da ste v času WRTC-2000 gostili mog OC K1ZM! Tudi tvoje srečanje z mojim imenjakom Hornom. Upam, da se vidiva v kratkem na UKV srečanju. Ali ni to tvoje glavno področje radioamaterske dejavnosti?
s56a

OdgovorNapisal/-a Rudi » 19 Apr 2003, 15:15

s56a napisal/-a:S51BR> In kaj ima Sevno z ZRS in s teboj.

Ti si ta kraj postavil na radioamaterski zemljevid z objavo uradnega foruma ZRS, remember?

S59DLR sem pogledal in vesel sem porasta števila članov. Sumim pa, da so ti samo na papirju ker se UO sestaja samo enkrat letno v enaki štiričlanski sestavi. Ali je pa to tvoj način vodenja organizacije?

Čestitam na novem radioamaterskem domu. Žal mi je, da ga nisem obiskal ob lanskoletni skupščini ZRS. Takrat sem bil na K1B Baker island DX-ped.

Veseli me, da ste v času WRTC-2000 gostili mog OC K1ZM! Tudi tvoje srečanje z mojim imenjakom Hornom. Upam, da se vidiva v kratkem na UKV srečanju. Ali ni to tvoje glavno področje radioamaterske dejavnosti?

Jaz ga nisem nikamor postavljal, je pač tam nameščen program. Torej Sevno naj ne bo na nobenem radioamaterskem zemljevidu. Velja?

Glede upravnega odbora pa naslednje: po statutu ima UO pet članov, vendar je nepopoln, zato imamo samo štiri člane. Glede sestajanja UO pa ne drži, da se sestaja enkrat letno. Mesečno, vendar zapisniki resninčo niso ažurno dani gor. Skratka klub deluje kar vredu. Tako kot povssod pa je jasno da niso vsi člani aktivni.

Glavnih področij bi bilo veliko, če bi imel čas, s svojo osebno predstavitvijo pa se ne hvalim nikjer, ker ni ažurirana z zadnjimi dogajanji. Zanima me pa vse, prav res.

Sprejmem povabilo in upam, da se bova takrat pogovorila v bolj mirnem ozračju.

73, S51BR
Rudi

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov