S57BBA napisal/-a:S51BR napisal/-a:Takole sem se odločil. Ne bom več razpredal na tem nivoju. Nekateri očitno gojijo neke zamere preteklosti in zdaj vidijo vse črno. Grem raje barvat pirhe...

1. Administratorjem/moderatorjem predlagam, da odprejo posebno konferenco Volitve 2003 (ali, da ne bo zgledalo preveč politično "Kandidati za novega predsednika ZRS se predstavijo"

), kjer bodo kandidati imeli možnost odprte debate z vsemi (ne)enako mislečimi.
2. Vsem kandidatom za funkcije v UO/NO/DK ZRS pa predlagam, da če niso pripravljeni zagovarjati javno svojih stališč za argumenti, je bolje da se na JAVNIH forumih ne pojavljajo, ali pa se vsaj ne spuščajo v debate. Ni kaj, S51BR je potrebno priznati pogum, da se je spustil v kletko z (izredno) lačnimi levi, vendar, SRY, vedel je, v kaj se spušča.
3. Še nekaj "osebnega"; v zadnjih nekaj dneh se je S51BR pojavil v kar nekaj temah kot "uradni" komentator predpisov in dogajanj na ZRS, hkrati pa je v vsakem drugem sporočilu trdil, da on nima zveze z UO ZRS in da to kar piše so njegova osebna mnenja in stališča - "c'mon, make up your mind (OK, prizanam, točka tri se mi je utrnila šele po tem, ko sem videl, da se dopisuje z avtorjem izpitnih vprašanj /nekaterih, da ne bo pomote/, pa ve o njih več kot avtor sam...

)
(4.) predlagam selitev te teme v (glej točko ena).
LP Bajko.
P.S. Ne, nisem žaljiv, to samo tako izgleda...

Bajko, strinjam se. Zato sem spraševal kdo je administrator, ne pa moderator. Pa so se nekateri name spravili, kot da sem prišel iz Potočke Zijalke. In ni me strah javnih soočenj, sicer bi potihem čakal no konferenco, kjer bi se nekateri "zlajali" (sorry izrazu), in karavana bi šla dalje. Jaz pa želim v pozitivnem smislu sprovocirati k razmišljanju, čeprav to nekateri razumejo povsem drugače.
Rekel sem, da sem kandidaturo sprejel neobremenjen in priznam, da sem v nekaj dneh zvedel več kot prej v nekaj letih. Marsikaj se da prebrati med vrsticami.
Kar se tiče uradnega komentatorja pa naslednje. Ni res! vse to poznam kot predsednik svojega kluba in sem poskušal odgovoriti na nekatera vprašanja, na katera so mi odgovori poznani. Morda je bil le ta lapsus, da sem tebi poslal rešitev za novice (pa prosim, ne o tem na tem mestu), pa so del vsebine vključil v uradne strani. In? Bravo! Vse čestitke za to. Zakaj ne bi bili ažurni in člane čimprej obveščali o stvareh. Takšen je moj način dela in ničesar ne bo ostajalo skrito, če bom seveda izvoljen.
Če bom izvoljen bodo zraven lahko sodelovali vsi radioamaterji v skladu z zakonom o drupštvih in statutom ZRS. In jaz sem bil tisti, ki sem predlagal spremembe statuta sedanjemu upravnemu odboru in v obrazložitvi napisal, da prevzemam svojo odgovornost v primeru izvolitve, če bodo pravila igre v skladu z zakonom in da prevzemam po zakonu individualno odgovornost kot predsednik, če o nekaterih stvareh v skladu z zakonom odločam jaz, upravni odbor in drugi organi, ne pa da po statutu nekdo odloča, jaz in organi pa naj bi odgovarjali. Kdo je to še videl.
Glede dosedanje ažurnosti in sprotnega obveščanja pa bi prosil, da ne bi naslavljali vprašanj name. Jaz sem bom pojavljal povsod in vselej, ko bo potrebno ali bo to nekdo zahteval in tudi povedal kaj so moja stališča. In upam, da boste vsi strpni do tega. In v tem primeru bom tudi jaz.
Moti me predvsem to, da sem prišel na ta forum šele, ko si na uradnih straneh nanizal seznam vseh forumov. Ste lahko prepričani, da ne bi predlagal te rešitve, če bi vedel, da to že obstoja. Očitno pa ni bilo ustreznega sodelovanja in nikomur na kraj pmaeti ni padlo, da bi to temeljiteje predstavil v (tako opevanem) CQ ZRS. ki nenazadnje letno stane nekaj milijončkov (našega skupnega!) denarja. Še vedno pa trdim, da je treba v prihodnje jasno ločiti, kaj so uradne internetne rešitve ZRS in kaj so rešitve S5 radioamaterjev. Nikoli ni prepozno, da se o stvareh pogovori in jade ustrezne rešitve. V nekaj dneh sem opazil predvsem to, da je najlažje pljuvati, ko nekomu ne gledaš v obraz.
Samo to. Bajko, to ni bilo namenjeno tebi. Sem pač ob tvojem sporočilu izlil to razmišljanje.
P.s.: Še vedno pa bi lepo prosil, da se mi v PM javi administrator, vsaj mislim, da je tako, da bi moral biti administrator glavni.