Kakor so mi že pripovedovali ostali kolegi bolj na grobo, bi se dalo na hribi postavit "server" oz. kakor rečete radioamaterji vozlišče, ki bi potem te dva govora lahko povezal.
Niti nevem če si pravilno predstavljam.
Prosim za pomoč.
Moderator: s55o
s52ei napisal/-a:Ne vem sicer kako je pravno, vendar tehnično je izvedljivo s simplex repetitorjem (nekakšno papigo). Mislim da več o tem ve S51KQ.
makEJ napisal/-a:Če že na takšen način nebi delovalo oz. se po predpisih ne sme, bi potem lahko s kolegom na vsakem koncu dodala zunanjo anteno mogoče z ojačevalcem (je dovoljeno?), bi morda lahko neslo teh bori 10km?
Mogoče sem malo pretiraval.
makEJ napisal/-a:Hi, zanima me kako bi lahko naredil govorno zvezo s PMR postajo med menoj ter kolegom. Kolega živi za hribom. Na vrhu hriba ima vikend kjer bi lahko postavila kakšen ojačevalec ali karkoli kar bi lahko pomagalo pri izvedbi. Namreč s PMR postajo, bi se povezala kot je prikazano na spodnji sliki:
Kakor so mi že pripovedovali ostali kolegi bolj na grobo, bi se dalo na hribi postavit "server" oz. kakor rečete radioamaterji vozlišče, ki bi potem te dva govora lahko povezal.
Niti nevem če si pravilno predstavljam.
Prosim za pomoč.
S57BIG napisal/-a:Hej makEJ, mar GSM-i in SMS-i niso več v modi ?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost