Napisal/-a S55WT » 01 Nov 2005, 11:33
Zadevo sem vsaj začasno rešil. Stari potenciometer je imel kovinsko ohišje, ki sem ga lahko odprl. Srednjo os je držal v ležišču samo segerjev obroč, ki sem ga snel in vzel celotni drseči del z osjo vred, ven. Potenciometer sem sestavil nazaj, le brez osi. Nato sem vzel en plastični potenciometer, ki verjetno ne bo zdržal, ne vem kako dolgo in ga porinil iz zadnje strani skozi, kjer je bila prejšnja os in ga enostavno v štirih točkah zalotal na mesto. Komando sem sestavil nazaj in zaenkrat funkcionira.
Original potenciometer ima os za pritrditev fi 8,9mm. Standardni potenciometri pa fi 10mm. Če bi hotel dati noter novega, kot je, bi moral povrtati luknjo za pritrditev. Ta mora biti seveda zaradi zobčenika točno v centru. Verjetno se bom tega tudi lotil, samo najprej moram nekje nabaviti čim kvalitetnejši potenciometer.
Bal sem se tudi zaradi hoda potenciometra. Standardni imajo hod 270 stopinj, originalni pa je imel večji hod, vendar sem sedaj ugotovil, da ga ne potrebuje. Treba se je le malo bolj potruditi, ko daš zobčenik na potenciometer, da ga obrneš tako, da nikoli ne doseže končnega položaja potenciometra.
73, Janko