Zapisnik 10. seje UO ZRS

Zapisniki sej, konferenc, sestankov..

Moderatorji: s55o, S57BBA

OdgovorNapisal/-a S51BR » 28 Mar 2005, 18:54

s57ad napisal/-a:
s57wtt napisal/-a:Tlele pa dam prav mariotu..
Dvig članarine za X k sit glede projekta 1000 šol je pokazalo samo, da so s tem pokrili luknje v proračunu.Narejeni pa so bili samo plakati ...

<snip>

Pod plakati misliš tudi prosojnice in ostale materiale, ki jih je pripravil Simon, S53ZO, ki je bil zadolžen za projekt "1000 šol"? V tej smeri je Simon (in s tem ZRS) napravil, kar je pač mogel napraviti... Koliko je to stalo? Nimam pri roki lanskih številk CQ ZRS, da bi pogledal to postavko v finančnem poročilu, mislim pa, da ne ravno veliko...

Samo dopolnilo in popravek informacije. Akcijo sta v zadnjih dveh letih vodila Boris, S51MQ in Simon, S53ZO, kot člana UO ZRS. Ni pa res, da so bile izdelane tudi prosojnice. Je bilo premajhno zanimanje za sodelovanje pri izdelavi, Simon pa sam tudi ni mogel narediti oziroma je bilo zastavljeno vse skupaj tako, da bi pri izdelavi prosojnic sodelovali različni izvajalci.
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
TX/RX: Yaesu FT 857D, Icom T7E
S51BR

Kraj: JN75LX, Sevno

OdgovorNapisal/-a S51BR » 28 Mar 2005, 18:58

S57BIC napisal/-a:
Še nekaj. S51BR pravi, da lahko ZRS postavijo na noge klubi, ki hočejo ZRS dobro. To se sliši OK. Ampak. ZRS očitno sestavljajo tudi klubi, ki ji nočejo dobro. Kaj pa s temi klubi in kaj, če je teh klubov več kot kot onih drugih.

Lp, Jože.

Jože, res je preveč klubov v Sloveniji. Preveč za tako majhno Slovenijo. In zanesljivo so mnogi med njimi, ki jih ZRS ne zanima. In ZRSju želijo "slabo", ker se je ZRS tako obnašal do klubov. Začaran krog.
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
S51BR

OdgovorNapisal/-a s55o » 28 Mar 2005, 19:11

Eh
kakšen začaran krog neki..
Ko se bo odnos ZRS spremenil (no takšnega kot si ga vodil ti res ne bi rad še enkrat videl) bodo hami hitro zadovoljni. Pa ne se delat, da nisi bil zraven no, ker si še vedno eden od glavnih - faktrorjev.
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a s57ad » 28 Mar 2005, 19:24

S51BR napisal/-a:
s57ad napisal/-a:
s57wtt napisal/-a:Tlele pa dam prav mariotu..
Dvig članarine za X k sit glede projekta 1000 šol je pokazalo samo, da so s tem pokrili luknje v proračunu.Narejeni pa so bili samo plakati ...

<snip>

Pod plakati misliš tudi prosojnice in ostale materiale, ki jih je pripravil Simon, S53ZO, ki je bil zadolžen za projekt "1000 šol"? V tej smeri je Simon (in s tem ZRS) napravil, kar je pač mogel napraviti... Koliko je to stalo? Nimam pri roki lanskih številk CQ ZRS, da bi pogledal to postavko v finančnem poročilu, mislim pa, da ne ravno veliko...

Samo dopolnilo in popravek informacije. Akcijo sta v zadnjih dveh letih vodila Boris, S51MQ in Simon, S53ZO, kot člana UO ZRS. Ni pa res, da so bile izdelane tudi prosojnice. Je bilo premajhno zanimanje za sodelovanje pri izdelavi, Simon pa sam tudi ni mogel narediti oziroma je bilo zastavljeno vse skupaj tako, da bi pri izdelavi prosojnic sodelovali različni izvajalci.

Hvala za dopolnilo! Borisa sem žal pozabil omeniti... Bistva (oba, tako Simon kot Boris sta naredila, kar sta pač mogla) pa dopolnilo in popravek ne spremenita.
Uporabniški avatar
s57ad

OdgovorNapisal/-a S51BR » 28 Mar 2005, 19:34

"Eh".

Kot Administrator bi moral biti bolj previden, kakšne neresnice pišeš. Od 23. 9. 2004 nisem "eden od glavnih faktorjev", ker odtlej še nisem bil na ZRS, še nisem govoril s sekratarjem ZRS, nisem bil na nobeni seji UO ZRS, nisem bil vključen v nobeno aktivnost (razen malce v organizacijo RIS), tako da je najmanj neresno od Adminsitratorja, da pišeš takšne neresnice. Tedaj sta vsa pooblastila prevzela Boris, S51MQ in Štefan, S51RS. In če je kaj narobe, sta potem "kriva" onadva. To naj bo vsem jasno.

Mi je pa všeč, da nekateri še vedno pljuvate name, čeprav z ZRS od septembra lani nimam nobenih stikov niti kontaktov. In stanje ni nič drugačno kot prej. Torej še en dokaz, da še vedno mislite, da je trenutno stanje ZRS takšno kot je, samo zaradi Bregarja. Jaz sem bil predsednik dobrih petnajst mesecev, ZRS ima nekaj desetletij in me prav čudi, kako lahko nek Bregar v 15 mesecih ZRS spravi na tla mimo volje radioamaterjev. Kje pa so bili vsi tisti radioamaterji v tem času, da niso ustavili Bregarjeve ekipe...? :)

In nesmiselno se je zdaj izgovarjati, da zaradi Bregarja nihče noče kandidirati. Oh joj, vsega sem jaz kriv. Če ima kdo jajca, lahko z močno voljo vse spremeni, ne oziraje se na Bregarja. Me pa čudi, da vsi, ki so ali bi bili pripravljeni prevzeti predsedniške obveznosti, brez argumentov govorijo, da je hudo, ker je bil prej Bregar. To je zgolj vnaprejšnje opravičilo, če mu (jim) ne bi uspelo... :)
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
S51BR

OdgovorNapisal/-a s55o » 28 Mar 2005, 19:47

Beri, kar sem napisal

...kot da nisi bil zraven... (preteklik - vem, da nisi več..saj si objavil že 10x ).
..še vedno si pa eden glavnih minusov (sedanjik, kot tudi potrjuješ), ker nisi mož beseda.

Raje dejmo kaj novega sestavit, ker tale politika je bolj švoh.
Če bi čez vikend klofali bi imeli manj časa za pisat po forumih.

lp

ps: Administratorstvo je kompatibilno z razmišljanjem s svojo glavo in kot ti je povedal že Dragan nismo mi "mr. X" Administrator , temveč lahko me dobiš in imam meso in kri.
Zadnjič spremenil s55o, dne 28 Mar 2005, 20:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a S51BR » 28 Mar 2005, 19:53

S57WTT: Pa ne se delat, da nisi bil zraven no, ker si še vedno eden od glavnih - faktrorjev.

Tole si napisal in ne mi zdaj pojasnjevati, kaj si mislil. Jaz sem komentiral, kaj si napisal. In zdaj se brez potrebe zapletamo zato, ker pač nekdo misli nekaj drugega kot napiše. Pa ne mislim samo tebe, tudi druge in sebe.

Najhuje v radioamaterstvu je to, da ti nihče ne dovoli na glas povedati svojih osebnih stališč. Ne vem, kaj je narobe, če na glas povem, kaj si o ZRS mislim, nekateri pa vse to non-stop spravljate na osebni nivo. Kot, da ne znate drugače komunicirati...
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
S51BR

OdgovorNapisal/-a s55m » 28 Mar 2005, 20:18

Ma nič ni narobe gospod Bregar! Vi kar pišite in povejte vse kar mislite. Napako delamo mi ker odgovarjamo.
Upam, da bodo moji sotrpini tokrat vzeli moje pisanje resno, in enostavno ignorirali vse napisano z vaše strani.
Mislim, da bo na takšen način takih debat najhitreje konec.
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a S51BR » 28 Mar 2005, 20:24

Je narobe. Če si nihče od več kot 2.000 radioamaterjev z menda plačano članarino ZRS ne upa kandidirati za predsednika ZRS. In sotrpini se mi res smilijo. :cry:
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
S51BR

OdgovorNapisal/-a S57BI » 28 Mar 2005, 20:35

S51BR, nisem bil razumljen. Hotel sem povedat, da to, kaj je tapravi ZRS in kaj ni oz. kateri so tapravi klubi in kateri ne, ne more nobeden rečt, dokler ne naredimo nekakšne ankete. Dokler se ne ve, kaj hočejo radioamaterji. To, kaj hočejo morajo povedat sami.
Če je tistih radioklubov več, ki hočejo ZRSju ''slabo'', so v skladu z demokracijo ravno ti klubi potem tisti tapravi. Kdor hoče potem tak ZRS bo pač član, kdor noče pa ne bo.
Tu pa še nastopi ena zanimiva stvar. Ali ima klub z malo člani enako glasovalno težo kot klub z veliko člani? To potem ni fer.
Mogoče pa bi lahko obstajali dve zvezi? Npr. Zveza Radioamaterjev Slovenije in Radioamaterska Zveza Slovenije. Vsaka s svojim različnim programom in kakšnimi skupnimi stvarmi. Npr. QSL biro.

Lp, Jože.
S57BI

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a s55z » 28 Mar 2005, 20:42

Zal IARU priznava samo eno nacionalno zvezo. Edino, ce bi se dve taki zvezi toliko razumeli, da bi poslali skupne delegate.

In ce se ne bi sporazumeli, bi bilo potem vprasanje, katera je sedaj PRAVA zveza :(
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s57x » 28 Mar 2005, 21:06

Skrajno resno bom vzel tvoj nasvet, Adi.

Na duši pa mi leži še par zadev. Pa nič zato, naj tam ostanejo.
Vendarle, kje pa piše, da se od septembra ni nič naredilo? Po moje se je kar nekaj, tam na Viču smo povedali, kar smo mislili, da moramo. Nekaj pozitivnega se je izcimilo tudi iz tistih debat. Kdor pa takrat ni poveda, kar mi sli, da bi pomaglo pri oživitvi Zveze, ima še vedno čas.
Ja, kdo pa pravi, oprostite g. bregar, da ste vi krivi za nastalo situacijo. Pobrskajte po pisarijah. To je vse, nočem, da me zopet zmerjate, to me kljub vsemu prizadene. Krivi ste v toliko, to vam stalno pravimo, to sem povedal na Viču - žal nisem šel za govornico pa je zapisnik tak kot je - da niste NIKOGAR POSLUŠALI. Zdaj pa trdite, da nismo hoteli pomagati. S čim? Mar ni zadosti, da držimo matične klube pri življenju? Z mlatenjem prazne slame jih ne bi! Trditev, da je klubov v S5 preveč, ni roblem Zveze. Problem ZRS je bil, in to smo že veliko let nazaj povedali, med drugim tudi hiperprodukcija hamov. Enostavno, kvaliteta se je zmanjšala. Še prepričevali so nas, da ni res, da se po večini uporablja 2m postaje za vokitoki. Še pomnite, tovariši, kako in s čim so bili zasedeni repetitorji?
Zdaj, ko se je članstvo zmanjšalo na skoraj razumno mejo, pa bijemo plat zvona. Kdo le? Se je kupček denarcev zmanjšal? Seveda, v klubih in posledično tudi Zvezi. V glavah se nam mora spremeniti, da smo danes leta 2005.
In namesto, da bi iskali rešitev (če obstaja) iz te začarane situacije, lovimo že kar lepo število let čarovnice in vešče. Seveda bi bila rešitev (za obstoj klubov in posledično ZRS) akcija 1001 šola, če bi bil ta hobi širšim omladinskim in pionirskim množicam zanimiv. Ja, ja, pred 40 leti smo radi hodili na tečaje, ker je bilo vse skupaj dokaj misteriozno. In zanimivo. Danes pa smo prav veseli, če dobimo v svoje vrste kakšnega nadebudneža. (ki ga je najprej lopnila po glavi članarina).

Nedavno sem bil v dokaj vitalnem klubu, precej je bilo tudi članov sosednjih klubov . Pa je padlo teoretično vprašanje, kaj zdaj, ko ni potrebno pošiljati papirjev na ZRS (fantje dobro vedo, da je bila Zveza le servis za limanje kolekov). Hočeš nočeš, priznajmo si, večini je služila temu namenu. Plačaš klubsko članarino, če je, glede biroja pa se bomo morali krepko pomeniti, kako naprej. (ne vem, kakšna je letos tarifa za nečlane). Glasilo - čisto zadosti je en izvod v klubu. Kaj sploh rabimo organizacijo itd. Nisem uspel s tistim, da bi pač morali razmišljati, kaj mi lahko storimo za Zvezo. Veliko je nezadovoljstvo, predvsem glede "stolpov". Nihče ne ve, na koga naj se obrne v primeru "težav". Kar sem vedel glede tega, sem pač povedal, da ni še vse dorečeno, da so še možnosti. In to je vse.
V hecu sem predlagal, naj le plačajo kotizacijo, mogoče naberemo zadosti cvenka, da spravimo Ara v penzijo. Bojda je edini zaviralni faktor.
Končno, tako bomo zmanjšali stroške, novega sekretarja pa rabimo verjetno le za 2 uri dnevno? Ima kdo plan, kako bi potem zapravili cekine?

73 Jurij, s57x
s57x

OdgovorNapisal/-a s57wos » 28 Mar 2005, 21:45

S51BR napisal/-a:"Eh".

Od 23. 9. 2004 nisem "eden od glavnih faktorjev", ker odtlej še nisem bil na ZRS

Ojla ...

Tudi v casu tvojega mandata (ki se traja), si bil bolj redka stranka na LP6 ... 8)
Kaksna sreca, da je to samo hobi.
s57wos

Kraj: Maribor JN76UN

OdgovorNapisal/-a S57vg » 29 Mar 2005, 15:11

Predlagam!
Da administrator odpre poseben stolpec za S51BR,kjer bo lahko dalje blatil.

L.p iz Štajerskega konca!!!

s57jvg
Uporabniški avatar
S57vg

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a s52w » 29 Mar 2005, 17:41

--------------------------------------------------------------------------------

Ma nič ni narobe gospod Bregar! Vi kar pišite in povejte vse kar mislite. Napako delamo mi ker odgovarjamo.
Upam, da bodo moji sotrpini tokrat vzeli moje pisanje resno, in enostavno ignorirali vse napisano z vaše strani.
Mislim, da bo na takšen način takih debat najhitreje konec.
Adi

Živijo !
Adi vse to je res kar si napisal, ampak izgleda da to ne pomaga, ker smo molčeči še vedno v večini pa vidiš da ne vžge.... :)
Prvotna slika ti je bila originalna sedaj pa si se zlil v povprečje :D :D

73 Damjan S52W
s52w

Kraj: Črnomelj

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zapisniki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov