Napisal/-a s57x » 28 Mar 2005, 21:06
Skrajno resno bom vzel tvoj nasvet, Adi.
Na duši pa mi leži še par zadev. Pa nič zato, naj tam ostanejo.
Vendarle, kje pa piše, da se od septembra ni nič naredilo? Po moje se je kar nekaj, tam na Viču smo povedali, kar smo mislili, da moramo. Nekaj pozitivnega se je izcimilo tudi iz tistih debat. Kdor pa takrat ni poveda, kar mi sli, da bi pomaglo pri oživitvi Zveze, ima še vedno čas.
Ja, kdo pa pravi, oprostite g. bregar, da ste vi krivi za nastalo situacijo. Pobrskajte po pisarijah. To je vse, nočem, da me zopet zmerjate, to me kljub vsemu prizadene. Krivi ste v toliko, to vam stalno pravimo, to sem povedal na Viču - žal nisem šel za govornico pa je zapisnik tak kot je - da niste NIKOGAR POSLUŠALI. Zdaj pa trdite, da nismo hoteli pomagati. S čim? Mar ni zadosti, da držimo matične klube pri življenju? Z mlatenjem prazne slame jih ne bi! Trditev, da je klubov v S5 preveč, ni roblem Zveze. Problem ZRS je bil, in to smo že veliko let nazaj povedali, med drugim tudi hiperprodukcija hamov. Enostavno, kvaliteta se je zmanjšala. Še prepričevali so nas, da ni res, da se po večini uporablja 2m postaje za vokitoki. Še pomnite, tovariši, kako in s čim so bili zasedeni repetitorji?
Zdaj, ko se je članstvo zmanjšalo na skoraj razumno mejo, pa bijemo plat zvona. Kdo le? Se je kupček denarcev zmanjšal? Seveda, v klubih in posledično tudi Zvezi. V glavah se nam mora spremeniti, da smo danes leta 2005.
In namesto, da bi iskali rešitev (če obstaja) iz te začarane situacije, lovimo že kar lepo število let čarovnice in vešče. Seveda bi bila rešitev (za obstoj klubov in posledično ZRS) akcija 1001 šola, če bi bil ta hobi širšim omladinskim in pionirskim množicam zanimiv. Ja, ja, pred 40 leti smo radi hodili na tečaje, ker je bilo vse skupaj dokaj misteriozno. In zanimivo. Danes pa smo prav veseli, če dobimo v svoje vrste kakšnega nadebudneža. (ki ga je najprej lopnila po glavi članarina).
Nedavno sem bil v dokaj vitalnem klubu, precej je bilo tudi članov sosednjih klubov . Pa je padlo teoretično vprašanje, kaj zdaj, ko ni potrebno pošiljati papirjev na ZRS (fantje dobro vedo, da je bila Zveza le servis za limanje kolekov). Hočeš nočeš, priznajmo si, večini je služila temu namenu. Plačaš klubsko članarino, če je, glede biroja pa se bomo morali krepko pomeniti, kako naprej. (ne vem, kakšna je letos tarifa za nečlane). Glasilo - čisto zadosti je en izvod v klubu. Kaj sploh rabimo organizacijo itd. Nisem uspel s tistim, da bi pač morali razmišljati, kaj mi lahko storimo za Zvezo. Veliko je nezadovoljstvo, predvsem glede "stolpov". Nihče ne ve, na koga naj se obrne v primeru "težav". Kar sem vedel glede tega, sem pač povedal, da ni še vse dorečeno, da so še možnosti. In to je vse.
V hecu sem predlagal, naj le plačajo kotizacijo, mogoče naberemo zadosti cvenka, da spravimo Ara v penzijo. Bojda je edini zaviralni faktor.
Končno, tako bomo zmanjšali stroške, novega sekretarja pa rabimo verjetno le za 2 uri dnevno? Ima kdo plan, kako bi potem zapravili cekine?
73 Jurij, s57x