Zapisnik 10. seje UO ZRS

Zapisniki sej, konferenc, sestankov..

Moderatorji: s55o, S57BBA

Zapisnik 10. seje UO ZRS

OdgovorNapisal/-a S57BBA » 22 Mar 2005, 08:37

Živjo!

Zapisnik 10. seje UO ZRS, ki je bila 24.02.2005 v prostorih RK Ljubljana je objavljen tukaj.

LPB.
S57BBA
Moderator

Kraj: JN76FC

Pripombe na 10.sejo UO ZRS

OdgovorNapisal/-a s58ru » 22 Mar 2005, 21:27

Zveza radioamaterjev Slovenije
Lepi pot 6
1000 Ljubljana
fax: 01 4220 422

Koper, 22.03.2005

Zadeva: pripombe na 10.sejo UO ZRS

Radio klub Jadran Koper je dvakrat poslal predlog statuta, prvič 29.09.2004, drugič
12.1.2005. Poleg tega je bil naš predlog statuta tudi na elektronskih portalih.
Zahtevali smo tudi, da se naš predlog posreduje ostalim RK in da se predlogi drugih RK dostavijo nam. To se ni zgodilo.

Vsi predlogi statutov morajo biti predloženi na konferenci in samo konferenca lako zavrže, ali sprejme predloge, ali dele predlogov.
“Komisija” za statut naj samo usklajuje predloge. Nihče nima pravice cenzuriranja naših predlogov. “Komisijo” ni izvolil noben pravnomočen organ ZRS.

Ponovno vas opozarjamo, da NO ZRS poroča in odgovarja samo konferenci in ne ostankom UO ZRS.

Vodstvo ZRS je svoj mandat zapravilo in na potezi so spet volilci – RK.
Je to razumljivo?
Dnevni red 33. konference in vse, kar bomo potrebovali za izvedbo konference, bomo predlagali in sprejemali na sami konferenci.
Je to razumljivo in izvedljivo?

za S59CST
Predsednik RK Jadran Koper
S58RU
s58ru

OdgovorNapisal/-a S51BR » 22 Mar 2005, 22:30

Saj vem, da bo spet bum po Bregarju, ampak vseeno.

Če za vsebino tega pisma stoji radioklub ali vodstvo radiokluba, se resno sprašujem, koliko v klubu poznajo statut ZRS in nekatere druge predpise.

Mislim, da bi bilo bolj modro, če bi se v reševanje ZRS in "ostanov UO ZRS" klub vključil s kakšnim konkretnim kadrovskim predlogom. Po mojih informacijah bi bila konferenca že pod streho, če bi imeli ljudi, ki bi prevzeli pomembne in dobro plačane funkcije na ZRS. :wink:

P.s.: Kakšna hitrost. Klub ima že 12 ur in 50 minut po objavi zapisnika svoja uradna stališča. Tako hiter pa še vladni tiskovni predstavnik ni. :)
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
TX/RX: Yaesu FT 857D, Icom T7E
S51BR

Kraj: JN75LX, Sevno

OdgovorNapisal/-a s56oa » 23 Mar 2005, 11:49

Moje mnenje je, da se je stanje v naši ZRS že par let nazaj zreduciralo na brcanje po trenutnem predsedniku ZRS s strani "rušiteljev" in to brez kvalitetnih konstruktivnih protipredlogov.
Stvar je po mojem že tako nizko padla, da si nihče več sploh ne upa kandidirati za predsednika, predlagati svojo "vlado" in tako postati nov kanon futer za 210 mm havbice "rušiteljev".

Morda, pa bi bilo bolje preprosto zapreti ZRS, iti v smer Centralnega radiokluba in začeti vse znova, od nule, brez zgodovinskih problemov.

:roll:

73 de S56IUA - Ognjen
Uporabniški avatar
s56oa

Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia

OdgovorNapisal/-a s57x » 23 Mar 2005, 12:25

Žal se ne morem strinjati s tabo, Ognjen!

Njega dni je kdo celo poslušal, prisluhnil, se spustil v konstruktivno debato.
Ma, to je bilo takrat, ko se nismo poglabljali v to, ali smo člani ZRS in člani klubov, ali samo člani klubov in šele potem člani ZRS in vse možne kombinacije. Takrat smo bili po večini vsi pripravljeni narediti kaj za "širšo skupnost". Brez nadomestil, brez leporečenja in nekoristnega papiroslovja.

Si bil na Ptuju? Se spomniš opozoril in predlogov - reciva - pametnejših od nas?

Hja, se ti ne zdi, da je bila organizacija le preveč trhla, če jo je zrušilo pisanje peščice "rušiteljev"? Nisi morda pomislil na to, da je vzrok za izogibanje funkcij, trhlost? Si dal kaj konkretnega od sebe, novemu vodstvu bi gotovo koristilo!

Sploh pa, brez panike! Vse se bo uredilo.

FT5XO veselo klofa, če komu kje "fali", je sedaj enkratna prilika! Pa še bolj zabavno je.

73 Jurij, s57x
s57x

OdgovorNapisal/-a s55m » 23 Mar 2005, 13:42

S51BR je napisal "P.s.: Kakšna hitrost. Klub ima že 12 ur in 50 minut po objavi zapisnika svoja uradna stališča. Tako hiter pa še vladni tiskovni predstavnik ni. "

Gospod Bregar:
Klub, je imel svoje stališče že pred meseci-in po objavi se le to ni spremenilo!
Klub predstavlja UO, ki ga je izvolila Skupščina RK.
V UO smo trije člani in ne potrebujemo enega leta, da preberemo 3 stavke navzkriž in uskladimo svoja mnenja!
Hvala ZRS za Zlato Plaketo za RK Jadran ob 50 letnici.
Ali bolje rečeno ob 51-letnici.
Na koncu bo še teh par "rušiteljev" obupalo nad zvezo, sekretarjem in vso ostalo "politično" in papirno zaj... .

Ne bo nas rešil noben statut ne Skupščina. Rešijo nas lahko le trezne glave.

In teh je v vodstvu ZRS trenutno zelo malo.
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a s56oa » 23 Mar 2005, 14:05

Jurij, strinjava se v tem, da je reč očitno postala preveč trhla. Samo jaz bi rad videl konkretnega mandatarja za novo radioamatersko vlado, ki ima tudi konkretni plan dela in podporo večine članstva ZRS in ga ne bodo "razsuvali na prafaktorje" že na naslednji Konferenci ZRS po njegovi izvolitvi.
Samo bojim se, da ni problem zgolj v mandatarju, ampak v temu, da hočemo nekaj novega in boljšega, hkrati pa hočemo, da vse ostaja po starem. Slednje ne gre in tudi ne bo šlo.

Drugače pa sem bil na zadnjih štirih konferencah ZRS, pa še na enih par prej (ne čisto vsako leto) in se mi zdi, da vedno vidim iste "rušitelje", pa naj bo radioamaterska vlada leva ali desna, rdeča, bela ali pa zelena z roza pikicami. :lol:

73 de S56IUA - Ognjen
Uporabniški avatar
s56oa

OdgovorNapisal/-a S51BR » 23 Mar 2005, 21:14

S55M, nočem govoriti o dogodkih in telefonskih pogovorih v začetku svojega mandata. To je zame samo še zgodovina. Če ima nekdo toliko predlogov, toliko idej in je tako ekspeditiven, kako za vraga ne more predlagati kakšnega kandidata?

Če bo komu v zadoščenje, naj priznam, da se ne čutim sposobnega povleči ZRS iz "dreka". In to sem jasno povedal lansko jesen in se zato tudi umaknil. Obupal sem nad ljudmi, ki znajo samo kritizirati, nimajo pa nobene rešitve. In mislim, da sem bil dovolj pošten in osebnostno močen, da sem to storil. Tudi za to je treb imeti jajca, saj sem se zavedal nevarnosti kasnejšega polivanja z gnojnico.

Zmotil sem se samo v eni zadevi. Prepričan sem bil, da v poplavi "pametnjakovičev" kar mrgoli kadididatov za predsednika.

In prosim vse sodelujoče, da upoštevajo naslednje dejstvo:

Rudi Bregar, S51BR, nekoč S57SRB in S56SRB, je bil kot predsednik ZRS izvoljen 31. marca 2003 v Bohinjski Bistrici, marca 2004 je dobil podporo za svoje delo na konferenci na Ptuju (in prosim, brez če, kako, zakaj, brez ozadij) in kljub elanu obupal septembra 2004. Odtlej je samo zakoniti zastopnik, vpisan v registru društev, in ne sprašujte ga več o delu ZRS. Pravi naslov za to je S59AR, v političnem smislu pa podpredsednika ZRS. Torej od jeseni 2004 Rudi Bregar, S51BR, nastopa kot radioamater in kot takšen pričakujem tudi ustrezen odnos. Če pač kdo tega ni sposoben, se pa tudi ne bom več sekiral.
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
S51BR

OdgovorNapisal/-a s56al » 24 Mar 2005, 07:43

S51BR napisal/-a:Torej od jeseni 2004 Rudi Bregar, S51BR, nastopa kot radioamater in kot takšen pričakujem tudi ustrezen odnos. Če pač kdo tega ni sposoben, se pa tudi ne bom več sekiral.[/b]

Rudi,

Če bi ti na tem forumu spraševal in postal radioamaterske teme, npr. "Kakšno anteno in katero lokacijo mi predlagate za delo v S5 Maratonu...", "Kateri načrt mi predlagate za izdelavo SWR metra...", ali "Iščem korespondenta za test 1,3GHz ZIF TRX...", sem 100% prepričan, da bi bil tudi odnos populacije tega foruma, zajete v 3*standardnem odklonu, do tebe tak kot do drugih radioamaterjev. Vendar velika večina tvojih vprašanj ali predlogov je neposredno ali posredno vezana na tvojo neprijetno izkušnjo pri vodenju ZRS ali dogodke povezane z njo. V bistvu sam izzivaš takšen odnos, kot si ga deležen in ki ti ga tudi (iskreno) ne zavidam. Ko berem tvoje poste, se ne morem izogniti občutku, da te v radioamaterstvu zanima predvsem politika in managerstvo, "vokitoki", ki ga imaš doma, pa je le nujno zlo. In ne skušaj se zgledovati po Mariotu glede provokativnih postingov, ker Mario, kljub vsem svojim nam dobro znanim značilnostim, je še vedno tudi HAM, z dušo in srcem.

73 de Sandi S56AL
s56al

Kraj: JN66SI

OdgovorNapisal/-a s56oa » 24 Mar 2005, 09:07

Meni se zdi, da bi ZRS potreboval za predsednika človeka, ki bi se precej bolj odlikoval po vodstvenih sposobnostih, kot pa nekih tehničnih radioamaterskih. Za slednje so UKV, KV, ... managerji.
Če človek nima sposobnosti, da bi ZRS spravil iz "dreka", ustrezno vodil ljudi in poslovne procese, potem mu tudi to, da ima potrjene prav vse DXCC države in da je konstruktorski genij, pri vodenju ZRS ne pomaga 5%, vsaj ne sedaj v teh kriznih razmerah.
Skratka vemo, da po starem ne gre in ne bo šlo. Sedaj pa sta opciji dve:
- skenslamo ZRS in gremo v neko novo organizacijsko strukturo prosti bremen preteklosti,
- ZRS reformiramo in preoblikujemo, kar pa ne bo enostavno.

Naj se debata nadaljuje ...

73 de S56IUA - Ognjen
Uporabniški avatar
s56oa

OdgovorNapisal/-a s56al » 24 Mar 2005, 09:28

Ognjen,

S tvojim mnenjem se sicer strinjam, a le delno. Kajti ker nismo firma, v kateri velja pogodbeni odnos delodajalec - zaposleni, se bojim, da je edini način, da si potencialni "vodja" pridobi spoštovanje in potrebno vodstveno avtoriteto med širšo HAM populacijo, da ga le-ta spoštuje po radioamaterski in človeški plati. Sicer za vodenje potrebne avtoritete ne bo imel, vsem managerskim kvalitetam navkljub.

Sicer pa, če je bil tvoj komentar mišljen tudi delno kot odgovor na moj gornji posting, posebej poudarjam, da v njem nisem niti približno trdil, da za predsednika rabimo "DX ali konstruktorskega superhama", temveč je bil moj odgovor zgolj namig Rudiju na njegovo na tem forumu že večkrat izraženo željo, da bi ga obravnavali kot običajnega radioamaterja ter zakaj ga ne.

Glede ZRS: Meni osebno je vseeno, z ZRS ali brez, radioamater ostajam še naprej, enako kot doslej. Moji osebni radioamaterski interesi brez ZRS ne bodo niti najmanj prizadeti. Najboljše zadeve na področju radioamaterstva v S5 so se v zadnjih 10 letih itak večinoma dogajale mimo ZRS. Izjema morda S5 Maraton.

73 de Sandi S56AL
s56al

Kraj: JN66SI

OdgovorNapisal/-a S59AV » 24 Mar 2005, 12:09

Drugače pa sem bil na zadnjih štirih konferencah ZRS, pa še na enih par prej (ne čisto vsako leto) in se mi zdi, da vedno vidim iste "rušitelje", pa naj bo radioamaterska vlada leva ali desna, rdeča, bela ali pa zelena z roza pikicami. :lol:

73 de S56IUA - Ognjen[/quote]

Leva? Desna? Rdeča? Bela?.... to so običajne politične etikete.
Jaz pa sem prepričan, da mora radioamaterska vlada biti predvsem RADIOAMATERSKA.

Sicer se pa povsem strinjam z S56AL.

Tudi nov zagotovo bolj kredibilen predsednik od prejšnjega se bo našel.

Pred časom smo na nekem drugem forumu obrazložili in utemeljili "rušiteljstvo". Tega sedaj ni več. Za info tistim, ki si želijo "sovražnikov", da bi jih potem lahko krivili za vse po vrsti, vas obveščam, da vsi bivši indijanci, rušitelji in podobna zalega še vedno aktivno, nesebično in uspešno delujemo v lokalnih radioklubih. to smo počeli tudi pred, med in po nesrečnih dogodkih na ZRS v zadnjih nekaj letih.
Zastonj je razlagat, kako pričakuješ konkretne kandidate, če tudi sam nikogar nimaš, hkrati ti pa to NE odvzema pravice do tega, da spregovoriš o tem, da ni prav vsak, ki si tega zaželi, sposoben voditi ZRS. Toliko o tem.
Sicer pa je veliko modrih besed o tem napisal že Jurij, S57X. Le prebrati jih je pač potrebno.

Leo že od nekdaj spoštujem kot gentlemenski forum. Prosim, naj ostane tak.

73 es GL de Vanja S59AV
S59AV

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a s56oa » 24 Mar 2005, 12:49

Če se bo našel spodoben kandidat za predsednika ZRS, s spodobnim planom dela, ga bom tudi sam podprl, četudi bo ex "rušitelj".
Do takrat pa ...

73 de S56IUA - Ognjen
Uporabniški avatar
s56oa

OdgovorNapisal/-a S51BR » 24 Mar 2005, 20:08

Sposobnega kandidata za predsednika ni in ga ne bo. Kdor koli se bo javil, ga bo neka skupina sesula ali vsaj poskušala to storiti. ZRS je zabredel tako globoko, da tudi jaz vidim rešitev zgolj v razpustu in ustanovitvi nove nacionalne organizacije, ki pa ne more imeti status društva ampak zveze društev, da bo združevala vse klube po Sloveniji.

Pogoj za to pa je katarza (oprostite primerjavi) kot so jo denimo imeli Nemci po drugi svetovni vojni. V celoti je treba prerezati popkovino s preteklostjo, ker vidim, da s seboj ZRS vleče preveč slabih zgodovinskih izkušenj.

Druga možnost pa je, da jo razpustimo in naj se klubi ukvarjajo in znajdejo po svoje (ta ideja mi sicer ni všeč). Na to idejo pa me vodi dejstvo, da itak o dobršnem delu zadev odloča država. Kaj, ko bi država odločala tudi o tehničnih radiomaterskih sredstvih (ATV, repetitorji, ...), tako kot o cept dovoljenjih. Torej naj skrbi za delovanje sistemov tako, da zagotovi tudi denar, da ga ne bo treba pobirati zgolj iz radioamaterskih žepov. Za vsebino pa nj skrbijo strokovnjaki, ki bodo za to dobili državni denar. In ti strokovnjaki naj bodo RADIOAMATERJI.

Sicer pa mi verjemite, da sem večni optimist, še bolj mogoče idealist.
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
S51BR

OdgovorNapisal/-a S51BR » 24 Mar 2005, 20:20

s56al napisal/-a:
S51BR napisal/-a:Torej od jeseni 2004 Rudi Bregar, S51BR, nastopa kot radioamater in kot takšen pričakujem tudi ustrezen odnos. Če pač kdo tega ni sposoben, se pa tudi ne bom več sekiral.[/b]

Rudi,

Če bi ti na tem forumu spraševal in postal radioamaterske teme, npr. "Kakšno anteno in katero lokacijo mi predlagate za delo v S5 Maratonu...", "Kateri načrt mi predlagate za izdelavo SWR metra...", ali "Iščem korespondenta za test 1,3GHz ZIF TRX...", sem 100% prepričan, da bi bil tudi odnos populacije tega foruma, zajete v 3*standardnem odklonu, do tebe tak kot do drugih radioamaterjev. Vendar velika večina tvojih vprašanj ali predlogov je neposredno ali posredno vezana na tvojo neprijetno izkušnjo pri vodenju ZRS ali dogodke povezane z njo. V bistvu sam izzivaš takšen odnos, kot si ga deležen in ki ti ga tudi (iskreno) ne zavidam. Ko berem tvoje poste, se ne morem izogniti občutku, da te v radioamaterstvu zanima predvsem politika in managerstvo, "vokitoki", ki ga imaš doma, pa je le nujno zlo. In ne skušaj se zgledovati po Mariotu glede provokativnih postingov, ker Mario, kljub vsem svojim nam dobro znanim značilnostim, je še vedno tudi HAM, z dušo in srcem.

73 de Sandi S56AL

Sandi, hvala za opozorilo. Sem nekje že napisal, da bom skušal upoštevati naslednje pravilo: "Kdor modro molči veliko ve. Al pa nič". :wink: Večkrat me opozorite na to. :wink:

V radioamaterstvu me ne zanima samo politika in managerstvo. In če je že to res, je to krivo prejšnje vodstvo, ki me je potunkalo, ne da bi mi odkrito povedali, v kaj me tunkajo. To je zdaj za mano. In s to grenko izkušnjo hočem hamom povedati, da tako pač ne gre več. Pač to povem na nek svoj način. In ne mi za to zamerit. Če bi me zanimala hm politika in managerstvo, ne bi v trenutku ponudbe funkcije predsednika ZRS bil ham brez plačane članarine ZRS, ker sem bil proti ZRS, ker sem smatral, da brez potrebe ta organizcija pobira naš denar, klubi pa na drugi strani nimajo za preživetje...

In zapomnite si.preberite moja stališč čez nekaj let, pa se takrat pogvoorimo, v kolikšni meri so se moja predvidevanja uresničila.

Sice rpa sem nekaj obljubil: "Kdor modro molči veliko ve. Al pa nič" Pa si ob tem mislite kar koli že. :)
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
S51BR

Naslednja

Vrni se na Zapisniki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov