Ta napajalnik je do neke mere "nestabilen" samo v rezimu, ko prijema pretokovna zascita. To se odraza kot oscilacije z amplitudo (pri meni) ca. 2Vpp. Kot to pojasnjuje avtor, je posledica neobstojece kompenzacije povratne zanke za omejevanje toka in ni skodljiva, ker kljub oscilacijam pretokovna zascita opravi svoje delo - sciti napajalnik in porabnik. Sicer pa napajalnik ni projektiran, da bi obratoval v rezimu prijemanja pretokovne zascite.
Na svojem napajalniku, zgrajenem po nacrtu IZ CQ ZRS, v normalnem rezimu delovanja (obremenitev 0 do 25A) nisem opazil nobenih oscilacij pri opazovanju s TEKTRONIX 2230 100MHz osciloskopom in zvezno nastavljivim 200W reostatom, oz. ce kaksne oscilacije so, se izgubijo v sumu vh. osciloskopa.
Potrebno je poskrbeti za dobro maso po "VF" in ne tradicionalnem audio principu in potem z napajalnikom ni tezav. Sam vem za 4 uspesno zgrajene in pravilno delujoce primerke.
Sicer pa, kot sem ze napisal in kar je bil tudi namen mojega predhodnega sporocila, ne glede ali se nekdo odloci za gradnjo MATJAZEVEGA ali KAKSNEGA DRUGEGA napajalnika, SE CLANEK SPLACA PREBRATI ZARADI SPLOSNIH INFORMACIJ, ki veljajo za gradnjo kateregakoli napajalnika. Kot bi napisali USAti - pri S53MV napajalniku nimam nobenega komercialnega interesa ali kaksne druge komercialne povezave

, samo moje mnenje in opazanja v zvezi s prakticno preverjeno gradnjo. Moj namen ni kogarkoli prepricati, naj se loti gradnje S53MV napajalnika, vseeno pa branje clanka toplo priporocam vsakemu, ki bi si napajalnik rad zgradil sam. Slabe pol ure casa za branje prispevka je majhna cena v primerjavi s ceno morebitnih storjenih napak pri gradnji.
73 de Sandi S56AL
[quote="s56a"]Ta napajalnik niti avtor ne priporoca ker je nestabilen zaradi treh ojacevalnih stopenj. Meni je vedno osciliral in sem na koncu naredil drugacnega z manj komponent in samoomejevanjem toka pri kratkem stiku...