Pozdravljeni,
tudi sam sem se po dolgem času spet lotil nadaljevanja učenja.
Kar večino teh popularnih programov je prosto dostopnih, bi pa nekaj dodal še iz moje strani.
Večkrat sem poskušal z Koch metodo, ampak mi nikakor ni uspelo predelati kaj več kot nekaj črk. Delam kot programer in čisto logični mi je bilo, da bom s temi programi naredil preboj in obvladal telegrafijo, pa ni blo čisto tako.
Kot prvo me najbolj moti, da sedim za računalnikom in tipkam črke, ki jih slišim, še bolj moteče pa je, da moram dejansko do računalnika, da bi lahko vadil.
To kar pa je mene osebno v zadnjem času najbolj pritegnilo pa je cd avtorja Chuck Adams (
http://www.k7qo.net). V navodilih ima zanimivo navodilo in sicer najprej predelaš vse črke s pisanjem na papir, TODA nato na pogledaš datotek z rešitvami, ampak vajo poslušaš še enkrat in s poslušanjem šteješ napake. Tudi ni pomembna čarobna meja 90% pravilnih odgovorov, ampak greš naprej z nekim rednim ritmom oz. ko imaš veliko večino pravilnih črk. Šele ko imaš črke že predelane s pisanjem na papir, pa greš še enkrat čez vaje in jih predelaš še z tipkanjem na računalnik. No tukaj nekje pa sem sedaj jaz pristal.
Pa seveda v prejšnem postu je zbrano večino modrosti - vztrajnost. Vsaki dan npr. 15 min.
Skratka kljub vsemu napredku z digitalnimi napravami vedno bolj ugotavljam, da sta navaden analogni zvezek in kuli še vedno najboljša, telefon ali računalnik je samo dober pripomoček, če ga primerno uporabljaš.
73, Uroš S57UT