S56W napisal/-a:l.p.
Zadevo sem preveril in dobil odgovor:
g. Tomislav Stegovec je po naših podatkih imel klicni znak veljaven do leta 2008. Klicni znak je bil v karanteni do leta 2013. Po naših podatkih gospod ni podaljšal svojega radioamaterskega dovoljenja.
Pojasnilo iz AKOS-a.
Tako,da jaz tukaj ne morem nic.
Lep pozdrav
Bo Tomo hudo srečen, da je po neumnosti izgubil znak
Verjetno sploh vedel ni, da mu je licenca potekla, ko večini iz tistih časov velja 25 let...
Jaz bi, preden bi oddal prošnjo za tak znak, najprej preveril, ali je znak aktiven, vpisan v iskalnike, plačuje članarino (zrs, klub), kontaktiral lastnika za vsak slučaj, če ni pozabil... živemu človeku se pač vse lahko zgodi. Ajde, da je človek pokojni in se ga ne da kontaktirat...
In da, če se to že zgodi in bi bila želja ex lastnika taka, bi mu znak vrnil!
Ko sem sprožil na enem od posvetov ali konferenci ZRS pobudo, da bi ZRS predlagala AKOSu, da lastnike klicnih znakov pred potekom obvesti o zapadlosti licence, so se mi pa posmehovali... O poteku registracije za avto dobiš pa tik tak opozorilo, pa ni nič težko in nemogoče...
P.S.: Tomo je naš član - AJK in ni prvi, ki je izgubil licenco... Predsednik Bajko sedaj pred konferenco preverja stanje licenc, ampak je bilo zgleda že prepozno...