S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 19 Jun 2021, 02:03

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 100 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2013, 20:28 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 475
Kraj: Kranj - JN76EF
Ali se mi zdi, ali je res v poročilu za leto 2012 napaka v odstavku:

.... Na Upravni enoti Maribor smo dobili v mesecu juniju potrjen spremenjen Statut ZRS, tak kot je bil
sprejet na 14. konferenci. .......

Mislim da je pravilno .... na 41. konferenci? ......

_________________
"Vedno se pogovarjam s človekom tako, da si pridobim prijatelja in nikoli tako, da dobim sovražnika!" Medvešček Janez


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Mar 2013, 11:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 756
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
Da, gre za napako.

73 de S56OA - Ognjen


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 09 Mar 2013, 14:46 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 756
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
Še slab teden dni do konference. Upam, da se vidimo v čimvečjem številu.

_________________
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 11 Mar 2013, 18:27 
Odsoten

Pridružen: 28 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 669
Kraj: Škofja Loka
Pozdrav!

Sprememba termina konference nam je nekoliko podrla načrte in nismo prepričani, če se bomo konference lahko udeležili. Hkrati je tudi predviden čas namenjen konferenci dokaj omejen. Zato smo se v klubu odločili, da pripravimo dopis, ki se nahaja v priponki.

Upamo, da zadeva ne bo ponovno izzvala kup brezplodnih komentarjev dežurnih kritikov.


Priponke:
42. konferenca ZRS_S59DKR.pdf [78.07 KiB]
Prenešeno 228 krat

_________________
LP Jure
Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 11 Mar 2013, 18:38 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 756
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
Se oglašam kot dežurni kritik, tokrat skromno, samo z enim vašim stavkom:
UO ZRS v 45 dneh po konferenci sestavi komisijo, ki preuci možnosti za preoblikovanje
ZRS iz združenja klubov v združenje radioamaterjev.

Mi prosim razložiš ta pravni nesmisel? Ste v društvu sploh kdaj prebrali Zakon o društvih?

In zakaj se s celotnim fasciklom predlogov oglašate samo par dni pred samo konferenco? In zakaj vas spet ne bo tam in posledično vaši predlogi ne morejo in tudi ne bodo predlagani? (Glej Poslovnik Konference).
A boste spet trdili, da so vam drugi krivi in zlivali gnojnico zoper ZRS, ker vas ne bo na Konferenci?

73 de S56OA - Ognjen


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 11 Mar 2013, 20:17 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 26 Dec 2003, 14:01
Prispevkov: 609
Kraj: Ptuj, JN76WK
@S59DKR:

Detajlna analiza stroškov po stroškovnih mestih ni mačji kašelj in pet minut dela. Sicer pa bodo na konferenci na razpolago vsi relevantni podatki in vsekakor brez prikrivanja.

Želel bi še pripomniti, da nalaganje novih obveznosti na člane UO ni sprejemljivo, za uresničevanje takšnih zahtev bi na ZRS potrebovali vsaj enega stalno zaposlenega.

Lep pozdrav,

S51AG


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 00:10 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Prispevkov: 656
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača
S57XX napisal/-a:
Pozdrav!

Sprememba termina konference nam je nekoliko podrla načrte in nismo prepričani, če se bomo konference lahko udeležili. Hkrati je tudi predviden čas namenjen konferenci dokaj omejen. Zato smo se v klubu odločili, da pripravimo dopis, ki se nahaja v priponki.

Upamo, da zadeva ne bo ponovno izzvala kup brezplodnih komentarjev dežurnih kritikov.


Ker sem v prilogi omenjen vsaj dvakrat, enkrat kot moderator, drugič spet kot pobudnik, ustanovitelj in kaj vem kaj še (deklica za vse) Društva elektronikov Slovenije, sem se čutil poklicanega, da tu na tem mestu odgovorim.
Lepo bi bilo, če se ta odgovor, v primeru da na konferenci do debate na to temo tudi omeni, še bolje, da se ga citira.

1. kot moderator foruma, se moram z napisanim precej strinjati. Ker sem istočasno moderator tudi na http://www.elektronik.si, pa še na nekaj drugih forumih(http://www.slo-tech, http://www.xo.game; http://www.macji-svet.org, ...), se resnično počutim poklicanega, da dam neko primerjavo stanja s temi forumi.
Trenutno stanje na lea forumu je v primerjavi s preteklostjo nekako umirjeno. Vendar, če bi hotel na tem forumu aplicirati kriterije, kot so recimo na slo-tech ali elektronik.si, potem bi se forum zmanjšal na/za( kar vam je ljubše) polovico. In to s stališča števila postov, kot tudi stališča članov foruma. Ali je to sprejemljivo ali ne je stvar debate, ravno tako kot je stvar debate ali je to predmet obravnavanja na konferenci ali ne (stara štorija z kup neuspelimi poizkusi baypassa - lea uradno ni forum ZRS, dejansko pa je to centralno zbirališče slovenskih radioamaterjev).

No tudi, če bi bila odločitev, da se Lea forum moderira po enakih kriterijih kot recimo http://www.elektronik.si, bi si jaz osebno tega ne upal privoščiti. Žal je v HAM vodah mnogo, premnogo ljudi, ki virtualni svet ne ločijo od realnega. Sam imam izjemno negativno izkušnjo pri ban-u nekoga s Lea foruma (mimogrede sem bil več ali manj edini, ki sem bil proti, le da se to ni vedelo), pa sem kasneje doživel hladen tuš od povsem tretje osebe, ki je bila dejansko "sposojeno jezna " name, češ, da se je to zgodilo zaradi mene (poznavalci in prizadeti se bodo že našli, za ostale je brezimensko dovolj dobra informacija). No bilo je meni navkljub, in ne samo na Lea, bilo je tudi drugod, kjer mene sploh ni bilo zraven.
Moderiranje foruma torej ni enostavna stvar in se v mora v vseh pogledih prilagoditi okolju in članom, neke skupine, ki se na forumu nahaja. Reševanje omenjenih problemov torej še zdaleč ni na strani moderatorjev, ampak je stvar kulture nas samih, torej vseh radioamaterjev, ki se na forumu dobivamo. In ta je po moji oceni nekaj manj katastrofalna, kot je bila.
Še dobro, da imamo luno, ker bi v nasprotnem bili za vse krivi moderatorji.

2. sem omenjen kot "duša" Društva elektronikov Slovenije. Povedati moram, da je Društvo elektronikov Slovenije nastalo zaradi potreb okolja za organizirano obliko delovanja na področju konstrukcije električnih in elektronskih naprav. Preden smo društvo ustanovili smo med drugim preiskovali možnosti, da se vključimo v ZRS kot konstruktorska sekcija. Prilikom akcije Menina sem se o teh stvareh pogovarjal s takratnim predsednikom (pisalo se je leto 2009). Po njegovem začetnem navdušenju se mi je zdelo, da je stvar na pravi poti, po obisku obeh Mermalov, pa so me skoraj nagnali. Zadnji predlog je bil nekako v tem smislu, da sekcije ne potrebujemo, zainteresirani naj se vključijo v radioklube, kjer jih bodo že kaj ponucali (precej drugorazredno). In situacija tudi danes ni kaj prida boljša.
Mnenja sem seveda prenesel v svoje okolje in padel je sklep:V cilju lažjega delovanja (organi, TRR, računovodstvo, papirologija) si ne potrebujemo ustvarjati še dodatnih novih problemov. 10.10.2009 je bilo društvo ustanovljeno. Ves čas pa smo odprti za vse, ki so dobre volje in ne žele ustvarjati zdrah. In teh je mnogo. Tudi iz vrst radioamaterjev.. Torej bom mirne vesti lahko ugotovil, da sodelovanje z radioamaterji že poteka in to na zavidljivi ravni. Ne zgolj na posameznikih, temveč tudi širše. Izjemno dobro sodelujemo z Postojnskim radioklubom S59DEM, ki pomaga pri pripravah delavnic. Še posebej moram pohvaliti predsednika S51WI Stojana. Nekaj slabše je sodelovanje z zvezo, saj razen odkupa zbornikov za posamezne radioklube in dveh sodelovanj na Menini ni bilo drugih vidnejših sodelovanj.
Vedno se namreč najprej izpostavi vprašanje denarja. To je pri zvezi najvažnejši kazalec pri vseh stvareh. Razen tega se kaže izjemno nezaupanje v kakršno koli dobro namero. Tole vam je bilo verjetno malo nerazumljivo, a bom pojasnil.
Poskušali smo sodelovati z ZRS pri gradnji PSK postaj Matjaža Vidmarja. Načeloma je bilo dogovorjeno, da je to projekt, ki se seveda še kako tiče radioamaterjev, torej bi bilo sodelovanje smiselno in potrebno, žal do njega ni prišlo. Razlog je bil preprost - od nas so zahtevali ceno posamezne radijske postaje. Nobena razlaga ni pomagala, vedno je nekdo imel občutek, da ga bomo "nategnili" in zadeva je padla v vodo. Ker Društvo elektronikov Slovenije v vsaki taki akciji deluje popolnoma neprofitno se cena postaje izračuna, ko je nabavljen ves material za vse naročene postaje. In kje je tu težava? Seveda je in to velika, cena materiala se seveda močno razlikuje, če nabavite 55 kosov, kolikor kit kompletov je bilo namreč narejenih, ali pa če vam uspe preseči količinsko mejo, ki je za različen material različna. Največkrat se 80 kosov sploh ne izplača kupiti, ker je ceneje kupiti 101 kos. Pri nekaterih komponentah pa je stvar taka, da jih moraš vzeti neko minimalno količino. Če jih ne potrebuješ, ti pač ostanejo, a plačati jih je vseeno potrebno. Cene po enoti se torej ne da vedeti, če ne veš koliko postaj se bo sploh delalo. Še huje je, če mi mojster da malček debelejši aluminij za škatlo se lahko zgodi, da prihranim, ker je izdelava cenejša zaradi lažjega postopka. Veselje mine, ko gre pošiljka na pošti preko limita in padem v višjo tarifo.
Tokrat sem opisal vse podrobnosti pri oblikovanju cene enega kit kompleta. Enako sem predstavil tudi takrat. Dva meseca smo čakali če bo kaj iz tega - nič ni bilo. Hvala za tako sodelovanje, temu se reče zaviranje! In to za 2 meseca(kar je ogrooomno časa - zadnji projet eggbot - ideja 5.2.13, start 9.2.13, 17.2.13 je bilo registriranih 70 udeležencev, 9.3.13 prva delavnica na to temo ) in za morebitno bolj ugodno ceno zaradi količine. Me pa zdaj resnično nekaj skrbi: Kljub takratni predstavitvi oblikovanja cene je stvar padla v vodo. Od kje tako veliko nezaupanje ? Malo zlobno, a vsekakor treba pomisliti na to, da vsak drugega sodi po sebi.
Z zaupanjem je pa takole : Klik. Tema je startala ob: Mar 11, 2013 9:36, cene ni nikjer, ob Mar 11, 2013 11:06 je 10 prijavljenih za 14 tiskanin.

Citiram:
Prepricani sicer smo, da S5 trg ni ekonomsko zanimiv za razvoj lastnih izdelkov, a bi se dalo povezati z zvezami, organizacijami ali posamezniki in ponuditi clanstvu njihove sestavljanke (kite)
Ne drži! Razen tega, da me moti ponovno gledanje na to s stališča ekonomije (radioamaterstvo je hobi ne biznis !) je zgrešeno tudi to, da S5 ni v stanju narediti lastne izdelke.

Nikakršne potrebe tudi ne vidim za ukinitev statusa radioamaterja-invalida. Na ta del repliciram zato, ker sem sam tudi invalid. Vse kar je potrebno je, da se iz definicije statusa pobere ven vse kar kaže na popolno nepoznavanje te tematike. Nobenih občutljivih osebnih podatkov ni. Vsak sam se poteguje za ta status, torej povsem prostovoljno da podatke ki dokazujejo, da je invalid (odločba ali izkaznica invalidske organizacije). Ugotavljanje stopnje invalidnosti in postavljanje procentualnih mej pa je bedarija. Na ta način bomo invalidom nudili boljše možnosti za rehabilitacijske procese. Če bi se namreč jaz po možganski kapi, predal in bil brez volje bi bil danes že 100% mrtev invalid. Ker sem si uspel poiskati dovolj motivacij, vam pa zdajle delam probleme. Torej nisem zaželjen ?
Dajmo jim možnost!

73 de S57UUD, Darko


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 00:14 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Prispevkov: 656
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača
S51AG napisal/-a:
@S59DKR:

Detajlna analiza stroškov po stroškovnih mestih ni mačji kašelj in pet minut dela. Sicer pa bodo na konferenci na razpolago vsi relevantni podatki in vsekakor brez prikrivanja.

Čemu rečeš stroškovna mesta? Za društvo imam pregled nastalih stroškov za vsak del vsakega projekta posebej. Od poštnine do tiskanega vezja, ohišja,... in vse je sprotno objavljano na forumu. Primer: Klik

S51AG napisal/-a:
Želel bi še pripomniti, da nalaganje novih obveznosti na člane UO ni sprejemljivo, za uresničevanje takšnih zahtev bi na ZRS potrebovali vsaj enega stalno zaposlenega.
Upam, da se šališ ?


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 00:20 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 420
Kraj: Koper - Capodistria
S51AG napisal/-a:
@S59DKR:

Detajlna analiza stroškov po stroškovnih mestih ni mačji kašelj in pet minut dela. Sicer pa bodo na konferenci na razpolago vsi relevantni podatki in vsekakor brez prikrivanja.

Želel bi še pripomniti, da nalaganje novih obveznosti na člane UO ni sprejemljivo, za uresničevanje takšnih zahtev bi na ZRS potrebovali vsaj enega stalno zaposlenega.

Lep pozdrav,

S51AGJe pa izvedljiva in, če tako članstvo zahteva, mora biti izvedena!


P.S.: Če bi to billo sproti delano, je dejansko pet minut dela.

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 08:31 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 1067
Kraj: Sevnica
Pozdravljeni,

Citiram:
UO ZRS se zadolži, da z zunanjimi sodelavci v letu 2013 uskladi gradiva in primerne
izvedbene roke za izvedbo tecajev. Morebitne stroške povezane s pripravo gradiv se
vkljuci v postavko »Izobraževanje in promocija« - zmanjša se postavka ARON.


Postavke ARON ni moč zmanjšati, ker gre tu za namenska sredstva po pogodbi z URSZR. Razen, če jim vrnemo denar?

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 08:44 
Odsoten

Pridružen: 31 Mar 2004, 09:55
Prispevkov: 32
Kraj: Dolenjske Toplice
>RADIOKLUB ŠKOFJA LOKA - S59DKR
>ZADEVA: 42. KONFERENCA ZRS – PRIPOMBE IN PREDLOGI RK ŠKOFJA LOKA

>V razmislek in razpravo podajamo predlog, da se ukine status »radioamaterja invalida«. :(
>Glede na zahteve, ki naj bi jih tak clan izpolnjeval in dokazovanje statusa zaidemo na podrocje
>obdelave obcutljivih osebnih podatkov in vse mogoce težave povezane s tem. Ce ta status
>ukinemo, se bomo izognili enemu od možnih vzrokov za razne prijave informacijskemu
>pooblašcencu.

S57UUD napisal/-a:
Nobenih občutljivih osebnih podatkov ni. Vsak sam se poteguje za ta status, torej povsem prostovoljno da podatke ki dokazujejo, da je invalid (odločba ali izkaznica invalidske organizacije). Ugotavljanje stopnje invalidnosti in postavljanje procentualnih mej pa je bedarija. Na ta način bomo invalidom nudili boljše možnosti za rehabilitacijske procese. Če bi se namreč jaz po možganski kapi, predal in bil brez volje bi bil danes že 100% mrtev invalid. Ker sem si uspel poiskati dovolj motivacij, vam pa zdajle delam probleme. Torej nisem zaželjen ?
Dajmo jim možnost!


strinjam se sa Darkom... a tistim ki menijo da bo z izbrisom »radioamaterja invalida« ZRS dobila kaksan evro vec od clanarine v premislek... ali nekaj vec evrov v blagajni ali manj clanov na seznamu...

LP S52ST


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 09:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 756
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
Jaz bi še vse opomnil, da ko smo Darku S57UUD in Društvu Elektronikov pomagali z nakupom Zbornikov njihovega društva, ki smo jih potem poslali radioklubom, smo tudi doživeli izliv gnojnice zoper ZRS, zakaj smo to naredili in nesmotrno trošili denar Zveze. :roll:

Tako, da bi se lahko vsi skupaj zamislili, kaj si v resnici želimo. Ker za nekatere imam občutek, da bi samo radi bili večna opozicija. Drugi se spet obnašajo popolnoma neresno, z neresnimi predlogi ali s predlogi, ki so bili že petindvajsetkrat ugotovljeni kot neizvedljivi, oz. kot nekaj, kar večina radioklubov ne želi.

Tako kot je Tono že napisal. Želje so eno, realnost je druga. Za izvedbo vseh želja, ZRS poleg prostovoljcev potem potrebuje profesionalce. Ste jih pripravljeni plačati? Ste pripravljeni namesto 40 EUR letno, ZRSu nameniti 140 EUR letno? Ali greste raje v drugo skrajnost, kjer želite, da bi bila članarina ZRS le 5 EUR in hkrati, da ZRS opravlja vse prej omenjeno? Se boste javili kot prostovoljci za izvedbo vsega za teh 5 EUR? Če ne, potem ne sanjati takšnih neumnosti in prekladati odgovornsti za lastne neumnosti nekomu drugemu.

In še enkrat. Zveza radioamaterjev Slovenije je po zakonu zveza društev. Če na nivoju društev ne bo aktivnosti, ne bo nič. Zveza ima "na zalogi" prostovoljcev vsega za en manjši radioklub. Ter še eno profesionalno pomoč v celoti za en delovni dan v tednu. To je to. Če ne boste dali denarnic na mizo, ali pa lastnega dela, se visoke ideje o marsičem preprosto ne bodo naredile. Pa saj nam je težava že na Konferenci nafehtat Delovno predsedstvo. Je treba ljudi lovit kot kite s harpuno. Vsi so na besedah močni, na dejanjih pa precej manj. :(

73 de S56OA - Ognjen

_________________
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 09:26 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 756
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
s57uud napisal/-a:
S51AG napisal/-a:
@S59DKR:

Detajlna analiza stroškov po stroškovnih mestih ni mačji kašelj in pet minut dela. Sicer pa bodo na konferenci na razpolago vsi relevantni podatki in vsekakor brez prikrivanja.

Čemu rečeš stroškovna mesta? Za društvo imam pregled nastalih stroškov za vsak del vsakega projekta posebej. Od poštnine do tiskanega vezja, ohišja,... in vse je sprotno objavljano na forumu. Primer: Klik

S51AG napisal/-a:
Želel bi še pripomniti, da nalaganje novih obveznosti na člane UO ni sprejemljivo, za uresničevanje takšnih zahtev bi na ZRS potrebovali vsaj enega stalno zaposlenega.
Upam, da se šališ ?


Darko, prosim, ne pametuj preveč. Smo že doživeli kup gnojnice na našo glavo, ko smo ti kot ZRS pomagali. Sedaj bi pa še ti sam dolival.

Sicer pa si vabljen, da se kot prostovoljec lotiš pomoči pri računovodskem poročanju ZRS. Samo ne pobegnit, ko boš fasal na teden toliko računov, kot v svojem društvu na tri mesece. Beseda ni nič. Pomembna so dejanja. Bodisi se boš angažiral, kot prosotovljec, bodisi boš podprl (če boš delegat kakega radiokluba), da se dvigne postavka za stroške računovodskega servisa, ki je seveda pripravljen zagotoviti tudi tak nivo računovodskega poročanja. Seveda v zameno za dodatne EURe. Če je odgovor, nothing of the above, potem ne jokat.

_________________
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 09:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 756
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
S55SR napisal/-a:
S51AG napisal/-a:
@S59DKR:

Detajlna analiza stroškov po stroškovnih mestih ni mačji kašelj in pet minut dela. Sicer pa bodo na konferenci na razpolago vsi relevantni podatki in vsekakor brez prikrivanja.

Želel bi še pripomniti, da nalaganje novih obveznosti na člane UO ni sprejemljivo, za uresničevanje takšnih zahtev bi na ZRS potrebovali vsaj enega stalno zaposlenega.

Lep pozdrav,

S51AGJe pa izvedljiva in, če tako članstvo zahteva, mora biti izvedena!


P.S.: Če bi to billo sproti delano, je dejansko pet minut dela.


Ni problema, če je članstvo pripravljeno zagotovoti dodatna sredstva za pokrivanje stroškov slednjega ali pa lastne prostovoljce za izvedbo slednjega. Pa je članstvo tudi pripravljeno zagotoviti slednje? Ali pa bo samo jok, ja jaz ne morem, uni ne more, na naslednji Konferenci pa jok, zakaj je sedaj računovodski servis XXX EUR dražji kot lansko leto, ker se je vmes "pozabilo" da mu je nekdo naložil dodatno delo. Hmmm. :wink:

_________________
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Mar 2013, 10:31 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Prispevkov: 656
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača
s56oa napisal/-a:
Sicer pa si vabljen, da se kot prostovoljec lotiš pomoči pri računovodskem poročanju ZRS. Samo ne pobegnit, ko boš fasal na teden toliko računov, kot v svojem društvu na tri mesece. Beseda ni nič. Pomembna so dejanja.

Glej, ne trdim, da vem koliko računov imate, trdim, pa da vem, da ti ne veš koliko jih imamo v našem društvu.
Trdim tudi, da je brez programske opreme in vsaj dveh, ki kontrolirata in vnašata podatke, delo ni obvladljivo. Stvar organizacije je, da se ustrezna programska oprema naredi.
imamo organizirano tako, da so podatki na serverju, programi pa pri tistih, ki smejo te podatke spreminjati. Na ta način je omogočeno delo večim, od doma. Ker so vse finančne transakcije take, da morajo biti na 1 dan ažurno vnesene, saj je od tega odvisno nadaljnje pošiljanje, stvari, ki bi jih člani radi imeli. Delo izgleda nekako talole: TRR se pregleduje dnevno med 16:in17 uro. Torej takoj po zaprtju plačilnega prometa. prenese se podatke, kar gre avtomatsko v redu, ostalo se poknjiži ročno (napačen sklic, neujemanje zneskov,...). pred 18 uro so stvari spakirane in poslane na pošto. V lanskem letu je bilo 777 pošiljk, torej po cca 2 do 3 na dan. Razen tega imam zaradi delovnih akcij - delavnic tudi precej dela z gotovino in je potrebno evidentirati tudi blagajno. Tudi to gre preko centralnega serverja.

Če tak način dela ustreza se javim za prostovoljca, ki bo uredil programsko opremo. Ampak je taka oprema povsem neuporabna, če se z njo ne dela. In to vsak dan, sprotno. Mimogrede, tabela prometnih podatkov za lansko leto izkazuje 2298 vnosov. Zadeva pa omogoča pregled pretoka sredstev glede na to komu so nakazana in od koga, glede na to v okviru kakšne akcije je prišlo do nakazila in glede na posamezen predmet znotraj akcije.
ali bolj nazorno:
dobavitelji:
Računi dobaviteljev, plačila dobaviteljem
člani :
plačila skupno vse akcije (konto kartica člana)
plačila skupno za vsako akcijo ( kontokartica za člana po str. mestu ??)
plačila posameznega sestava ( cena posameznega sestavnega dela v posamezni akciji - za vsako tiskano vezje posebej, za vsak element)
Plačila glede na datume plačil
Naročeni sestavi, ki še niso plačani.
Naročeni sestavi, ki so plačani, pa niso odposlani
TRR:
pregled pretoka iz in na TRR z datumi plačil ( v bistvu so to isti podatki kot so zgoraj našteti, le da so prikazani s strani TRR-ja. Ker bi se člani in/ali dobavitelji v primeru, da nekaj ni v redu pritožili, je taka evidenca TRR točna u nulo.
Donacije:
Vse kar je preplačil - ( naši zneski so, ker smo neprovifitni natančni u 1 cent, nekateri plačajo zaokroženo) se prikazuje posebej in ločeno
Blagajna:
se obravnava povsem enako kot TRR z enakimi pregledi.
Evidenca članstva
je narejena tako, da se preprosto naredi pregled plačanih članarin.
Evidenca bivših članov je narejena tako da se preprosto naredi pregled neplačanih članarin.
Članarine se delijo na 5 različnih vrst članarin : člani/ dijaki/študentje/invalidi/po sklepu UO upravičen do neplačila.
Privzeta vrednost je člani. Dijaki in študentje se vsako leto izkazujejo z potrdilom o šolanju ali dijaško izklaznico ali indekson,...
Invalidi se izkažejo enkrat samkrat, ker je to dovolj. V posebnih pogojih, ki jih UO oceni se na podlagi prošnje določene člane oprosti članarine.
Posamezne akcije:
pregled stroškov in pregled plačil - pokrivanje. Statistika materiala.

Če se najdete v podobnem načinu funkcioniranja sem na razpolago za programsko opremo.
Lahko dodam, da članom na njihov RD pošljete še bombon.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 100 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group