S56ZDB napisal/-a:Nečesa ne štekam. A sem napisal po turško, ali nihče ni dojel iz mojega predhodnega pisanja na to temo, da so maksimalne dovoljene oddajne moči določene v PUARP-u, torej v aktu ZRS-a. Kake zveze ima naslavljati prošnjo na APEK za božjo voljo?
73
S56ZDB, Darko
S56ZDB napisal/-a:Nečesa ne štekam. A sem napisal po turško, ali nihče ni dojel iz mojega predhodnega pisanja na to temo, da so maksimalne dovoljene oddajne moči določene v PUARP-u, torej v aktu ZRS-a. Kake zveze ima naslavljati prošnjo na APEK za božjo voljo?
73 S56ZDB, Darko
S59ZB napisal/-a:S56ZDB napisal/-a:Nečesa ne štekam. A sem napisal po turško, ali nihče ni dojel iz mojega predhodnega pisanja na to temo, da so maksimalne dovoljene oddajne moči določene v PUARP-u, torej v aktu ZRS-a. Kake zveze ima naslavljati prošnjo na APEK za božjo voljo?
73 S56ZDB, Darko
Treba je brati predpise Darko, potem lažje štekaš.
Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, Uradni list RS, št. 109/2012) v svojem 256. členu navaja predpise, ki z dnem uveljavitve tega zakona prenehajo veljati in med drugimi navede tudi:
24. Splošni akt o pogojih za uporabo radijskih frekvenc, namenjenih radioamaterski in radioamaterski satelitski storitvi (Uradni list RS, št. 117/04 in 118/07)
Pogoji za uporabo amaterskih radijskih postaj (PUARP 2006) so torej brez zakonske osnove in zato po mojem mnenju neveljavni.
73 Zvone, S59ZB
S56ZDB napisal/-a:S56ZDB, Darko
P.S. Na izdelavi ZEKom-1 sem s sodelavci delal zadnja tri leta.
S59ZB napisal/-a:S56ZDB napisal/-a:S56ZDB, Darko
P.S. Na izdelavi ZEKom-1 sem s sodelavci delal zadnja tri leta.
Ne znam si predstavljat, da bi APEK dovolil izdati novi PUARP v nasprotju z veljavnim Splošnim aktom o načrtu uporabe radijskih frekvenc (NURF-2), ki edini opredeljuje namen in način uporabe radijskih frekvenc.
Tudi če PUARP napišeš po turško.
73 Zvone, S59ZB
S56ZDB napisal/-a:.... Grem se sramovat v kot....
s57uw napisal/-a:... bi jaz vsem kateri še niso uspeli Boštiju,meni in še komu OVREČI umestnosti boja ....
S56ZDB napisal/-a:Nekdo je omenil 472 KHz band (600 m)...
Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov