S55WT napisal/-a:Janez, če namiguješ na ZRDej, smo v našem radioklubu bili glasno proti, stvari v zvezi z članarino pa smo vseeno uredili, tako da zanesljivo ne kršimo statuta. Le upam lahko, da je v vseh radioklubih tako.
S55WT napisal/-a:Imaš pa prav, za mojih lanskoletnih 40€ sem dobil 5 revij CQ_ja in pa 5 QSL_k. Velika večina naših članov, katere sem nagovoril k plačilu članarine, tudi za zvezo, pa je dobilo za svoj denar še manj.
Resnično me zanima lanskoletni zaključni račun, nekako predvidevam, da se velik del sredsetev ni potrošil, kar je po moje enako slabo, kot če bi zveza poslovala negativno.
73, Janko
S51AG napisal/-a: ... neupoštevanja rokov za sporočanje števila članov. ...
S51OG napisal/-a: Komplicirajo lahko samo tisti, ki nimajo urejenih spiskov svojih članov.
S51OG napisal/-a:Nevem kako lahko takšna društva sploh obstajajo, ko pa je to osnova za prejemanje dotacij ali poslovanja.
S51OG napisal/-a:To so morda tista društva, ki so na spisku ZRS v resnici pa ji nikjer ni več.
S51OG napisal/-a:Članstvo v ZRS se letno obnavlja ......
S stališča pobiranja denarja bo tole kar držalo.S51OG napisal/-a: ...in zveza bi morala že davno razčistiti kateri klubi so člani zveze in kateri ne. Resni klubi imajo vsi TRR .....
Kolikor vem ima ZRS kompletno evidenco našega članstva, ki je to želelo.S51OG napisal/-a: ..... in evidenco svojega članstva.
36. člen
(obveznost nakazovanja plačil in prejemkov na transakcijske račune)
(1) Pravne in druge osebe, samostojni podjetniki posamezniki, posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, upravni in drugi državni organi in organi samoupravnih lokalnih skupnosti in nosilci javnih pooblastil morajo plačila za dobavljeno blago in opravljene storitve ter druga plačila prejemnikom nakazovati na njihove transakcijske račune, odprte pri ponudnikih plačilnih storitev.
(2) Ne glede na prvi odstavek tega člena se plačila za dobavljeno blago in opravljene storitve ter druga plačila ne nakazujejo na transakcijske račune, če gre za plačila v manjših zneskih ali če je drugače zagotovljena evidenca o teh plačilih.
(3) Minister, pristojen za finance, podrobneje določi, v katerih primerih iz drugega odstavka tega člena se plačila za dobavljeno blago in opravljene storitve ter druga plačila ne nakazujejo na transakcijske račune.
Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost