Kljub vsemu mi je Dragan močno navil firbece...
Tipkanje brez CW vmesnika...Zakaj pa ne, če je možno ??? Treba je priznati, da je zelo privlačna zadeva.
Pravzaprav neka emulacija Winkeyerja, s pomočjo tekstovne CW memorije. Program preko CAT pošilja ASCII znake v memorijo keyerja, ta pa potem to tipka s CAT ukazom. Odlična ideja !
Ker sem uporabnik TR4W, sem najprej to poizkusil narediti z njim.
Deluje ! Vendar sem hitreje obupal, kot Dragan. Prvi problem je, da TR4W lahko pošija le ASCII znake, spremenljivk pa ne. Za korespondentov CALL (spremenljivka) se uporablja " \ " in to prenese v tej obliki. Drugi problem je dolžina makroja, ki je prekratka,... brez veze, itak ni uporabno že zaradi prvega problema.
Naslednji korak je bil poizkus z MixW. Mnogo bolje, že kar uporabno ! Vse "CW message" sem pošiljal v isto memorijo, novo sporočilo, ki ga je poslal MixW je povozilo staro, ostale 4 memorije so lahko bile nastavljene na tyP2 (posnete z ročko), pa so se lahko sprožile s funkcijskimi tipkami...
wow, krasno dela, vendar... V MixW makroju ne moreta biti v CAT ukazu dve spremenljivki zaporedoma. Npr. poleg CALL ne more biti še serial #...

Super, da je v N1MM to možno, očitno so pa tam drugi problemi.
Iz vsega sklepam, da je cel problem v contest programih. Česa takega se programerji niso spomnili... Upam, da bo s časom to urejeno. Brez vmesnika, en kabel (ali dva - PTT via CAT) manj, manj problemov. Kot pravijo, no brain, no tumor...