60m v Sloveniji?

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

60m v Sloveniji?

OdgovorNapisal/-a S57S » 23 Nov 2011, 12:35

Ali mi lahko kdo pove, če je delo na 60-tih metrih v Sloveniji dovoljeno in
s kakšnimi močmi? Nekako ne najdem tega podatka. Če je, ali je kdo že kaj
poskusil na tem bandu?

Hvala, Aleksander, S57S
S57S

Kraj: Golisce

Re: 60m v Sloveniji?

OdgovorNapisal/-a s52ab » 23 Nov 2011, 13:58

S57S napisal/-a:Ali mi lahko kdo pove, če je delo na 60-tih metrih v Sloveniji dovoljeno in
s kakšnimi močmi? Nekako ne najdem tega podatka. Če je, ali je kdo že kaj
poskusil na tem bandu?

Hvala, Aleksander, S57S

Sandi, misliš na 5560 + - 1.5 kHz. No nekaj takega...
NE ni dovoljeno, čeprav je prišlo v neki ham reviji do pomote, ko so Slovaško zamenjali s Slovenijo. Na Slovaškem je dovoljeno delo na tem področju.
Tudi prošnja za specialno licenco za delo na tem področju (ne na mojo prošnjo), je bila s strani APEKa, zavrnjena. Počakajmo na bližnjo ITU konferenco.
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab

Kraj: Novo mesto

Re: 60m v Sloveniji?

OdgovorNapisal/-a s51fb » 23 Nov 2011, 21:49

Živjo

Po mojem vedenju dnevni red naslednje Svetovne konference o radiokumunikacijah (WRC-12) ne predvideva obravnavanja točke v kateri bi se pogovarjali o dostopu radioamaterjev do frekvenc okoli 5 MHz. To je bil predmet obravnave prejšnje konference. Kljub predhodnemu dobremu občutku se je vse skupaj zakompliciralo še predno so začeli obravnavati predlog radioamaterjev in potem je vse skupaj (vključno s predlogom radioamaterjev) padlo v vodo. Glede na uveljavljene procedure v ITU mi niti ni jasno kdaj bi lahko obnovili ta predlog in ga uvrstili na eno od naslednjih WRC.

Bo pa na WRC-12 mogoče zanimiva odločitev kam na KV bodo postavili KV radarje za spremljanje nivoja morja. IARU R1 monitoring ima že kar nekaj izkušenj iz obratovanja obstoječih naprav.

Miha / S51FB

p.s.:
- vedno obstaja verjetnost, da se v svojem sklepanju tudi motim
s51fb

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost