Napisal/-a S57S » 19 Maj 2004, 17:19
73!
Že nekaj časa mi tole leži na duši. Ker se na ZRS-portalu ne javljam več, mi oprostite, da svoja razmišljanja odložim semkaj.
V interesu časopisnih hiš je naklada njihovih časopisov. V interesu TV hiš je gledanost.
Oboji živijo od informacij. Ko teh zmanjka, je problem. Strani je treba zapolniti, prav tako programske sheme. Ko torej informacij zmanjka, jih je življensko potrebno poiskati.
In tukaj pridejo prav generična zdravila, gensko spremenjena hrana, sevanja.
''Znanstvene raziskave'' v teh prispevkih so po pravilu povsem enako verodostojne kot ne. ''Napraskane'' so iz vseh možnih vetrov, kar v času interneta niti ni preveč težko. Vse je nekje v zraku, brez jasnih meritev, dokazov. Nastopajo takšni in drugačni ''radiostezisti'', institucije, ki jih morda sploh ni, nastopa lahko vsaka tetka, ki ji kaktus letos ni cvetel, ker je sosedov Miha na hišo postavil neki, čudno se svetleči kos aluminija. Za ''naročnika'' strokovnost ni pomembna, saj ga zanima le naklada in gledanost. Novic vsake toliko časa zmanjka in tedaj udarijo na plan tudi ''sevalni zamaški''. Ljudje ponovno, že N-tič poslušajo o ''škodljivem'' sevanju. S časom jim to pride v kri, strahovi, brez znanstvenih potrdil pa v strah, strah v njihovo podzavest. Ker še nihče ni zagotovo dokazal škodljivosti ''sevanja'', je prav smešno, da ni nikogar med radioamaterji, niti med velikimi ''mobiteli'', da bi zaradi obrekovanja tožil prve in druge. Zaradi omenjenega novinarskega polnjenja praznine neposredno ogrožajo osnove našega hobija. Za ceno lastnega preživetja. Naše preživetje pa ogrožajo v tem smislu, da kmalu, zaradi prestrašenega ljudstva, nihče med nami ne bo mogel več mirno postaviti nobene antene.
Ker dvomim, da bi do kakšne tožbe v resnici lahko prišlo, predlagam, da vsaj mi,
radioamaterji o tem ne pišemo saj s tem še dodatno prilivamo olje na porajajoči se
neutemeljeni (dokler ni dokazov je neutemeljeni) strah.
Bi šlo?
Velik 73, Aleksander, S57S