S50ARX CW Skimmer cluster

Radioamaterski dogodki, prireditve, predavanja, izleti, kaj je novega, zanimivi linki in še in še...

Moderatorji: S57D, s55o

Re: S50ARX CW Skimmer cluster

OdgovorNapisal/-a S51M » 04 Mar 2011, 16:44

Število CW navdušencev po svetu tudi kje narašča, med njimi je marsikateri doktor tehniških ved, tudi računalništva in informatike.

Ko bodo postale frekvence še bolj zasičene s fonijskimi in digistrojnimi zvezami in ko se bodo ljudje naveličali sekundnih zvez in klikanja na aplikativnem softverju, pogovorov med stroji, bodo tudi še takšni nasprotniki in omalovaževalci telegrafije s tasterjem in sprejemom na sluh, pričeli odkrivati njeno lepoto in vsebino.

Tako kot človek nekoč življenju prisluhne tudi resni, stari in etno glasbi, medtem ko je ta za sodobne in mlajše ljudi, le nek arhaičen, počasen brontozavrski cigomigo. CW skimmer pa pomeni šele začetek pike na i.

73 DE S51M, Bruno
EHSC, SHSC, VHSC, HSC, HTC, A1C, ECWARC, MCWG, HACWG, UFT, DTC, 9ACWG, AGCW DL, CTC... EPC, DMC
S51M

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a s57k » 04 Mar 2011, 17:56

Čestitke Tadej,

v cq160 cw smo s50arx koristno uporabili za pobiranje na drugi postaji (poklikali smo vse kar se je pojavilo gor, hi). Vsekakor pa smo zraven na tretji postaji še tu pa tam našli kaj, kar skimmer ni slišal. Med kontestom smo si bili enotni, da s50arx " odlično sliši"!
Tehnika gre naprej, nerodno bi bilo, da ji ne bi sledili. Vse več organizatorjev tekmovanj prilagaja svoja pravila temu razvoju. Vse skupaj pa pelje v večjo aktivnost na bandih.

Kar tako naprej!

Lep pozdrav,

Sandi S52OP
s57k

OdgovorNapisal/-a S52DD » 04 Mar 2011, 18:03

S51QA napisal/-a:
S52DD napisal/-a:Saj ne rečem nič, tehnologija gre pač naprej. Ampak kje je tu še čar radioamaterizma, se vprašam, če ti je vse na pladnju dano, vse veš, vidiš in si pred vsemi tam in "skoraj" vse naredi skimmer ("robot"), hi? A ni to že preraslo v nekaj drugačnega, komercialnega, a je to še hobi? Hvala, ne bi. Pa me kličite za dinozavra če želite. Aja, pravkar "razbija" na 7MHz (7.004) V85/9M6XRO, sem ga naredil s prvim klicem, pa brez skimmerja. Lahko noč vsem skupaj.

Hmmm, radioamaterstvo na preizkusu!?
Skimmer vs. "transverter v lični črno srebrni škatlici"... :roll:

GL de S51QA

Hvala Bojan, vem kaj si hotel povedati v prispevku. Upam, da ti je zdaj kaj lažje, meni je. Aja, pa hvala za vnovično objavo mojega oglasa, saj ne bi bilo treba, hi. Jaz se vsekakor ne bom več spuščal na podnivoje, 8) .... :roll:
Dušan, S52DD
Uporabniški avatar
S52DD

Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a S51QA » 05 Mar 2011, 00:32

S52DD napisal/-a:Hvala Bojan, vem kaj si hotel povedati v prispevku. Upam, da ti je zdaj kaj lažje, meni je. Aja, pa hvala za vnovično objavo mojega oglasa, saj ne bi bilo treba, hi. Jaz se vsekakor ne bom več spuščal na podnivoje, 8) .... :roll:

Lej, Dušan, saj si najbrž le naletel na to, ampak večina le svoje neznanje skriva pod pretvezo "pravega radioamatrestva"... Ali si lahko zamišljaš koliko prlomnic je v naši zgodovinmi že bilo? Ali si lahko zamišljaš čas ko so se pojavili transceiverji...?

Pa so vsi preživeli, ko so jih znali uporabljati...

GL de S51QA
S51QA

OdgovorNapisal/-a s57uw » 03 Apr 2011, 16:26

:lol: Pozdrav vsem !
Tole "čudo" pa moram preiskusiti, jaz dinozaver !
Ko sem zopet v S5 namreč. Potem pa dam kaj komenta. Sicer pa nikoli nisem bil za drdranje v kontestih, sedaj pa...če še poslušati ni treba ...
Predlagam naslednje : bo menda zaradi tolikega "napredka" potrebno pridobiti kako novo freq. da se bomo lahko še dinozavri pogovarjali in zganjali še kaj radio amaterizma v CW (odprti texst in chat runde in to zamislite kar na sluh ! hahahaha !
Albert , zopet na Prihovi in S57UW
s57uw

Kraj: Velika Polana

OdgovorNapisal/-a s55m » 04 Apr 2011, 08:12

Alberto, wellcome! :)
Na WARC bandih ni tekmovanj :)
Torej, prostora kolikor hočeš za "ragchew"
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a S52X » 20 Maj 2011, 20:05

Živ,

danes sem dodal skripto, katera v časovnem intervalu preklaplja med skimmanjem na 6m in 160m. Tako Skimmer posluša med 3:00 UTC in 20:00 UTC na 6m in med 20:00 UTC in 03:00 UTC na 160m. Za istočasno poslušanje 160m in 6m manjka še nekaj hardwerja.
73s de S52X Tadej
S52X

Kraj: N.Gorica

Prejšnja

Vrni se na Novice in Dogodki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost