HamSphere in CQ100

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

HamSphere in CQ100

OdgovorNapisal/-a S56VGL » 04 Jul 2010, 10:39

Pozdravljeni vsi na tem forume,pred nekaj časa sem si naložil obadva programa in me zanima,kaj pridobim,če zadevi kupim-registriam,ali je isto kot prava KV postaja ali dela samo na določenih frekvencah,sprašujem zato,ker mi finance ne dovoljujejo,da bi imel postajo.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53APR
S56VGL

Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC

Re: HamSphere in CQ100

OdgovorNapisal/-a s57uw » 04 Jul 2010, 19:12

Živijo !

Oba sta uporabna v tem smislu kakor si predstavil. Freq. so seveda samo virtualne/ na namizju in ne stvarne na radijskih valovih.Sem imel tudi oba v pogonu, lepo se da počvekati brez neznosno slabega ham spirita, kateri je zadnja leta prisoten na pravih radio valovih.
Z ozirom da imam radio postaje, pač nisem registriral-plačal in je poteklo....za kar mi je sicer žal, saj je zares prijetno počvekati brez da nebi čez še ne zgotovljeno qso klicarili v nedogled razni nasilneži, kateri očitno vidijo kakega DX-a samo na clustru. Slišijo ga pa ne.
Sem dokaj blizu občutku da so na teh dveh internetnih modusih prisotni zares tudi pravi radio amaterji, kar ne morem več trditi za precej prisotnih na radijskih valovih.
Ko si nabereš prakse , te bo prijelo da si omisliš pravo radijsko postajo, saj se dobi za dokaj mali denar zelo dobre rtx-e, tudi do celo 30 let stare. Nikar se ne oziraj samo po teh modernih -do besedno igračah, strašno opremljenih z ne vem kaj vsem, kar je pa potrebno znati uporabljati. Človeško uho in pridobljena praksa na sprejemniku so odlični DSP-ji vse vrst z ozirom na večino te navlake s katero primaljajo tovarne neuke operatorje. Namreč vsa ta "navlaka" je zares učinkovita samo v zeloooooo dragih postajah, katere naj si omišlja le vrhunski operator in tekmovalec, kateri bo znal tudi rabiti vse to filtrovje
Prosim, brez zamere pri nekaterih imetnikih dragih postaj, saj le redki uporabijo čim več možnosti, imajo pa jih.... HI !
Lep pozdrav ! Albert
s57uw

Kraj: Velika Polana

OdgovorNapisal/-a s53sx » 04 Jul 2010, 19:16

Hoj

Zadevi sta virtualni, kot so lepo napisali..torej s "pravim" RF prostorom ne moreta
komunicirati...njun "spekter" je znotraj racunalniske mreze. Je pa simulacija dokaj
"verna originalu", hi

Če ne mores imeti postaje, poskusi pognat SDR konzole, ki so (spet) povezane
tokrat z v etru delujocimi primopredajniki in lahko poslusas prave Radioamaterske
postaje..kar nekaj jih najdes na spletu (tudi slovenske). Sam veckrat pozenem
konzolo na PCju, ceprav imam tudi prave postaje...
73 de Joze, s53sx
Uporabniški avatar
s53sx

Kraj: there

OdgovorNapisal/-a s57uw » 04 Jul 2010, 19:39

Hopla Jože !
Na SDR po net-u iz raznih vetrov se sliši marsikaj, kar ti na svoji lokaciji s svojim rx-om in svojimi antenami večinoma ne slišiš.
Kar jaz osebno ne slišim nebi v nobenem primeru na frekvencah klical, pa naj je še tako lep signal na SDR.
Tu vidim jaz še en razlog za tako nizek ham spirit v pile upih, saj se s temi remoti pride "ven" z zamikom....kar je daleč od pravega operatorstva.
Lep pozdrav ! Albert
s57uw

Kraj: Velika Polana

OdgovorNapisal/-a s53sx » 05 Jul 2010, 13:59

Hopla nazaj, hi

Nisem povedal, da poganjam konzole kadar lotam...da me nebi prijelo
da skocim za mike/taster, ko slisim kaj vabljivega....

Ko klofam, grem na pravi SDR ki ga imam na spodnjem koncu antenskega
sistema :wink:
73 de Joze, s53sx
Uporabniški avatar
s53sx

Kraj: there

OdgovorNapisal/-a S57BIG » 07 Jul 2010, 15:17

S56VGL je zapisal :
"Pozdravljeni vsi na tem forume,pred nekaj časa sem si naložil obadva programa in me zanima,kaj pridobim,če zadevi kupim-registriam,ali je isto kot prava KV postaja ali dela samo na določenih frekvencah,sprašujem zato,ker mi finance ne dovoljujejo,da bi imel postajo.
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor."

Ahm.. Torej za HAM-SPHERE je potrebno kaj plačati ?
Meni so že meseca februarja iz omnrežja "HamSphere.com" poslali naslednji E-mail:

Your country belongs to the new HamSphere DX-ZONE and you can now use the radio for free.

CALLSIGN: S57BIG
PASSWORD: ............
QTH/TOWN: MARIBOR
DX-ZONE : SLOVENIA

Click or copy the link below to get free access to HamSphere - The Virtual Amateur Radio Shortwave band.

http://www.hamsphere.com/verifyip.php?id=........

Kind regards

In v bistvu mi ta program deluje brez omejitev in zastonj. :-)
Osebno sem namreč bolj "poslušalski" kot "oddjalski" tip (S5-RS-002),
ki pa je v preteklosti zapravil kar majhno premoženje za različne tipe analognih radijskih sprejemnikov.
Sedaj pa že dlje časa živim v urbanem delu mesta, kjer kakršno koli postavljanje večjih anten ni preveč
zaželjena stvar...
Ob tem dejstvu tudi opažam, da tudi klasične KV radiodifuzne postaje (oz. po starem "politpropaganda-postaje ;-) )
počasi izginevajo v digitalno obliko, T.J: na satelite, na internet ali pa kar direktno v digitalno DRM obliko, ki zahteva
nabavo ustreznega digitalnega sprejemnika...
In zato vedno več časa presedim pred računalnikom z inštaliranimi programi "I-tunes, Echo-link, HamSphere, itd...itd...
ali pa se "namontiram" na spletne strani, ki so podobnje tej: http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/
In TO je TO. :-)
Hej ljudje, ali bo možno s klasičnimi TV sprejemniki ob koncu letošnjega leta, še sploh karkoli sprejemati...HI...HI..HI
BIG is beautiful, SMALL is expensive.
73 de S57BIG
S57BIG

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a s55m » 08 Jul 2010, 10:32

S57BIG napisal/-a:Hej ljudje, ali bo možno s klasičnimi TV sprejemniki ob koncu letošnjega leta, še sploh karkoli sprejemati...HI...HI..HI

Definitivno DA! Jaz sliko z mojega rotatorja še vedno dobivam v analogni obliki. Pa tudi vse ostale iz kamer, ki jih premorem. Pa ATV tudi :lol: .
s55m

Kraj: KN12OR

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov