QSL opozorila

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

QSL opozorila

OdgovorNapisal/-a s55s » 31 Avg 2009, 17:31

Pozdrav!

QSL cards will be send to you 100% via buro, after We got yours!

Tako pozorila oziroma nasvete, obljube, mnogokrat čitam na spletu. To ima napisano nek ''contest club'' iz DL. Sem ga ravnokar našel na qrz.com.
Mene pa zanima kdaj si bo tak ''oznanjevalec'' zamenjal QSL kartico z nekom, če je na drugi strani mogoče enaka govedina?
Jaz za vse zveze (100%) kartice napišem in odpošljem (tudi poštnino za paket kartic na ZRS plačujem sam), ker si pač drugače ne znam predstavljat
dela na radijski postaji.
Če nimam prav, bom pa zgornji napis za kazen tisočkrat z roko napisal na tablo.

de Dan
Dokler QSL karta ni napisana in odposlana, zveza ni končana!
QSL karto sprejeti je pravica, poslati jo, je pa DOLŽNOST vsakega dobrega operaterja!
Don't talk about CW, just do it!
http://www.qrz.com/db/s55s
Member of S59GCD Lasko
Uporabniški avatar
s55s

Kraj: JURKLOŠTER JN76QC34DK

Re: QSL opozorila

OdgovorNapisal/-a s57j » 31 Avg 2009, 19:08

s55s napisal/-a:Pozdrav!

Jaz za vse zveze (100%) kartice napišem in odpošljem (tudi poštnino za paket kartic na ZRS plačujem sam), ker si pač drugače ne znam predstavljat
dela na radijski postaji.
Če nimam prav, bom pa zgornji napis za kazen tisočkrat z roko napisal na tablo.

de Dan

Ali tudi tistim, s katerimi si imel zvezo v CW na vsaj petih bandih v WPX, IARU, CQWW itd predlani, lani, pe še letos? S KB1H imaš npr. 100 + zvez. In za vsako mu pošlješ kartico?

LP Janez, S57J
s57j

OdgovorNapisal/-a s55m » 31 Avg 2009, 20:10

S55S: Mene pa zanima kdaj si bo tak ''oznanjevalec'' zamenjal QSL kartico z nekom, če je na drugi strani mogoče enaka govedina?

Če resnično pošlješ kartico za vsako delano zvezo, te je treba kaznovati, ker nesmiselno trošiš papir in uničuješ drevesa.
Jaz sem eno tistih goved, ki samo odgovarja na prejete kartice.
Ker me ne zanimajo kartice, predpostavljam, da tudi govedo na drugi strani enako razmišlja in sva potem oba vseeno srečna (pa še papir sva prišparala in s tem naravo).
Ker pa si me označil za govedo, razen tiste ene moje kartice, ki si jo dobil kot odgovor na tvojo direkt, od mene ne boš dobil več nobene. Pa tudi zveze ne potrebujem z nekom, ki me ima za govedo.
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a s52w » 01 Sep 2009, 10:16

V katero vrsto goveda spadajo tisti, ki imajo na QSL-ki pripis QSL CARD IS NOT NEEDED? Kdor dela zadnja 3 leta v Field day ctestu (CW / SSB) in junijskem VHF&UP verjetno ve kateri call imam v mislih.

Za mene je najbolj veljavna zveza tista, ki mi je tekmovalna komisija ne zbriše. Vse ostalo je stvar kozmetike in lastnih potreb po dokazovanju nečesa. Se mogoče motim?

73 Damjan S52W
s52w

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a S51WX » 01 Sep 2009, 13:00

s52w napisal/-a:V katero vrsto goveda spadajo tisti, ki imajo na QSL-ki pripis QSL CARD IS NOT NEEDED? Kdor dela zadnja 3 leta v Field day ctestu (CW / SSB) in junijskem VHF&UP verjetno ve kateri call imam v mislih.

Za mene je najbolj veljavna zveza tista, ki mi je tekmovalna komisija ne zbriše. Vse ostalo je stvar kozmetike in lastnih potreb po dokazovanju nečesa. Se mogoče motim?

73 Damjan S52W

Pozdrav vsem

Sam osebno rad pogledam nove kartice, manj rad pa jih pišem . Imam jih še 1000 za ponucat. Po moje bom dal hčeri 10 eur , pa naj jih napiše vsaj 50, briga me, če sem komu kdaj kako že poslal.
Na direktne odgovorim direktno, nisem jih pa najbolj vesel , hi....
Moje mnenje je, da vsak zase najbolje ve kako in kaj s QSL -kami.
Ravno prejsnji teden sem ta staro zalogo nepopisanih kartic vrgel v kontejner za papir.
73
S51WX

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a S55SR » 01 Sep 2009, 22:29

Mislim, da je najbolj prav in pošteno, če vsaj na prejeto QSL-ko odgovorimo z QSL-ko.
Če že sami ne zbiramo qslk je prav, da to omogočimo zainteresiranemu.

P.S.:
O "govedih" bi bilo dobro povprašati v kakšni klavnici.
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR

Kraj: Koper - Capodistria

OdgovorNapisal/-a S50U » 03 Sep 2009, 09:37

s52w napisal/-a:Vse ostalo je stvar kozmetike in lastnih potreb po dokazovanju nečesa. Se mogoče motim?

Vse je lahko kozmetika in tudi tekmovanja so lahko lastne potrebe po dokazovanju nečesa :roll: viewtopic.php?f=20&t=8369

CUL Danilo, S50U
Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
S50CLX Cerkno LinuX dx cluster
https://s50clx.infrax.si
Uporabniški avatar
S50U

Kraj: Cíerkna

OdgovorNapisal/-a s52w » 03 Sep 2009, 11:14

Točno, tudi tekmovanja so lahko stvar kozmetike ali dokazovanja nečesa.

In ravno zaradi tega tekmujem sam s sabo in se trudim izboljšati svoj score iz preteklih let. V najslabšem primeru tekmujem s tistim, ki mu verjamem in vem s čim dela. Ni ga bilo lepšega kot delati WW 160CW 2009, ko sva bila s S53F v isti kat. Delala sva z zelo podobno tehniko in končala zelo skupaj. Sedaj komaj čakam rezultatov…
Z raznimi sumljivimi LP, HP&EHP, SO2R….postajami pa si ne belim glave, ker se bavijo z istim hobijem kot jaz, samo dosežen papirnati rezultat jim več pomeni.

Po da ne zaidemo iz teme. Napisati sem hotel samo to, da je zame vsaka zveza, ki sem jo naredil veljavna. Toliko bolj, če mi jo tekmovalna komisija ne obriše.

73 Damjan S52W
s52w

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a S50U » 03 Sep 2009, 11:41

s52w napisal/-a:Ni ga bilo lepšega kot delati WW 160CW 2009, ko sva bila s S53F v isti kat. Delala sva z zelo podobno tehniko in končala zelo skupaj.

Točno tako. Nameno nisem hotel odgovarjati S55S saj si komentarja z takšno nestrpnostjo preprosto ne zasluži !

CUL Danilo, S50U
Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
S50CLX Cerkno LinuX dx cluster
https://s50clx.infrax.si
Uporabniški avatar
S50U

Kraj: Cíerkna

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov