Del. skupina za pripravo zakonodaje o radioamat. dejavnosti

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

Re: Del. skupina za pripravo zakonodaje o radioamat. dejavnosti

OdgovorNapisal/-a S52DK » 19 Jul 2009, 10:20

Bajko,

se popolnoma strinjam s teboj. Eni so pač radi v središču pozornosti. Mimogrede, 10m band je odprt proti SV.
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.
Uporabniški avatar
S52DK

Kraj: Poljčane, JN76SH

OdgovorNapisal/-a s55z » 19 Jul 2009, 20:25

Yes... žal mi je TS-850 cvrcnila in da samo nekaj W od sebe, pa še CW mi ne dela, ampak transverter za 6m dela b.p... včeraj pozno v noč so šibali G, GM, EA8, EA5, pa kup francozov... čakam, da se odpre še kam čez lužo... :D
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a S55SR » 19 Jul 2009, 22:40

Zastavil sem par vprašanj in nisem še dobil odgovorov. Težil bom pa toliko časa, kolior bo potrebno, da dobim JAVNE odgovore na JAVNO postavljena vprašanja.

S52DK in S55Z pa lahko menjavata teme kolikor hočeta. Od S55Z še nisem dobil odgovora na

OdgovorObjavljeno: To jul 07, 2009 7:28 am

Ali pa se to ne nanaša na objavo?

Torej?
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR

Kraj: Koper - Capodistria

OdgovorNapisal/-a S52DK » 20 Jul 2009, 08:56

Hoj!

Povsem podpiram pozitivno polemiko, ki jo je izspostavil Anton Galun. Celotna debata poteka konstruktivno v smislu reševanja problematike okoli delovne skupine za pripravo zakonodaje o radioamaterski dejavnosti.

Samo-S55SR, tvoji prispevki so pa naslednji:

Tono!
Ti NISI klub. Ti si posameznik, ki si član nekega perifernega kluba. Tvoj KLUB ima pravico vpogleda. Kako bo klub vpogledal v karkoli, je drugotnega pomena.
Člani klubov, nimamo nobene pravice kritizirati kogarkoli iz ZRS (ZKS - zveza KLUBOV Slovenije). To pravico imajo samo in samo KLUBI.
KLUBI so izvolili predsedstvo in ostale, ne pa mi člani klubov.
Jasno?

Ne, ne vem kaj to pomeni, vem pa, da je Tono član kluba in kot član kluba NE MORE biti član zveze. Vse ostalo je nepomembno, kot je nepomemben klub katerega član je, ker je to provincialni klub. Žal je predaleč od Ljubljane.
Jasno?

Danes, 15.07.2009, (O.K., ko to pišem je že 16.07.2009), v klub oz. na klubski nasliv še ni prispelo nič iz ZRS (ZKS).
Čakamo...

Danes, 16.07.2009, še vedno nobene pošte, ki je bila omenjena v zapisniku 13. seje.
Očitno je v Ljubljani že 14 dni tako gosta megla, da niti golobi pismonoše ne morejo leteti
in so se odpravili peš v beli svet. Ker pa golobi ne znajo uporabljati GPS-ja bo verjetno minilo
še nekaj (beri ogromno) časa da prinesejo kar imaj za prinesti. Morda se bo medtem že zgo-
dila menjava vodstva in bo pošta postala nepomembna.
Sklepe seje je potrebno uresničiti ali pa povedati ljudem, da se jih ne da uresničiti in zakaj se
jih ne da uresničiti.
Javnost pa taka!

Zakaj imam občutek, da je nekdo popravljal datume ? :(

Sicer je bil nepopravljeni zapisnik objavljen 07.07.2009 rok za prijavo posameznikov pa je bil 05.07.2009.
Gospodje!
Nimamo vsi časa, da bi prisostvovali sejam in konferencam. Če že niste poslali zapisnika v klube, bi lahko vsaj datume prijav in podobniih zadev usterzno premaknili po datumu objave. Tako pa smo bili seznanjeni z vsebino dva dni po preteku roka za morebitno prijavo.
Resnost in javnost pa taka. Saj se ne bo nihče prijavil. Tako je bilo vaše mišljenje.
Upam (ha, upanje umre zadnje), da vam bo to dalo misliti.

s55z Napisal/-a:
Zapisnik 13. seje sem naložil na Uradni portal ZRS 2.7.2009. In nihče ni spreminjal datumov! Se pa strinjam, da so roki kratki... Upam, da bomo tudi to popravili...

Če ne verjameš meni, vprašaj Tonota, kje je dobil zapisnik in v pravilnem roku poslal svoje predloge... Žal je bil sekretar že na dopustu in je prišlo do zmešnjave...

Še vedno nikakršnih javnih odgovorov na javno zastavljena vprašanja!

Za osvežitev spomina vprašanja, ki čakajo na odgovor:

1. Kdo sodeluje v delovni skupini za pripravo zakonodaje o radioamaterski dejavnosti?

2. Za katero področje dela je kateri od posameznikov zadolžen oz. ali posamezniki pripravljajo vsak svoj osnutek?

3. Kdaj in kje se delovna skupina sestaja?

4. Ali se je kdo od posameznikov odzval na poziv k sodelovanju v delovni skupini, objavljen v zadnji številki CQ ZRS, ter bil vanjo tudi povabljen oz. sprejet?

V zapisniku konference piše, da bodo do konca junija v klube prišle informacije glede tega famoznega zakona.

Iz zapisnika 13. seje je razvidno, da nekakšen predlog že obstaja (Ad 6. Seznanitev s predlogom zakona in obravnava postopka za javno obravnavo). Moje vprašanje pa je:
Kje in pod kakšnimi pogoji bi se ta predlog dalo videti in prebrati?

Še kaj bi se našlo, toda bodi dovolj.

Še vedno nič!
A je od "vrhuške" prišel ukaz o popolnem molku?
Hm! Občutek imam, da je nekaj nekje počilo. Žica morda?

Zastavil sem par vprašanj in nisem še dobil odgovorov. Težil bom pa toliko časa, kolior bo potrebno, da dobim JAVNE odgovore na JAVNO postavljena vprašanja.

S52DK in S55Z pa lahko menjavata teme kolikor hočeta. Od S55Z še nisem dobil odgovora na

Torej?

Samo, preberi si še enkrat, pa boš videl, da ima Bajko še kako prav. Daj rajši kakšen konstruktivni predlog (jaz ga žal nimam), da čimprej pridemo do rešitve.
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Uporabniški avatar
S52DK

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 20 Jul 2009, 09:05

Mogoče sem kaj spregledal, a če je komu "delovna skupina za pripravo zakonodaje o radioamaterski dejavnosti" problem in ne del rešitve problema, ki ga je sicer mogoče strniti v besede neimenovanega zaposlenega na APEK-u "za nas ste vi (radioamaterji) navadna skupina uporabnikov", potem se pogovarjamo o povsem različnih zadevah.

To je mojih 0,02 €c na to temo.

73

S56ZDB, Darko
S56ZDB

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a S55SR » 20 Jul 2009, 11:29

Robi, S52DK!
Tu, na forumu, so bila JAVNO zastavljena vprašanja. Odgovori pa, verjetno, so bili dani po ZS. To ni ravno v duhu sodobnega poznavanja demokracije. Prej bi rekal, da je to v stilu nekdanjega režima. Če so že vprašanja javna naj bodo tudi odgovori javni. To je to.
Do javne objave bom težil!
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a S52DK » 20 Jul 2009, 11:55

S55SR napisal/-a:Robi, S52DK!
Tu, na forumu, so bila JAVNO zastavljena vprašanja. Odgovori pa, verjetno, so bili dani po ZS. To ni ravno v duhu sodobnega poznavanja demokracije. Prej bi rekal, da je to v stilu nekdanjega režima. Če so že vprašanja javna naj bodo tudi odgovori javni. To je to.
Do javne objave bom težil!

Samo, se strinjam s teboj, da je potrebno odgovoriti na postavljena vprašanja. Ampak prej je potrebno vzpostaviti konstruktivno komunikacijo. Lajnanje v tri krasne je brez zveze. Pa tudi stalno iskanje povezav z različnimi režimi je že preživeto.

Pobudnik te tematike na tem forumu Anton Galun je lepo napisal:

Torej: še vedno čakamo. Strpno in potrpežljivo. Ali nam spričo načina komunikacije sploh kaj drugega preostane?
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Uporabniški avatar
S52DK

OdgovorNapisal/-a S55SR » 20 Jul 2009, 11:58

Zakaj mi pa prihajajo odgovori na ZS?
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a S52DK » 20 Jul 2009, 12:02

S55SR napisal/-a:Zakaj mi pa prihajajo odgovori na ZS?

Samo, jaz ti nisem poslal nobenega ZS.
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Uporabniški avatar
S52DK

OdgovorNapisal/-a s55z » 20 Jul 2009, 12:16

Samo,

Odgovor na ZS si dobil samo zato, ker ga tule na forumu nisi dojel in sem ti ga moral konkretneje razložiti. To je bil odgovor na tvoje čudno vprašanje (OdgovorObjavljeno: To jul 07, 2009 7:28 am) - odgovor sem ti celo rdeče podčrtal...) in se je konkretno nanašal na moje pisanje.

Vse ostalo je brezvezno teženje na vprašanja, ki jih sam očitno nisi sposoben sproducirati, saj kopiraš Tonotova in s tem samo zamegljuješ smisel teme.
Tonotova vprašanja so smiselna in se trudimo pripraviti ustrezne korake, ki bodo pomenila sodelovanje javnosti od začetka priprave zakona. In za to je bilo potrebno nekaj časa. Tvoje nerganje pa zgolj vnaša nepotrebno slabo voljo, pravzaprav že pravo sovraštvo, ki ga trosiš vse naokoli...

Samo, imej se fantastično!
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a S55SR » 20 Jul 2009, 12:20

Ne, Robi, nisi mi ti poslal, sem pa dobil EN sam odgovor na ENO samo vprašanje. Vsa ostala vprašanja pa za javnost in zame še vedno čakajo na odgovor. Torej je primerljivo z nekaterimi režimi ali ne? V stilu: saj ti bom povedal samo dalje in ostalim ne smeš povedati, ker bo .....

Še za S55Z: Mea culpa! Nisem šel gledati datuma na uradnem portalu. Pregledam namreč "uradni" forum. BTW. Lahko bi spremenili barvo ozadja. Bi bilo lepše in lažje čitljivo!

Torej od sedmih vprašanj je še šest odprtih. Za javnost!

ad 5) Zapisnik 13. seje sem naložil na Uradni portal ZRS 2.7.2009.
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a S55SR » 20 Jul 2009, 12:33

Tvoje nerganje pa zgolj vnaša nepotrebno slabo voljo, pravzaprav že pravo sovraštvo, ki ga trosiš vse naokoli...

Veš, po prepričanju se pacifist in kot tak ne sovražim nikogar osebno, sovražim pa način na kakršen je in še deluje ZRS. Zahrbtno, tajno, zavito v meglo, ... skratka dalč od oči in ušes zainteresirane javnosti.
Slaba volja... Saj niste še odgovorili na zastavljena vprašanja in zdaj tisti, ki na to opozarja, trosi slabo voljo? OK!
Mislim, da je ta slaba volja na vaši strani, ker nočete ali ne znate odgovoriti na zastavljena vprašanja. JAVNO!
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a s57k » 20 Jul 2009, 13:42

Samo,

s tvojim načinom komunikacije samo smetiš po forumu in po postavljenem vprašanju Radiokluba Ptuj. Če nimaš drugega dela, potem raje sedi za postajo in v tem času, ko čakamo na odgovor, napravi kako zvezo.

Vprašanje je bilo postavljeno na kulturen način, zato naj tudi odgovori vsebujejo zadostno stopnjo tolerance in kulture.

Lep pozdrav iz vročega Ptuja,

Sandi S52OP
s57k

OdgovorNapisal/-a S55SR » 22 Jul 2009, 12:37

V dveh dneh je bilo vodstvo zveze sposobno opraviti dopisno konferenco in objaviti popravek terminskega plana ZRDej, spet z nemogočimi datumskimi roki, glede na to, da je poletje in, da je mardsikdo na dopustu, vodstvo tega ne zna in noče upoštevati, saj si mislijo:" Tako ali tako ne bo nihče ali pa skoraj nihče odgovoril in je povsem brezpredmetno kakšen časovni oz. datumski zamik damo.", niso pa sposobni JAVNO odgovoriti na zastavljena vprašanja. Zakon sprejet na hitro ima lahko veliko pomanjkljivosti in največji hudič je te pomanjkljivosti kasneje popravljati. Mar bi se lotili popravljati in uskladiti z zakonom in potrebami naš STATUT. Za zakon je zmeraj čas. Razen če... ni ta zakon mišljen tako, da bo pisan določeni skupini na kožo. Nikoli se ne ve! Izmikanje odgovorom in napadanje tistih, ki te odgovore zahtevamo je itak stalnica zadnji deset let.
Čakam na JAVNE ODGOVORE!
Samo
S55SR

OdgovorNapisal/-a s51ik » 24 Jul 2009, 12:05

Mislim, da bi bil že končno čas, da se nehamo loviti na pike, vejice in datume. Ampak dati konkretne predloge, kaj naj bi grupa upoštevala pri pripravi osnutka, Kakšen naj bi bil nov statut, izdelati osnutek,na katerega bi se dale pripombe, ki bi bile usmerjene v korist radioamaterstva in podobno.
Ker sedaj vsi vemo , da grupa pripravlja osnutek, ki bo ,upam, deležen konkretnih in konstuktivnih predlogov takrat ko bo zagledal dan. Vsa terminska dogovarjanja, pa bodo takrat dobila konkreten smisel.
Lep dopustniški pozdrav!
Igor S51IK
s51ik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov