Referendum

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

Ali potrebujemo nove moderatorje?

Glasovanje se je zaključilo dne 24 Mar 2009, 22:45

Ja, potrebujemo nove moderatorje!
15
28%
Ne, sem zadovoljen!
39
72%

Skupaj glasov : 54

Referendum

OdgovorNapisal/-a S55CW » 10 Mar 2009, 21:27

hZbiram podpise za odvzem vseh pravic sedanjih moderatorjev in za ponovno izvolitev novih moderatorjev. Dajmo priložnost novim in mlajšim moderatorjem.

lp,
Toni / s55cw
Zadnjič spremenil S55CW, dne 26 Mar 2009, 22:23, skupaj popravljeno 4 krat.
S55CW

Re: Referendum

OdgovorNapisal/-a S52JG » 10 Mar 2009, 22:12

Lep 73!
Ne rabimo nobenega referenduma, le pravila foruma se držite!!

73 S52JG Janko
S52JG

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a s57nbt » 10 Mar 2009, 22:50

se podpišem pod to.
Izvajanje represije in nerazumevanje drugih in celo brisanje tem, ki izražajo mnenje, ki ni njihovo, ni ravno merilo sodobnega časa.
A tako pač je,ta forum ni uraden del ZRSa (ta zgujlena fraza aspet pride prav), demokracija pas je španska vas.... tukajšnja diktatura me bolj spominja na temni vek kot pa na leto 2009 ko lahko v živo spremljamo prenose robotv iz Marsa, odkrivamo binarne črnie luknje, iščemo Higgsov bozon, itd...
Da ne bomo končali v kakem rudniku... ker se igramo v tujem peskovniku in "upravitelja" opozarjamo, da se ne drži lastnih pravil in kršenje le teh enim tolerirajo, drugim pa ne.
Črni, rdeči, beli, modri, zeleni... itd... kot vse kaže, je to še dan danes praksa.
spet pričakujem zaklep teme, brisanje postov, in novo osebno sporočilo, ki ga bom spet, po ZRSovsko, ignoriral. (Če mi ima kdo kaj za povedat, mi lahko brez sramu tudi javno)
LP!
Uporabniški avatar
s57nbt

OdgovorNapisal/-a s57x » 10 Mar 2009, 23:00

Le zakaj neki je tam zgoraj desno - lunomer??

Še moje skromno mnenje: če bi se (nekateri) toliko posvetili temeljnim hamovskim opravilom, kot se nakladanju in smetenju po forumu, gotovo ne bi imeli niti časa ne volje in potrebe po tem poslu!
Janko ima prav; problem je v tem, da pravil obnašanja na forumu večina ni prebrala. Zakaj le, zdaj, ko ni več komunizma, itak lahko vsak dela, kar se mu zljubi.
Dol z vsemi ratorji!

73 es cu, Jurij, s57x
s57x

OdgovorNapisal/-a s57nbt » 10 Mar 2009, 23:26

s57x napisal/-a:Le zakaj neki je tam zgoraj desno - lunomer??

Mimogrede, meni ga ne kaže :wink:
Uporabniški avatar
s57nbt

OdgovorNapisal/-a s52aa » 10 Mar 2009, 23:38

S57NBT&S55CW: Poslušam.
s52aa
LEA Admin

Kraj: Prelog, JN76HD

OdgovorNapisal/-a S52DK » 11 Mar 2009, 00:02

Hoj! :D
Izvajanje represije in nerazumevanje drugih in celo brisanje tem, ki izražajo mnenje, ki ni njihovo, ni ravno merilo sodobnega časa.

Naj še jaz povem svoje. Moderaterje moram pohvaliti, kajti za moderiranje foruma posvečajo svoj čas. Nekateri si demokracijo razlagajo na načine, kateri jim najbolj odgovarjajo, jaz pa jo razumem, da kamor gre večina, tja moram tudi jaz, pa čeprav se vedno ne strinjam. Seveda pa lahko pri tem vedno izrazim svoje mišljenje, pomisleke, lahko dam predloge. Nikakor pa si ne smem privoščiti žalitev, omaloževanja in ne vem še česa vsega. Eno od vodil na tem forumu bi vsekakor moral biti HAM Spirit, katerega pa so žal nekateri pozabili. Posamezniki imamo seveda možnost, da vplivamo na spremembe foruma z pozitivnimi predlogi, nikakor pa ne z nepokorščino in pozivom k referendumom, ki je sicer najvišji instrument demokracije, katerega pa bi vsaj po mojem mnenju treba uporabiti, ko so izrabljene vse ostale možnosti za določeno rešitev. Vprašanje pa je, če je legalno zahtevati referendum na forumu, za katerega po vsej verjetnosti ne plačujemo članarine in je več ali manj odvisen od donacij posameznikov, če ne celo moderatorjev in administratorjev. Glede zgornjega citata pa srčno upam, da nihče nad teboj ne izvaja represije, saj je to v Republiki Sloveniji kaznivo in na voljo imaš vsa pravna sredstva, da zaščitiš svojo nedotakljivost.
Osebno menim, da je demokratično se držati določenih pravil, ki jih napiše določena družba. Če nekdo misli, da so ta pravila brezvezna pač ne more biti član neke družbe. Tudi lovci iz svojih vrst mečejo ven člane, ki so šli preko vseh mej in etike lova, tako, da ne vidim v čem je problem, če se držimo določenih pravil tudi v radioamaterstvu.

Pa brez zamere.
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.
Uporabniški avatar
S52DK

Kraj: Poljčane, JN76SH

OdgovorNapisal/-a S53K » 11 Mar 2009, 00:45

S55CW napisal/-a:Zbiram podpise za odvzem vseh pravic sedanjih moderatorjev in za ponovno izvolitev novih moderatorjev, kajti imam občutek da je forum LEA postal privat forum in osebno stališče posameznikov. Dajmo priložnost novim in mlajšim moderatorjem.

lp,
Toni / s55cw

Toni,

pa ni treba vsem, samo nekaterim noooo :) kot solastnik foruma bi se opredelil na konkretne primere :-)
73 Simon, S53K
Uporabniški avatar
S53K

Kraj: JN75RX

OdgovorNapisal/-a S53MM » 11 Mar 2009, 07:24

Demokracija je, torej si lahko vsak odpre svoj forum in po njem pometa s svojo metlo. Lea forum pa se trudi biti urejen forum komuniciranja. kolikor vem moderatorji ne silijo nobenega, da vsak dan napiše vsaj nekaj.

Spet večni nezadovoljneži!

73
S53MM

OdgovorNapisal/-a s52ab » 11 Mar 2009, 08:51

Robi (S52DK), SE strinjam s tabo !
.......v celoti....
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a S57Q » 11 Mar 2009, 09:22

Da nam je demokracija vsem udarila v glavo in hormone, se vidi na vseh področjih delovanja in nasploh življenja v naši ljubi kuri. Malo vpliva še Luna, pa imamo kar imamo.
Jaz bi dal vsem moderatorjem za pivo (Daretu sicer kaj drugega), da delajo še naprej, pripravljen sem pa dati še kakšno pivo več, če pomečete s foruma žnare, ki se nikakor ne morejo držati pravil tega foruma. Žalostno se mi zdi, da moramo imeti radioamaterji napisana pravila, kako se obnašati v komuniciranju med nami - a res ne obstaja več med nami neke osnovne kulture civiliziranih ljudi ?
Človek niti malega oglasa ne more več napisati, da se ne spričkamo.
Nikoli se nismo ukvarjali s politiko, pa se v vsaki temi, ki jo zapeljemo, bere o demokraciji, komunistih ..... !!!???

Vem pa enga dobrega : vpraša Janezek atija, če so bili komunisti res rdeči. Pa pravi ata, ne sine, zlati so bili, zlati.

Vprašajte se tisti, ki delate te čudne ankete (in vsi ki jih podpirate), a so nereda krivi moderatorji, ZRS .... ali smo tega nereda krivi sami mi, ki pišemo na ta forum ?

Sicer pa, dajte kaj zlotat, napet kakšno žico, odklofat kakšen ctest, pa vam bo zmanjkalo časa za pisanje neumnosti. Neumorno pisanje v ta naš forum ni merilo aktivnosti.
Lep pozdrav, Tone - S57Q
S57Q

Kraj: Sevnica

OdgovorNapisal/-a s57uud » 11 Mar 2009, 12:51

Pravila v točki 5 pravijo, da je že start te teme v navzkrižju s postavljenimi pravili, ki ste jih sprejeli v trenutku prijave na forum.
No kljub temu ni nihče reagiral. Temo smo pustili, da se razvija kot se je razvijala. Pri vsem skupaj pa mi je najbolj smešno razumevanje demokracije pri nekaterih uporabnikih.
Osebno sem prepričanja, da taki izpadi pripomorejo zgolj k temu, da je radioamaterstvo le še na nižjem nivoju kot je že itak.

Glede na povedano, bom striktno skrbel, da stvari ostanejo v okviru pozitivnega.

In še, če komu ni všeč peskovnik tak kot je, naj si naredi svojega in se v njem igra po mili volji. Vsi, ki si žele njegovih iger bodo prav gotovo prišli k njemu.

Veselo zabavo želim.

Temo puščam odprto, bom pa reagiral v trenutku ko se bo pojavilo karkoli žaljivega za kogarkoli.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a s57nbt » 11 Mar 2009, 13:52

s57uud napisal/-a:Pravila v točki 5 pravijo, da je že start te teme v navzkrižju s postavljenimi pravili, ki ste jih sprejeli v trenutku prijave na forum.

No, točno s tem sem mislil, da tu ni demokracije. Čeprav nekateri mislijo, da je, in nekateri trdijo, da je. Pa je ni. Enostavno.
Ker je peskovnik privaten (med visokimi visokimi bloki, da se ne vidi noter, še bolj pa, da se ne vidi ven), ki si ga po potrebi ZRS lasti za svojega in spet reče da ni uraden, ko ji ta verzija bolj ustreza in zato bo po mojih predvidevanjih tudi tako ostalo.
In kako se lahko potem od uporabnikov zahteva, da spoštujejo pravilnik, če ga ne spoštujejo niti admini/moderatorji, ki so jih postavili?
No pa ko smo že pri pravilih, še prosim preberi predzadnji odstavek v tretji točki teh istih pravil.
V kratkem pričakujem spremembo/brisanje tega odstavka, ter kompletno prenovo te iste točke.
To naprimer je eno izmed pravil, ki jih nad enimi izvršujete, pri drugih pa ne. Pa jih je še..
Da pa je/bo izdid "referenduma" tak, da bi bil v čast samemu Miloševiću, pa že od začetka ne dvomim (pač vem kaj vse forum dopušča :wink: )
Upam, da nisem koga užalil, to vsekakor ni bil moj namen.
Lep dan vsem!
Uporabniški avatar
s57nbt

OdgovorNapisal/-a s57ezb » 11 Mar 2009, 14:55

Na LEI forumu sem že doživel:
popravljan datum sporočila,
lepljene-v stilu "saj je bilo",
brisanje brez najmanjšega vzroka in seveda obvestila,
selektivno obravnavanje uporabnikov; ene se opozarja, drugi isto nemoteno počne
Podpiram prvo podpisanega
Božo
Uporabniški avatar
s57ezb

Kraj: Sežana,JN65WQ

OdgovorNapisal/-a S57BBA » 11 Mar 2009, 15:48

s57nbt napisal/-a:
s57uud napisal/-a:Pravila v točki 5 pravijo, da je že start te teme v navzkrižju s postavljenimi pravili, ki ste jih sprejeli v trenutku prijave na forum.

No, točno s tem sem mislil, da tu ni demokracije. Čeprav nekateri mislijo, da je, in nekateri trdijo, da je. Pa je ni. Enostavno.

Zanimivo, kako različni ljudje različno razumejo demokracijo. Pljuvati čez vse in vsakogar (mnogokrat brez razloga) in biti užaljen, če kdo karkoli izreče na naš račun - ja, zelo širok razpon razumevanja je to...

s57nbt napisal/-a:Ker je peskovnik privaten (med visokimi visokimi bloki, da se ne vidi noter, še bolj pa, da se ne vidi ven), ki si ga po potrebi ZRS lasti za svojega in spet reče da ni uraden, ko ji ta verzija bolj ustreza in zato bo po mojih predvidevanjih tudi tako ostalo.

Lepo bi bilo, če bi bil tako prijazen in mi razložil zgornji stavek (če sem bolj precizen, me zanima, kdaj si je LEA forum ZRS lastila za svojega).

s57nbt napisal/-a:In kako se lahko potem od uporabnikov zahteva, da spoštujejo pravilnik, če ga ne spoštujejo niti admini/moderatorji, ki so jih postavili?

Oprosti, če se ponavljam; bodi prosim konkreten - kaj v pravilniku ne spoštuje kateri od moderatorjev? Ja, se strinjam, tudi moderatorji smo (predvsem) ljudje in včasih te kakšen avtor s svojim prispevkom tako razkuri, da napišeš kaj, kar minuto (uro, dan) za tem že obžaluješ, ampak vse povprek pa vseeno menim, da ne počnemo tega.

s57nbt napisal/-a:No pa ko smo že pri pravilih, še prosim preberi predzadnji odstavek v tretji točki teh istih pravil.
V kratkem pričakujem spremembo/brisanje tega odstavka, ter kompletno prenovo te iste točke.
To naprimer je eno izmed pravil, ki jih nad enimi izvršujete, pri drugih pa ne. Pa jih je še..

Predvidevam, da ciljaš na komercialno oglaševanje? Ja, menim, da je še dobro, da ne veš, koliko mnenj se kreše med moderatorji pri posameznih oglasih - je komercialen, ni komercialen,... Večinoma kontaktiramo avtorja oglasa in ga o tem povprašamo (ja, vem, naivni smo in verjamemo v ham spirit, saj človeku verjamemo na besedo), očitno komercialno vsebino pa na forumu vseeno zbrišemo.

s57nbt napisal/-a:Da pa je/bo izdid "referenduma" tak, da bi bil v čast samemu Miloševiću, pa že od začetka ne dvomim (pač vem kaj vse forum dopušča :wink: )

Hm, ne vem, zakaj vidiš povsod zarote; sam sem kliknil na tisto izbiro, ki predvideva, da nas vse zamenjaš. Konec koncev, zakaj pa ne. Ne dvomim, da vas je več kot dovolj, ki bi forum moderirali dosti, dosti bolje, kot to počnemo mi, na področju elektronskih komunikacij, starčki (wolf, SRY, ampak star si ;) ). Predvidevam, da se anketo dejansko da potvoriti, a da bi bilo to v interesu moderatorjev? Dvomim.

s57nbt napisal/-a:Upam, da nisem koga užalil, to vsekakor ni bil moj namen.
Lep dan vsem!

Ne, kje pa, sem za konstruktivno debato, podkrepljeno z dejstvi.

Tudi tebi (in ostalim) lep dan!

Bajko
S57BBA
Moderator

Kraj: JN76FC

Naslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov