Kot sem obljubil, prikaz delovanja nekaterih funkcij FT-2000 v digimodih, konkretno na PSK. Contour zdaj dela, pa da se vidi njegovo delovanje v +dB modu. Nastavljen je na +18dB.
Na poziciji kurzorja je šibek PSK signal, ki ga praktično ne sprejema, oziroma tam ca. 20-30%, samo kdo bi vedel, kateri karakter je pravi...

Potem pritisnem "magično" tipko. Kombinacija ukazov programu in CAT ukazov: Signal "potegne" na peak frekvenco CW filtra (v tem primeru 7035KHz), vklopi VFO A na CW, VFO B na SSB, vklopi Split, na VFO A vklopi CW filter (150Hz), IF Shift potegne na peak frekvenco CW filtra, VFO B premakne za razliko premaknitve CW-SSB, da bom oddajal na isti frekvenci,... Lahko bi CW filter vklopil tudi na 100Hz (še bolje), ampak po potrebi to lahko storim ročno z Width-om.
Skratka, tisto iz 7035,25 se premakne na 7035,0. Prej je bila na 7035 tista črta (pa ravno tja se je morala spraviti), ona se na naslednjih slikah več ne vidi, ker jo je potegnilo levo (skupaj s signalom).

Zdaj je signal že malo pozelenel, celo malo rdečkast je, sprejema ga pa tako... ca. 70-80%, za silo že je. Potem pa vklopim Contour (na +18dB):

Signal je že dosti močnejši, sprejema ga skoraj 100%. Zaradi QSB, ki se zdaj praktično ne vidi, je SKORAJ 100%. Ampak poglejte razliko med prvo in tretjo sliko (signal na poziciji kurzorja) !!! Pojavili so se tudi neki "harmoniki", ojačenje je zelo navito, ampak to me nič ne moti, saj sprejema to, kar prej ni niti vohalo...
Pa še en primer, kako deluje DNR (digitalna redukcija šumov). To je bilo danes zvečer, dostikrat je razlika mnogo večja, odvisno od vrste šuma. DNR sem vklopil tam nekje na sredini Waterfalla.

Potem (po QSO) sledi še druga "magična" tipka, ki vse to izklopi, pa smo spet na prvi sliki.
Toliko o temu...
Eh, ne da se mi popravljati, na drugi in tretji sliki je bil vseeno uporabljen 100Hz CW filter...
73P.S.
To sem v EPC WWDX PSK125 tekmovanju "krvavo" pogrešal... Update je izšel med tekmovanjem.