Zdravo. Iščem program za risanje elektro shem. Narisati namreč moram razvod 12V in 230 V po nadgradnji avtodoma (bivalnika) in za razliko od pravih "štromarjev" bi pri meni risanje na roke trajalo kar lep čas.
Ker vas je tukaj kar nekaj "štromarjev" (večinoma elektroniki, zagotovo pa tudi kaj energetikov), sem prepričan, da sem se obrnil na pravi naslov.
Za razliko od CAD programov za elektroniko, za CAE programe ne poznam niti ene brezplačne (freeware) verzije... Verjetno se kakšne ugodne "šolske" verzije dobi pri iB-PROCADD-u ali HIPERION-u (CADDY in WSCAD) ... oba se uporabljata tudi v slovenskem izobraževanju... pa do kakšne licence ne bo težko priti...
O kakšnih CATIA-h, E-PLAN-ih, itd... pa raje ne bi
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760 HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
Včasih je bil tudi CircitMaker 2000, ki je bil meni še najbolj všeč ker je imel tudi simulacijo vezja vendar ga že nekaj časa ni več za dobit. Najde se še kje na "travniku". Je bila tudi "student" verzija.
Zadnjič spremenil S50DX, dne 24 Okt 2008, 08:31, skupaj popravljeno 1 krat.
73's de Alex / JN76LN \ Prevalje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ PODXS 070 # 173 - EPC # 0066
Eagle je CAD program za risanje tiskanih vezij in ne CAE za risanje inštalacij... Seveda pa lahko uporabiš tudi Corel Draw ali katerikoli drugi risarski program...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760 HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers