s56izw napisal/-a:Pozdrav!
Jutri imajo v mojem bloku , sestanek hišnega sveta . pod točno razno je tudi debata o moji radiomater. Anteni , ki stoji na strehi . ali mi kdo lahko svetuje oz. , da kakšen namig , kaj lahko navedem v svojo obrambo. Saj po vseh podatkih ne motim nikogar, le trije imajo paranojo , da zaradi moje antene ne morejo več spati. Pozval sem te tri, da naj pridejo k meni domov , da jim zadevo predstavim , da vključim postajo in da moja punca oddaja in , da gremo gledati , za kakšne motne gre. Seveda tega niso sprejeli, ker nobene motne niti ne obstajajo.
Za vsak nasvet bom zelo hvaležen!
Iztok!
Vsekakor omeni, da oddajas ce ze z zelo majhno mocjo, mogoce 10W ali kaj podobnega, vecinoma pa zgolj poslusas

... ceprav imas uradno dovoljenje za dosti dosti vecje moci (dovoljenje za vecje moci imas, ker je jasno to neskodljivo)... obvezno omeni, da imajo radijski in televizijski oddajniki v blizini ogromno vec sevanja kot pa tvoja antena... vojske z nekaj 10KW seveda ne smes pozabiti vkljuciti v svoj nagovor

... obvezno se moras prikazati kot dalec najmanjsega uporabnika - zanemarljiv za njihov spanec ob vsem tem kaj je okoli... pa daljnovodi in podobno.
omeni tudi, da je to kar imas ti zgolj nekje 5x vec moci kot jo imajo mobilni telefoni in se to na dosti nizjih frekvencah (zato vecja antena) in tudi s to razliko, da je tvoja antena na strehi, njihov mobilec pa zraven njihove buce ko spijo - antena je vgrajena... potem lahko se malce nakladas o skodljivosti valov na visjih frekvencah (mikrovalovna pecica, rentgen) medtem ko so nizje cisto "neskodljive" vendar zahtevajo vecjo anteno in so zato manj prakticne za neko rabo ala mobilni telefoni in podobno.... za zakljucek se vprasaj koliko mobilnih telefonov je v celem bloku?
nujno omeni tudi to, da ponoci tudi ti spis ... in prav tako tvoja postaja, oziroma antena

ker ti bo sicer zihr nekdo rekel, da svoj telefon ugasne ko gre spat.
Ce pa se ne bodo dali prepricati in bodo zahtevali da umaknes svojo anteno zahtevaj to v pisni obliki ces, da bos svojo pravico uveljavljal preko sodisca, ker ti ne pocnes nic v nasprotju z zakonom (imas tudi uradno dovoljenje), oni pa! Jasno bos zahteval tudi odskodnino. To jih ponavadi malce ustavi, ampak uporabi to kot zadnjo moznost.
73 DE S57MSG ..