S51AY napisal/-a:Se bom kar na začetku opravičil za spodaj napisano. Ampak ne morem mimo tega...
Veš, da ni prav, a vseeno pišeš. Človek kaj je narobe s teboj?
Nekoč ko so bile v Nemčiji še marke sem ob plačilu pustil drobiž.. Na vratih me je dohitela blagajničarka rekoč:" Za svoje delo dobivam plačo!" in še:"Denarna kultura naroda se meri z kvocientom med najmanjšim kovancem in največjim bankovcem, ki je v uporabi!". Bil sem osramočen, a imela je prav.
Kulturo radioamaterja bi analogno temu lahko merili s kvocientom njegovega top znanja in nivojem razlage na katero se vsakodnevno spusti, da bi začetnikom lahko razložil probleme.
Vedeti je treba, da ljudje ne postavljajo neumnih vprašanj (,ker se nočejo izpostavljati), lahko pa dobijo neumne odgovore, ki nič ne povedo o temi, a veliko o avtorju.
Pri meni vertikalna antena nima prav veliko možnosti, da bi preživela. Sunki burje so namreč taki, da brez hudega sidranja nebi šlo. Zato sem si svoje čase postavil inverted V. Malo sem ga predelal, tako da sem imel rezonanco na 3.570 Mhz in na 10 MHz. Prvo "testno" zvezo na 10 Mhz je z 2 W QRP-jem naredil pokojni Žarko (s53z). Preden sem sploh dojel kaj se dogaja je že skakal po eni nogi. AX9 !