Policija

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

OdgovorNapisal/-a S56JL » 01 Mar 2008, 12:00

s55s napisal/-a:Če si radioamater, bodi na radioamaterskih frekvencah.
Drugje nimaš kaj iskati.

de Dan

tale se mi pa zdi totalno neprimerna izjava,oprosti!eni pač mamo veselje poslušat ka se dogaja okoli nas, ne pa samo na RA banidh, kjer je pa zadnje čase samo sranje(to govorim recmo za repetitorje, ker se pač nekdo špila pa odpira za hec in povezuje echolinke), in grem raši na kako drugo ferkvenco kjer se vsaj kaj dogaja, da pa sploh ne omenim kak se nasmejiš ko poslušaš policaje!

kar se pa tiče policaja, torej je pomojem čisto odvisno od policaja ali te bo j***l al ne?zakonsko mi nič ne more če on sliši kak me njegov kolega preverja al pa kaj HI :D, sicer pa iz kulture če me ustavi zmanjšam in radio in postajo, pa ni nobenih problemov, zanima me samo teoretično

73 S56JL
S56JL

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a S57D » 01 Mar 2008, 12:27

Na avtu imam toliko anten kot "ruska ambasada", pa še nikoli nisem imel nobenih problemov. :P
Pred več kot 20 leti so te na cesti respektirali, če si imel vokiča, ali postajo v avtu, sedaj v času mobitelov pa te imajo kvečjemu za čudaka, v najboljšem primeru za tehno frika. :roll:

73, Miloš S57D
Zadnjič spremenil S57D, dne 01 Mar 2008, 12:29, skupaj popravljeno 1 krat.
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

Kraj: Ljubljana - JN76GC

OdgovorNapisal/-a s56izw » 01 Mar 2008, 12:28

tetra še vsaj v celju, velenju in slov. g ne dela! kaj se tiče policiskih fr.mislim , da je vsak radiomater to dal skozi. kar se ti na začetku zdi fino ti kmalu postane odveč. in na konc se vsi ponovno najdemo na tistih 145 :D
enkrat sem prečital , da so vse fr. ki niso že v osnovi kodirane javne frekvence. in da mora uporabnik v tem primeru policija sama poskrbeti za varnost svojih podatkov. je pa vsako poseganje v zvezo in okoriščanje z temi podatki kaznivo. nekaj takega je tudi zapisano na uradni strani policije. in če ima jaz cep ne vem kateri zakon kršim če imam postajo na njihovi fr.?
SICER PA POSLUŠATI POLICIJO IN TAŠČO JE ZADNJE KAR SI ŽELIM! :P

73!
s56izw

Kraj: velenje

OdgovorNapisal/-a S57XX » 01 Mar 2008, 15:24

s56izw napisal/-a:tetra še vsaj v celju, velenju in slov. g ne dela! kaj se tiče policiskih fr.mislim , da je vsak radiomater to dal skozi. kar se ti na začetku zdi fino ti kmalu postane odveč. in na konc se vsi ponovno najdemo na tistih 145 :D
enkrat sem prečital , da so vse fr. ki niso že v osnovi kodirane javne frekvence. in da mora uporabnik v tem primeru policija sama poskrbeti za varnost svojih podatkov. je pa vsako poseganje v zvezo in okoriščanje z temi podatki kaznivo. nekaj takega je tudi zapisano na uradni strani policije. in če ima jaz cep ne vem kateri zakon kršim če imam postajo na njihovi fr.?

73!

S56IZW, če še enkrat prebereš to, kar si napisal, boš morda ugotovil, da zagotovo kršiš pravila pravopisa. No ja, morda pa tudi ne boš opazil, saj če bi to vedel, verjetno nebi tako pisal - internet "subkultura" gor ali dol. :oops:

O tem, kaj lahko poslušaš, je bilo že večkrat načeto tule gori. Morda bi bilo pametno malo po arhivu pobrskat. V grobem pa - če tisto, kar slišiš, ne zlorabiš (oziroma ti tega ne dokažejo), ti nihče ne more nič ... :D
LP Jure
S57XX

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a s53al » 01 Mar 2008, 16:07

S57XX napisal/-a:
s56izw napisal/-a:tetra še vsaj v celju, velenju in slov. g ne dela! kaj se tiče policiskih fr.mislim , da je vsak radiomater to dal skozi. kar se ti na začetku zdi fino ti kmalu postane odveč. in na konc se vsi ponovno najdemo na tistih 145 :D

73!

S56IZW, če še enkrat prebereš to, kar si napisal, boš morda ugotovil, da zagotovo kršiš pravila pravopisa. No ja, morda pa tudi ne boš opazil, saj če bi to vedel, verjetno nebi tako pisal - internet "subkultura" gor ali dol. :oops:

O tem, kaj lahko poslušaš, je bilo že večkrat načeto tule gori. Morda bi bilo pametno malo po arhivu pobrskat. V grobem pa - če tisto, kar slišiš, ne zlorabiš (oziroma ti tega ne dokažejo), ti nihče ne more nič ... :D

Kakšna zloraba??? Vsak lahko posluša,čisto vsak! Sami so si krivi,da imajo tak sistem zvez! Na kakšen način lahko zlorabiš tisto kar slišiš in je zakonsko dovoljeno?
s53al

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a s57mg » 01 Mar 2008, 18:13

vprašanje je tud, če bi policaj znal poiskat na ročni postajci , če je kje v spominu njihova frekvenca. Jst sm se navadu, da ko grem čez mejo na hrvaško, da jo imam na vidnem mestu, prej sem jo raje umikal iz vidnega polja.

Mogoče sam narobe razmišljam, naprimer med vožnjo ne smeš govorit po gsm , moreš imeti prostoročno, po moje bi plačal kazn , če bi me policaj vidu govorit po postajci, ko bi imel mikrofon u roki?
Uporabniški avatar
s57mg

OdgovorNapisal/-a S56JL » 01 Mar 2008, 19:36

s57mg napisal/-a:vprašanje je tud, če bi policaj znal poiskat na ročni postajci , če je kje v spominu njihova frekvenca. Jst sm se navadu, da ko grem čez mejo na hrvaško, da jo imam na vidnem mestu, prej sem jo raje umikal iz vidnega polja.

Mogoče sam narobe razmišljam, naprimer med vožnjo ne smeš govorit po gsm , moreš imeti prostoročno, po moje bi plačal kazn , če bi me policaj vidu govorit po postajci, ko bi imel mikrofon u roki?

po vsej policajski logiki ja :D razEn če bi IMEL VOX HI :D

se skrajno opravičujem za svoj "pravopis".....
Zadnjič spremenil S56JL, dne 02 Mar 2008, 12:33, skupaj popravljeno 1 krat.
S56JL

Lektor

OdgovorNapisal/-a s55s » 01 Mar 2008, 21:25

Predlagal bi, da zaposlimo lektorja slovenskega jezika.

de Dan
Dokler QSL karta ni napisana in odposlana, zveza ni končana!
QSL karto sprejeti je pravica, poslati jo, je pa DOLŽNOST vsakega dobrega operaterja!
Don't talk about CW, just do it!
http://www.qrz.com/db/s55s
Member of S59GCD Lasko
Uporabniški avatar
s55s

Kraj: JURKLOŠTER JN76QC34DK

Re: Lektor

OdgovorNapisal/-a s53al » 01 Mar 2008, 22:06

s55s napisal/-a:Predlagal bi, da zaposlimo lektorja slovenskega jezika.

de Dan

Ne bit pameten in se sprijazni že enkrat z zakonom!

Sicer pa mi je eden policaj iz Teke300 rekel (črnomelj),da se bodo oglasili pri meni,ker baje polušam vse živo itd... In sem mu rekel kar pogumno naprej in vse tiho je bilo :D
No po tem postu pričakujem "hišno" HI

Veselo na delo Tetro se da poslušat!!Verjemte
s53al

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a s57uud » 01 Mar 2008, 22:29

Ahhh.. Jaz sem svoje čase tega preposlušal ogromno. Tako za kratek čas.
Enkrat poleti je bilo. Spremljal sem motorista, ki mu zaradi stalnih neprijetnih dogodkov ne samo ni bilo dano iti na kosilo, celo službe ni zaključil pravočasno, temveč je moral potegniti vse do 18 in pol. Vse lepo in prav, ampak za nameček se mu je pa še motor pokvaril. In to povsem blizu mene. Tisti dnevi so bili pasje vroči in vsaka čast človeku da je zdržal.
Zagrabil sem litrsko pakungo sadnega soka spravljenega na hladnem, sedel v avto in se ustavil ob njem (avtocesta) nahitro, le toliko, da je dojel. "Poslušam vas, danes ste pa res najebali. Nate, da bo lažje dočakat prevoz motorja" in sem mu podal sok. Tip je vse dojel in rekel samo - hvala. Potem sem šel pa že naprej - na Kozini ven in nazaj domov.

Nihče me ni preganjal, pa ne zaradi soka, ampak ker pač ni razloga, da bi ne smel poslušat.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

Re: Policija

OdgovorNapisal/-a S57BIG » 03 Mar 2008, 12:08

Najboljši policaji so mrtvi policaji in sicer tisti,
ki so pravokotno postavljeni preko voznih pasov
na mestih, kjer divjanje ni zaželjeno. ;-)
Pred par leti se mi je zgodilo, da sem po končanem streljanju
z lokom bil utrujen in sem zato ob robu strelišča sedel v svoj avtomobil.
In ker mi je bilo dolgčas, sem nameraval zadremati za par kitic,
še prej pa sem na streho avtomobila postavil magnetno anteno
in nanjo priključil sprejemnik IC-R10.
Pa me že med dremanjem prebudi trkanje po avtomobilski šipi
in fantje v modrem so postem zahtevali in spraševali vse drugo,
le o anteni in vključenem sprejemniku ničesar.....
In moral sem celo pihati v "frulico" in ker je pokazala 0/0 sem moral
pokazati prometno pa vozniško in rezrevne žarnice in prvo pomoč in
vse ostalo. Na koncu pa so se odpeljali, meni pa se ni več dremalo :-)
s57mg napisal/-a:Rad bi delil eno mnenje z vami.
V avtomobilu imam montirano ročno ukw postajo, na strehi pa je magnetna antena. Pa se peljem po avtocesti v qth, ko me ustavi policija, prometna policija, saj veste, ko te prehiti z civilnim avtomobilom, pred tebo pa se pokaze napis. stop policija. Policaj je želel videt dokumente, vozniško, prometno. Ko mi jih vrne, me vpraša: kaj imam na strehi avtomobila? Povedal sem mu, da je to antena za ukv postajo, ampak policaj ne odneha, zelel je videt tudi postajo, ki pa je takrat nisem imel s seboj.Ni zahteval nobenih dokumentov za postajo. Venda se mi je vseskozi zdelo, da mu nekaj ni všeč...končno se odpeljemo vsak po svoje.

zanimajo me vaše izkušnje s policijo v zvezi z tem, je moral kdo že pokazati cept dovoljenje na željo policista , kako reagirate, ko imate v avtomobilu prižgano postajo, ste mirni in upate, da se mož v modrem ne zapiči v postajo?

73
BIG is beautiful, SMALL is expensive.
73 de S57BIG
S57BIG

OdgovorNapisal/-a s55z » 03 Mar 2008, 12:16

Reče se "ležeči policaji" oziroma pravilno, "vertikalne ovire"!
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a S51AY » 03 Mar 2008, 12:25

Uh, še sreča, da nisi YL-ka. Potem bi jim moral še marsikaj pokazati... :D :lol:
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY
Uporabniški avatar
S51AY

Kraj: Lendava

Re: Policija

OdgovorNapisal/-a s57ad » 03 Mar 2008, 13:05

Če si bil parkiran ob cesti, (torej nisi bil udeleženec v prometu) te niso imeli pravico testirati za alkoholiziranost, niti spraševati za prometno, vozniško, prvo pomoč, rezervne žarnice, itd.

En moj znanec je v podobni situaciji (brez posledic) policistu zlomil palec na roki, ko je ta segel v avto!

Drugi znance je policiste, ki so za njim pripeljali na njegovo domače dvorišče (a imeli so možnost, ustaviti ga že prej), na marš spodil z dvorišča! Vendar, tistih policistov, ki se radi izživljavajo in "kažejo mišice" je v primerjavi s tistimi, ki korektno opravljajo svoje delo, zelo zelo malo.
Jaz osebno nimam z možmi v modrem nobenih slabih izkušenj; so me pa pred dvema desetletjema, kadar sem na vlaku prenašal SB-220 nekajkrat legitimirali in bili radovedni, kaj to prenašam. Sem pa vedno imel s seboj klubski reverz (z žigom in podpisom predsednika kluba ter serijsko številko ojačevalca) in nisem nikoli imel kakšnih drugih težav.

73 Mirko, S57AD

S57BIG napisal/-a:Najboljši policaji so mrtvi policaji in sicer tisti,
ki so pravokotno postavljeni preko voznih pasov
na mestih, kjer divjanje ni zaželjeno. ;-)
Pred par leti se mi je zgodilo, da sem po končanem streljanju
z lokom bil utrujen in sem zato ob robu strelišča sedel v svoj avtomobil.
In ker mi je bilo dolgčas, sem nameraval zadremati za par kitic,
še prej pa sem na streho avtomobila postavil magnetno anteno
in nanjo priključil sprejemnik IC-R10.
Pa me že med dremanjem prebudi trkanje po avtomobilski šipi
in fantje v modrem so postem zahtevali in spraševali vse drugo,
le o anteni in vključenem sprejemniku ničesar.....
In moral sem celo pihati v "frulico" in ker je pokazala 0/0 sem moral
pokazati prometno pa vozniško in rezrevne žarnice in prvo pomoč in
vse ostalo. Na koncu pa so se odpeljali, meni pa se ni več dremalo :-)
s57mg napisal/-a:Rad bi delil eno mnenje z vami.
V avtomobilu imam montirano ročno ukw postajo, na strehi pa je magnetna antena. Pa se peljem po avtocesti v qth, ko me ustavi policija, prometna policija, saj veste, ko te prehiti z civilnim avtomobilom, pred tebo pa se pokaze napis. stop policija. Policaj je želel videt dokumente, vozniško, prometno. Ko mi jih vrne, me vpraša: kaj imam na strehi avtomobila? Povedal sem mu, da je to antena za ukv postajo, ampak policaj ne odneha, zelel je videt tudi postajo, ki pa je takrat nisem imel s seboj.Ni zahteval nobenih dokumentov za postajo. Venda se mi je vseskozi zdelo, da mu nekaj ni všeč...končno se odpeljemo vsak po svoje.

zanimajo me vaše izkušnje s policijo v zvezi z tem, je moral kdo že pokazati cept dovoljenje na željo policista , kako reagirate, ko imate v avtomobilu prižgano postajo, ste mirni in upate, da se mož v modrem ne zapiči v postajo?

73
Uporabniški avatar
s57ad

OdgovorNapisal/-a s55o » 03 Mar 2008, 13:16

Pozdrav!

Dajte prosim malo razmislit, predno greste v "rekla kazala". Policisti imajo svoja pooblastila zakonsko določena in ta točno povedo, kaj lahko in kaj ne smejo. V primeru zlorab pride itak do padca postopka zaradi kršitve teh pooblastil.

Kot v vseh poklicih imaš dobre in slabe. Le pri tem poklicu je malo drugače, ker lahko grobo posežejo v tvoje pravice in so s tem mnogo bolj izpostavljeni in jih navadni smrtniki bolj občutimo.

lp
Boštjan

p.s. Mirko, če je res to, kaj si napisal, nevem kateri sodnik je sodil :-? .
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov