Ha, ha , pa sem le skiclal tovarišijo. HI. Užaljen pa res nimam biti za kaj.
Prvič : ta vrla moderna prenosna omrežja bilo kabelske TV, še posebej pa ADSL(predvsem modemi/ruterji). Le te zadnje je potrebno pravilno priključiti z ozirom na pravo točko blokiranja-uzemljitve.Bo kdo rekel da ni kaj blokirati! Seveda če bi bili kvalitetni po produciranjih neželjenih signalov (svičerji v njih). Večina folka pa tako ne opazi teh brnenj in ostale nesnage v freq.spektru. Za njih je to normalno.
Drugič: Žal so tukaj cela naselja privatnih hiš ispred nekaj desetletij na katerih ne vidiš strelovodov kaj šele da bi tako kakor pri nas imeli recimo Fi stikala v elektro omaricah,ter s tem še pripadajoče valjance okoli zgradbe, kajti vse je samo ničeno- tam v trafo postajah.Od tod hreščanja po vseh bandih.
Brume še ne rešil, saj je na prodaj samo ena vrsta modemov za telekomov ADSL. Iščem solucijo v španoviji z tehnikom Telekoma, kateri mi pa priznava moje ugotovitve, celo ve za te produkte.
Hreščanja ...... Največ kar sem lahko naredil je to da sem stran od hiše potegnil uvodnik antene, tam postavil automatski tuner (SG-230),signal pa po kablu pod zemljo pripeljal k postaji.Opletam še z raznimi RSO filtri v elektro omrežju, skoraj brez haska saj je tega po zraku kolikor hočeš.
Dani ! Eni smo pač ptice selivke, kaj je to tako hudo ?
Pred leti so se nekateri smejali ko sem predlagal da je v blokih potrebno uzemljiti radio postaje preko srednje žile koaksiala do čim boljše svoje "zemlje", ločeno od vseh "ničel" in radiatorjev.
Lep pozdrav ! Albert