Uffa, gremo po vrsti...
Najprej S51ag, ki sprašuje o vremenski postaji: price/performance je trenutno WMR928NX, stane okrog 350-450€. Druga, cenejša pa je ws2300, ki je čisto solidna. Za kaj več bi te prosil, da malo pregledaš vreme-si.net forum ali pa tam celo vprašaš. O tem je dosti napisanega, vsak ima svoje interese ter svoje namene. Težko je kar povprek udariti.
S56zab, ti si mi pa res natrosil enih podatkov, bom res raziskoval kar nekaj časa...
Če malo ponovim: ok, citizen weather poznam, tudi nekaj naših je tam.
Sistem APRS, nekje sem zasledil sicer lokacijo, nadmorske višine pa ne? Res je, da sem gledal samo na findu. Je kakšna boljša lokacija za pogledat te podatke?
Ropotulja bi bila seveda zelo zanimiva, bolje kot da vlečem podatke prek celega sveta...
Tele SV sem malo študiral... Super, slike seveda lahko uporabim. Le temperatur ne najdem nikakor na teh SV.
Torej načeloma lahko uporabim podatke teh postaj, ki si jih napisal? Ter slikolove? (se mi fajn zdi: slikolov...) Je kje mogoče zbrano tudi kaj več podatkov o postajah? Mail in spletne strani predvsem. Če si si kdaj ogledal Helium ali Pregled potem vidiš, da povsod nato vodijo linki do posameznih postaj. Načeloma bi to tako ostalo, edino, če ni kakšnih drugih zahtev.
Ja, dela si mi pa naredil...

No, sam sem si ga...
S57D, če ti bo kdo naredil hišico, bo to Matej! Veseli me, da imamo kar nekaj skupnih članov, ki so pravzaprav že prisotni v obeh sferah. Pravzaprav sem pripravil sw še za vse ostale, ki nimajo take opreme kot mi ampak nekaj drugega. Za obstoječe vremenske postaje, ki delujejo preko 'neta torej že obstaja protokol in pravila. Nimamo pa še vključenih postaj, ki delujejo po čisto drugih protokolih. Najbrž sem prav zato izbral tudi radioamaterje, ki v enem delu le imajo dostop do 'neta in so prisotni tudi tu. Se pravi tisto, s čimer imam najmanj dela...
Pravzaprav zdajle ne vem čisto dobro, kako naj se vsega lotim, ampak, no, saj bo... Veliko podatkov je treba obdelat, se pozanimat in tako naprej.
Upam, da bo sodelovanje v obojestransko korist in da bomo vsi s servisom zadovoljni. Konec koncev je pa tudi fajn takole en uč na karto vržt in videt, kako je kaj po Sloveniji...