Še enkrat pozdrav!
Z malim gumbom se nastavljajo hitre spremembe frekvence - ki so nastavljene glede na vrsto dela - za ssb v meniju 82 kot je že bilo rečeno v korakih 1khz, 2,5 khz in 5khz. Se pa tudi ta korak podvoji, če je prižgan šprinter. Natačna frekvenca se da nastavljat ne glede na to nastavitev seveda z glavnim DIAL gumbom.
Z glavnim DIAL gumbom spreminjamo frekvenco po korakih 10 hz, to kar želi Berislav, pod pogojem da je v meniju 35 nastavljena opcija FINE in s tipko POWER prav tako nastavljen najmanjši možni korak - z izklopom famoznega "šprinterja" HI.
Se pravi s šprinterjem po 100 hz in brez šrinterja po 10 hz, kar želi Berislav!
Se pa res ne spomnim, da bi kje v navodilih pisalo, kako ugasnit tega "šrinterja" in odkriješ to bolj slučajno, vsaj pri meni je bilo tako, (lahko pa da sem tudi spregledal v navodilih). Pred letom, ko sem nabavil postajo sem jo kar dobro naštudiral, je pa res, da je menijev toliko, da si vse težko zapomniš in je treba še večkrat kaj pogledat v manual. Zmogljivosti procesorjev v postajah so dandanašnji neverjetne.
Bomo res morali organizirati srečanje lastnikov "yaesu mlinčkov", da si izmenjamo še kakšne neodkrite "skrivnosti" HI !
LP MIRO