Napisal/-a S57DX » 03 Feb 2007, 07:37
Pozdravljeni vsi!
Niko, potrjujem zvezo na 80 M, sem preveril v dnevniku. Delali smo s 100 W in ogromno anteno. Kot je ze Dane omenil, smo samo v CQ WW 160 imeli nekaj vec moci (400 W), vse ostalo pa je bilo delano s 100 W.
Antena za 80 M dela fenomenalno, se posebej na sprejemu. Zal pa se obcasno pojavi mocan QRN. Delali smo kar nekaj west coast postaj z lepimi signali. Lokacija je zelo dobra, saj ni nobenih objektov ali bog ne daj kaksnih hribov v blizini.
Zanimivo je tudi to, da na obeh bandih (160 in 80) prihaja Evropa ze kaksni dve uri pred nasim soncnim zahodom. Po soncnem zahodu tudi se ne gre, zacne se sele kaksno uro kasneje. Tako si lahko zamislite frustracije, ko ze nekaj ur poslusas Evropo z izjemno mocnimi signali, priklicati pa ne mores prav nikogar (niti big gun postaj ne!). Ampak ko se pa zacne, potem pa laufa izjemno. Ista scena se ponovi zjutraj, ko preneha laufati kot bi odrezal. Malo kasneje ob grey line je mozna se kaksna zveza, potem pa zopet lahko se kaksno uro poslusas mocne signale na bandu. Verjetno bi tu pomagala vecja moc, ampak je zal nimamo.
Zal tudi ni mozno biti kaj vec v luftu, zaradi okoliscin ki so tu. Ne bom razlagal, kaksne so te okoliscine. Preden odidem nazaj v Khartoum bom poskusal biti se kaj v luftu. Ce bo ratalo, drugace pa se kaj slisimo iz glavnega mesta.
Se enkrat hvala vsem S5 za zveze v WW 160. Ekipa me je kar malo cudno gledala, ko je bilo toliko Slovencev. Res aktivnost brez primerjave!
Karte za moj znak ST2R bom razposlal sele po moji vrnitvi domov v aprilu. Torej, najprej jih bom moral dati v tisk, torej bo to nekje maja. Ampak ne skrbite, vsi boste dobili karte. Karte za CQ WW 160 znak ST2A pa posljite preko Jovicinega QSL managerja.
Pozdrav iz crne Afrike!
73 de ST2R
73 de S57DX