Micro Keyer od MicroHAM

Vse o radioamaterski tehniki

Moderator: s55o

Micro Keyer od MicroHAM

OdgovorNapisal/-a S51U » 27 Dec 2006, 17:10

Pozdravljeni !

Nabavil sem keyer z ustreznimi kabli, a zadeva ne špila :evil:

RTTY mi nikakor ne dela !

Ali ima kdo izkušnje s to zadevo, ki naj bi z MMTTY delala super.
73
S51U ( ex: S5041U, S52FB, YT3FB, YU3AXR )
Uporabniški avatar
S51U

Kraj: JN75GX

OdgovorNapisal/-a S58L » 27 Dec 2006, 17:19

Imaš vse nastavitve pravilne v device routerju? Tam je zelo pomebno, da imaš prav nastavljeno in seveda enako mora biti tudi v setup MMTTY. Če si nastaljal kot ima Microham na internetu je lahko tudi narobe.
Preglej še enkrat nastavitve...če ne mi pošlji na mail sliko nastavitev pa bova primerjala.

73 Zoran S58L
73, Zoran
Ex. s56wtz HAMnet IRC: ropotulja.saop.si Kanal #slovenia
S58L

Kraj: novo mesto

MK

OdgovorNapisal/-a S50B » 27 Dec 2006, 19:59

Živ!

Imam MK cca. pole leta in odklofal nekaj kontestov.......dela ufb. Tudi rtty z n1mm in mmtty!

Sam sem imel nekaj začetniških težav, katere sem odpravil tudi z pomočjo šefa MK Jožefa, zelo ustrežljiv možakar! Nastavitve na internetu v obliki pdf. filetov so dobre (naštimane za ft1kmp), vendar v osnovi uporabno za vse štacione.

Boš moral biti bolj natančen. MK sem preizkusil tako z FT1kmp field in sedaj z ic-756pro3.

Lahko me pokličeš na qsm 031 305-155! ali na skype ali e-mail etc.!

Lp Borut S50B
ex. S57AP, YT3TT
Uporabniški avatar
S50B

Kraj: Budanje

Re: Micro Keyer od MicroHAM

OdgovorNapisal/-a S57XX » 27 Dec 2006, 20:07

S51U napisal/-a:Pozdravljeni !

Nabavil sem keyer z ustreznimi kabli, a zadeva ne špila :evil:

RTTY mi nikakor ne dela !

Ali ima kdo izkušnje s to zadevo, ki naj bi z MMTTY delala super.
73

Meni je tudi nagajalo, dokler nisem pravilno nastavil routerja. Posebno pomembno je PTT2 tastanje postaje (zelena LED mora posvetiti) in kako se ti preklapljajo audio signali. Kaj ti ne dela? Sprejm, oddaja ali oboje?

Ko je to zašpilalo sem kasneje odkril še hladen lot na platki v MK (na enem od ločilnih trafotov) in potem še odlomljen kontakt na DB37 konektorju, ki resnici na ljubo, ni ravno zgled profesionalnega cinjenja :P.

Pri drugi škatlici, nabavljeni za klub, zaenkrat dela vse BP - od prve. Preizkušeno z MiXW in N1MM+MMVARI.

Se je kar potrebno v miru poglobiti v navodila in priložene template za kup programov, ki podpirajo uporabo MK-ja. Največkrat RTFM pomaga :D

Jure
S57XX

Kraj: Škofja Loka

Vrni se na Tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov