S57D napisal/-a:Ne vem, kako je v drugih klubih, ampak v radioklubu Triglav, S53APR, je letna članarina sestavljena iz klubske članarine in članarine ZRS.
Nekateri so očitno eksistenčno odvisni od tistih nekaj tisočakov letno, ki jih je treba nakazati ZRS ali pa vztrajajo kot nečlani zaradi osebnih zamer, čudaštva, škrtosti ipd. Prepričan sem, da lahko vsak nečlan našteje vsaj en tehten razlog za nečlanstvo. Sto ljudi, sto čudi. Vem, da marsikateri ne rabi QSL biroja, glasilo CQ ZRS pa je po mnenju nekaterih primerno samo za zavijanje solate. Torej, zakaj plačati kotizacijo? Na to vprašanje naj si vsak odgovori sam, po svoji vesti. Jaz sem si že odgovoril in vem, da mi tudi v prihodnje ne bo težko plačati nekaj denarja za članstvo v ZRS.
73, Miloš S57D
Jaz osebno sem član ZRS, oziroma, natančneje, plačujem kotizacijo, nimam pa odklonilnega stališča do tistih, ki kotizacije, iz teh ali onih razlogov ne plačujejo. Podobno, kot sem član sindikata, čeprav članstvo že dolgo ni obvezno in je (procentualno) v še večjem osipu kot članstvo v ZRS. Pomembno mi je, da se sindikat, katerega član sem, zavzema za pravice delavcev (ne glede na članstvo v sindikatu) - združeni lahko nekaj storimo, kot posamezniki pa bore malo, čeprav se vsi zavzemamo za isto stvar. Spoštujem razloge kolege v službi, kateri ne želi biti član sindikata, in nikoli mu ne bom odrekel pomoči zgolj zato, ker ni član. Nasprotno! Redno se udeležujem tudi sindikalnih športnih iger, in tam se še nikoli ni zgodilo, da bi udeležba bila pogojena s članstvom v sindikatu, kaj šele, da bi se članstvo sploh preverjalo. Češ, "težko ti je plačati tistega "jurja" mesečno, pa zato ne smeš igrati šah za firmo, v kateri si zaposlen, ali pa ta firma, ker si nečlan, zato ne more dobiti priznanja za doseženo uvrstitev." Bojim se, da bo ZRS finančno propadla zaradi tistih treh nečlanov, ki se vsako leto, iz ljubezni do radioamaterstva in tekmovanj, oglašajo v KVP ter (ham spirit!) pošljejo dnevnik in od katerih eden v desetih letih poseže blizu 5. mesta v svoji kategoriji.
73 Mirko, S57AD