Dobitniki priznanj ob 60-letnici ZRS

Radioamaterski dogodki, prireditve, predavanja, izleti, kaj je novega, zanimivi linki in še in še...

Moderatorji: S57D, s55o

OdgovorNapisal/-a S51U » 17 Okt 2006, 09:12

Pozdravljeni !

S priznanji je tako, kakor so nekoč dejali : Kugla in medajla nikoli ne "zadaneta" tapravga, hi.
Malo za šalo, veliko zares.
Po pogovoru z ostalimi amterji sem prišel do zaključka, da je predloge za "medajle" dala ZRS na lastno pobudo, saj v našem klubu nismo dobili nobene pošte s strani ZRS za predloge za medalje, kar je prva napaka...
Nič ni narobe, toda pozabili smo / so, Leona Šporčiča, S59L ( posmrtno ).
Leon je naredil zelo veliko za ZRS in razvoj radioamaterstva v S5, tako da .... Prepričan sem, da je to velika in nedopustna napaka !

73 !
S51U ( ex: S5041U, S52FB, YT3FB, YU3AXR )
Uporabniški avatar
S51U

Kraj: JN75GX

OdgovorNapisal/-a s57ad » 17 Okt 2006, 10:02

S51U napisal/-a:Pozdravljeni !

S priznanji je tako, kakor so nekoč dejali : Kugla in medajla nikoli ne "zadaneta" tapravga, hi.
Po pogovoru z ostalimi amterji sem prišel do zaključka, da je predloge za "medajle" dala ZRS na lastno pobudo, saj v našem klubu nismo dobili nobene pošte s strani ZRS za predloge za medalje, kar je prva napaka...
Leon je naredil zelo veliko za ZRS in razvoj radioamaterstva v S5, tako da .... Prepričan sem, da je to velika in nedopustna napaka !

73 !

Mario, popolnoma se strinjam s teboj glede Šporčiča! In, ker slavimo 60-letnico ZRS, bi posthumno zaslužila priznanje vsaj še Otto Hudeček in Martin Štanc.

73 Mirko, S57AD
Uporabniški avatar
s57ad

OdgovorNapisal/-a S51U » 17 Okt 2006, 10:16

s57ad napisal/-a:
S51U napisal/-a:Pozdravljeni !

73 !

Mario, popolnoma se strinjam s teboj glede Šporčiča! In, ker slavimo 60-letnico ZRS, bi posthumno zaslužila priznanje vsaj še Otto Hudeček in Martin Štanc.

73 Mirko, S57AD

Res je Mirko ! In ti ljudje bi bili vsi notri, če bi predloge podajali klubi, tako pa.....

73 !
Uporabniški avatar
S51U

OdgovorNapisal/-a S57D » 17 Okt 2006, 11:54

Mario in Mirko, tudi jaz se strinjam z vama in se podpišem pod vajine poste.

73, Miloš S57D
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

Kraj: Ljubljana - JN76GC

OdgovorNapisal/-a s57uud » 17 Okt 2006, 14:06

Mnja.. saj bi tudi sam kmalu dobil posmrtno...

Ne, da bi imel kaj proti, da ljudje dobe posmrtno priznanje, še zdaleč ne. Le pripomnil bi rad, da dotični od tega nima prav dosti. Okolje bi se moralo zavedati sebe in soustvarjalcev naše biti, še v času, ko se posamezniku lahko stisne roko v trenutku izrečene hvale.

Vse ostalo je istočasna klofuta spominu okolja, ki je pozabilo kdo ga soustvarja.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a s52w » 17 Okt 2006, 15:23

S51U napisal/-a:

Ta primerjava se mi zdi neukusna in nepotebna.

Pri pregledu spiska sem mnenja, da je "krogla" v tem primeru zadela veliko večino pravih, med njimi pa se najdejo tudi takšni, ki jih je zadela slučajno. SRI vsem, ki so dajali predloge za priznanja, ampak kljub letnici 80 (KVP, EUHFC), za nekatere predlagane spoloh še nisem slišal :o .
Da pa manjka še nekaj takih, ki si priznanje zaslužijo pa se 100% strinjam.

73 CUL v Sostro & Ig, Damjan S52W
s52w

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a S57D » 17 Okt 2006, 16:48

s57uud napisal/-a:Mnja.. saj bi tudi sam kmalu dobil posmrtno...

Ne, da bi imel kaj proti, da ljudje dobe posmrtno priznanje, še zdaleč ne. Le pripomnil bi rad, da dotični od tega nima prav dosti. Okolje bi se moralo zavedati sebe in soustvarjalcev naše biti, še v času, ko se posamezniku lahko stisne roko v trenutku izrečene hvale.

Vse ostalo je istočasna klofuta spominu okolja, ki je pozabilo kdo ga soustvarja.

Darko, tudi tvoje zapisano mnenje je zelo tehtno in upoštevanja vredno. Če so se že spomnili posmrtnega podeljevanja priznanja, bi bilo verjetno prav, da bi se spomnili tudi na Martina Štanca, YU3AT in Leona Šporčiča, S59L (pa verjetno še koga, ki ga jaz nisem osebno poznal). Oba sta (bila) znana in zaslužna radioamaterja. Je pa seveda res, da tako podeljevanje lahko predstavlja dodaten stres in bolečino sorodnikom preminulih, zato je to zelo občutljiva tema in je potrebna previdnost oziroma obzirnost.

73, Miloš S57D
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

OdgovorNapisal/-a S57D » 19 Okt 2006, 07:44

Ali kdo mogoče ve urnik oziroma malo bolj podrobne informacije o dogajanju na Igu, v soboto 21. oktobra? Mogoče bi te informacije marsikomu koristile. Na portalu ZRS so napisane samo že znane informacije, brez kakršnihkoli podrobnosti.

73, Miloš S57D
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

OdgovorNapisal/-a s57x » 20 Okt 2006, 20:30

Tudi mene bega vse skupaj! Nisem vešč brskanja po spletu, zato sem verjetno zgrešil odgovor na zgoraj postavljeno vprašanje.

Iz obvestila z uradnega portala Zveze ne razberem, ali je prireditev namenjena zgolj odlikovancem, vodstvu ZRS in povabljeni eliti ali pa morda tudi širši ljudski množici?
Kaj je s srečanjem OT? Za kakšne aktivnosti ob prireditvi gre? Morda balinanje, QRQ tekmovanje z ET1 ali lov na lisico za seniorje? Kje bi dobil kakšno informacijo, da se pripravim, saj nameravam s par OT skrivnostnosti nakljub priromat na Ig? Navadno je na obvestilu celo pisalo, da je za jedačo in pijačo poskrbljeno pa tudi prenočitev ni problem.

(SRI, nisem bral zapisnikov sej, morda so tam vsi odgovori.)

73 Jurij, s57x
s57x

OdgovorNapisal/-a S57D » 21 Okt 2006, 16:39

s57x napisal/-a:Tudi mene bega vse skupaj! Nisem vešč brskanja po spletu, zato sem verjetno zgrešil odgovor na zgoraj postavljeno vprašanje.

Iz obvestila z uradnega portala Zveze ne razberem, ali je prireditev namenjena zgolj odlikovancem, vodstvu ZRS in povabljeni eliti ali pa morda tudi širši ljudski množici?
Kaj je s srečanjem OT? Za kakšne aktivnosti ob prireditvi gre? Morda balinanje, QRQ tekmovanje z ET1 ali lov na lisico za seniorje? Kje bi dobil kakšno informacijo, da se pripravim, saj nameravam s par OT skrivnostnosti nakljub priromat na Ig? Navadno je na obvestilu celo pisalo, da je za jedačo in pijačo poskrbljeno pa tudi prenočitev ni problem.

(SRI, nisem bral zapisnikov sej, morda so tam vsi odgovori.)

73 Jurij, s57x

Na pogovoru s sekretarjem ZRS na današnji prireditvi se je izkazalo, da je bila prireditev namenjena predvsem povabljencem, odlikovancem in novim OT. To je tudi razlog, da v širšo javnost niso prišle bolj podrobne informacije.

73, Miloš S57D
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

OdgovorNapisal/-a s57x » 21 Okt 2006, 20:58

Hvala za informacijo, Miloš! Glede na škatlo, (še) polno OT priponk, bi sklepal, da je bila proslava namenjena le sama sebi! Cela reč pa točno odraža stanje v organizaciji. Sekretar ve, kaj sem mu povedal; povedano ni samo moje mišljenje in upam ter želim, da to pove na prvem sestanku tudi ostalim članom vodstva.
Prav vesel sem bil, da sva se po dolgem času srečala z Dolfetom, upam, da bo drugič več časa, da se pomenimo o stvareh, ki so nam ljube. Vesel sem bil primorskih fantov, Janeza in Slavca pa Mirka in Jureta. S slednjima je naša klapa OT, Tone, s50nv, Pavle, s51gf in Mirko, s59z, nadaljevala (ali pa začela) srečanje na spodobnejšem kraju.

Sicer pa, komu sploh kaj mar?! Važno je, da plačujemo kotizacijo! Kako dolgo še? Glede na to, kar je povedal sekretar Milošu, bi sklepal, da smo ostali nezaželjeni. Skoraj zagotovo bom tako organizacijo po dobrih 40 letih tudi zapustil. Mirne vesti!

73 Jurij, s57x, OT
s57x

OdgovorNapisal/-a s55m » 21 Okt 2006, 22:09

Na srečanju nisem bil, pa čeprav kot OT vabljen. Žal mi je, da nisem malo pokramljal z 7Q 7C 3WW 7UUU (te sem videl na KQ slikah). Za ostalo mi ni žal, članarino pa bom plačeval še naprej. Če ne zaradi drugega, zaradi tistih redkih, ki v tej zvezi opravljajo svoje delo korektno (4G 4O 3RM in še par bi jih lahko naštel) Ostale pa bomo tako ali tako prej ali slej zamenjali, ali pa bo reka zgodovine opravila svoje.
Rad bi vas pa čimveč slišal na radijskih valovih, ne glede na frekvenco in tip modulacije (no ja, mala prednost CW), pa zveza gor ali dol. :lol:
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a S57vg » 22 Okt 2006, 07:43

Priznanja so že pri mariborskih dobitnikih! :P

Slika

http://klub.homemade.net/~stane/Priznanja.html
73's de S57VG Velko / JN76TN \ MARIBOR

SKYPE callto://velko40/
Uporabniški avatar
S57vg

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a s57ad » 22 Okt 2006, 10:57

S57D napisal/-a:Na pogovoru s sekretarjem ZRS na današnji prireditvi se je izkazalo, da je bila prireditev namenjena predvsem povabljencem, odlikovancem in novim OT. To je tudi razlog, da v širšo javnost niso prišle bolj podrobne informacije.

73, Miloš S57D

Ko smo se fantje iz S59HIJ peljali proti Igu smo presenečeno ugotavljali, da v klub ni prispel noben dopis o proslavi 60-letnice ZRS. "Kaj pa, če nas brez vabil in brez kravat sploh ne bodo spustili v ŠCRZ?", smo se šalili.

Seveda nam nihče ni rekel, da nismo povabljeni, da smo nezaželeni, izostanek uradnega vabila je pa le pustil grenek priokus.

Čestitke vsem dobitnikom priznanj, več kot zaslužili so si jih! Da so jim priznanja podeljena takorekoč naskrivaj pa podeljenim plaketam jemlje velik del leska (še v JLA smo značke vzornega vojaka dobili pred postrojem vse vojašnice). In, resda 60-letnica ni tako "okrogla" kot je bila 50-letnica obstoja ZRS, da pa se je proslava odvijala za zaprtimi, no, priškrnjenimi vrati govori o odnosu "odtujenega centra moči" (vodstva ZRS) do članstva. Očitno nas ZRS ne potrebuje, ali pa smatra, da so pravi radioamaterji le tisti, ki jim oni izdajo "potrdilo" v obliki vabila na proslavo. Na stran tudi to, da bi se vodstvo ZRS lahko spomnilo tudi tistih, ki sicer niso več člani Zveze, so pa v preteklosti storili marsikaj za ugled naše krovne organizacije. Zadostovalo bi že povabilo na proslavo!

73 Mirko, S57AD
Uporabniški avatar
s57ad

OdgovorNapisal/-a S51U » 22 Okt 2006, 12:36

Ojla !

Tudi v RK Triglav, S53APR nismo prejeli nobenega vabila !

Prepričan sem, da bi morali vsi klubi prejeti vabilo ob praznovanju 60 letnice ZRS, saj, če dobro razumem, so klubi ustanovitelji ZRS, ali pa zopet ne razumem statuta ?

73
Uporabniški avatar
S51U

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Novice in Dogodki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov