Aplikacija za uporabo storitev LEA in SOU

Vprasanja, pripombe in ostalo o delovanju streznika S50LEA, S50SOU

Moderatorji: s55o, s51bw, s56wmn

Aplikacija za uporabo storitev LEA in SOU

OdgovorNapisal/-a s57oaa » 10 Apr 2006, 22:25

Zaradi posodobitve strežnikov lea.hamradio.si in sou.hamradio.si ter reorganizacije storitev, ki jih strežnika omogočata, se je izdelala posebna spletna aplikacija, preko katere se bo lahko nastavilo storitve, ki jih bosta strežnika omogočala. Vsak, ki bi si želel uporabljati storitve, se bo moral v aplikacijo registrirati, po potrditvi administratorja pa se bo lahko prijavil v svoj osebni profil in si nastavil storitve, ki jih bo želel uporabljati (prehod, pošta, gostovanje, ...). V profilu se bo lahko nastavilo tudi nove storitve, ki se bodo na strežnika sčasoma dodale.

Aplikacija je namenjena tudi razbremenitvi administratorjevega email naslova in pa združitvi vseh podatkov o uporabnikih strežnikov lea in sou.

Obvezno si preberite pravila in pogoje, ki so objavljena na http://lea.hamradio.si/register/pravila.php.

Zaenkrat je potrebna samo registriracija, da se zberejo podatki, ko bo zadeva postala polno funkcijonalna, pa boste obveščeni.

Povejte tudi vsem ki jih poznate, da uporabljajo lea/sou strežnik oziroma email z domeno hamradio.si da se obvezno registrirajo, kajti vsi, ki ne bodo registrirani se bodo brisali!

Zahvala Metodu, S56WMN in Boštjanu, S55O za pomoč in podporo.

Aplikacija se nahaja na naslovu https://lea.hamradio.si/register/.

Odgovori, ki niso striktno vezani na to objavo BODO BRISANI!
s57oaa

Kraj: Domžale

SSL

OdgovorNapisal/-a s56g » 10 Apr 2006, 22:46

Živ,

Uspešno sem se prijavil :) congrats za aplikacijo!

Mimogrede, strežniški certifikat je malo narobe zgeneriran saj naj bi ga uporabljala "lea.hamradio.si" , narejen pa naj bi bil za računalo z imenom "" . Brkljalniki se ob takih varnih povezavah pritožijo.

73 de tom*/s56g
s56g
LEA Admin

Kraj: Nova Gorica, JN65TW

OdgovorNapisal/-a s57oaa » 10 Apr 2006, 22:56

Pozdrav, glede certifikata je tko. SSL je narejen samo zaradi neke varnosti pri uporabi s strani paketnega omrežja. Za certifikat pa ne opozori zaradi imena pač pa zato, ker ni podpisan s strani uglednih podjetij ki to podeljujejo.

Če bo preveč ljudi to motilo pa se lahko zbere denar in da certifikat podpisati, potem pa ne bo več problemov s pojavnimi okni.

Lp
s57oaa

OdgovorNapisal/-a s56a » 10 Apr 2006, 23:26

>Obvezno si preberite pravila in pogoje, ki so objavljena na http://lea.hamradio.si/register/pravila.php.

Ali je vse to napisal bodoci pravnik S55O? Zdavnaj nisem srecal toliko birokracije pri radioamaterjih!
s56a

SSL

OdgovorNapisal/-a s56g » 10 Apr 2006, 23:32

OgnjenaLisica (FireFox) lepo javi, da je certifikat izdan za drug računalnik (s "praznim" imenom) in ne za "lea.hamradio.si" , kar ni lepo :) . IE se na to napako (seveda :) ) požvižga.

Certifikat, ki ga ni požegnala kakšna CA, ki jo privzeto prepoznajo brskalniki je za našo uporabo kar v redu. Saj še razne "SI-GEN"-e ne, ki so mnogo bolj uradni ;) .

73 de tom*/s56g
K2 #3719 ... http://www.s56g.net ... http://aprs.hamradio.si (s50aop.ampr.org)
s56g
LEA Admin

Kraj: Nova Gorica, JN65TW

OdgovorNapisal/-a s57lx » 11 Apr 2006, 17:41

Samo nekaj mi ni jasno, namreč pred temle sem že imel račun na lei, ali se moram sedaj ponovno registrirat?
s57lx
LEA Admin

Kraj: Medvode - JN76ED

OdgovorNapisal/-a s57oaa » 11 Apr 2006, 17:52

DA, obstoječi uporabniki se tudi registrirati.

Ko bo zadeva oživela, se bo šlo po registracijah, kdor do takrat ne bo registriran, bo izgubil dostop do strežnikov in podatkov, ki jih na njih hrani.

Lp
s57oaa

OdgovorNapisal/-a s55m » 11 Apr 2006, 19:44

s57oaa napisal/-a:D
Ko bo zadeva oživela, se bo šlo po registracijah, kdor do takrat ne bo registriran, bo izgubil dostop do strežnikov in podatkov, ki jih na njih hrani.

Lp

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a s56a » 11 Apr 2006, 21:04

s57oaa napisal/-a:DA, obstoječi uporabniki se tudi registrirati.

Lp

Kdo je pa tebe pooblastil da o tem odlocas?
s56a

OdgovorNapisal/-a s53zo » 11 Apr 2006, 21:24

Hoj!

Čeprav bom zvenel kot Mile bom napisal, da ste si mladina izbrali čudna pota. Jaz sem na lea registriran že od 21. maja 2001. Zakaj točno se moram ponovno prijaviti?

73
Simon, S53ZO
Uporabniški avatar
s53zo

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a s55z » 11 Apr 2006, 21:30

Verjetno zaradi enotnosti podatkov in evidenc.... In s ponovno registracijo boš potrdil, da poznaš pravilnik in ga sprejemaš...

Stvari v anarhiji ne delujejo najbolje, zato jih je potrebno urediti... :-?
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s57oaa » 11 Apr 2006, 21:43

s56a napisal/-a:Kdo je pa tebe pooblastil da o tem odlocas?

Jaz v Domžalskem vrtičku kr sam sebe pooblaščam da se bo to delal.

In ja kot je Dragan rekel, da se podatki o uporabnikih ne bodo valjali po raznih mailih in da bodo sprotno ažurirani. In da boš v profilu lahko izbral kaj bi rad imel, al bi radi še naprej čakali Metoda par mesecev, da bo kej posodobil. Pa seveda nekaj pravil da je postavljenih.

Ker administrator to podpira bo to pač tako bilo, kdor se strinja bo lahko še naprej uporabljal strežnika, tisti ki pa ne, pa lahko uporabljajo strežnik http://www.hamradio2.si.

Lp
s57oaa

OdgovorNapisal/-a s57wos » 11 Apr 2006, 22:28

Ojla decki ...

A to pomeni, da ker urejam koliko-toliko spletno stran za radioklub, katera se nahaja na LEA serverju, bi moral na novo uredit registracijo?

Kaj pod "uporabnik" in kaj pod "geslo" ????? Vpisem podatke, ki veljajo sedaj za logiranje na server, ali je potrebno nastavit vse na novo?????

Lp.
Srecko
S57WOS
Kaksna sreca, da je to samo hobi.
s57wos

Kraj: Maribor JN76UN

OdgovorNapisal/-a s55z » 11 Apr 2006, 23:02

s57ezb napisal/-a:Jaz sem registriran pod zaporedno st. 063, dvainsestdeset jih je prej, vsi ostali za mano.Je to anarhija?!
73

In vse kar strežnik (oziroma upravljalec) ve o tebi je, da si iz "Sežana,JN65WQ" in 73 v podpisu, če si to res ti... (SRI v ZRS Callbooku te ne najdem...)

No, številke tvojega CEPTA in skena pa nima kar vsak, se ti ne zdi!?

Če naročim prostor za stran, pa dostop z e-maili na SiOL-u, kjer vse to celo regularno plačam, podpišem pravno veljavno pogodbo z vsemi zahtevanimi podatki, davčno, emšo itd..., zraven sveto obljubim, da ne bom delal sr...a, in potem me lahko stresejo iz gat, če ga lomim, ne pa samo izključijo oziroma odstranijo s strežnika.

Ne vem v čem je razlika, ko gre za brezplačni servis ...

P.S.: Upam pa, da bodo administratorji dovolj hitro potrjevali prijave, da ne bo prihajalo do slabe volje...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s56wmn » 11 Apr 2006, 23:37

s56a Prosim, da nehas s temi tvojimi eno ali dvo vrsticnimi komentarji, ki niso prav nic okusni.

Vse podatke vnesite take, ki so TRENUTNO VELJAVNI.

Pa prosim malo vec spostovanja do ljudi ki smo se trudili in naredili stvari bolj pregledne.

Ideja je bila moja s57oaa je bil tako dober, da je samo iniciativno stvari po mojih zeljah in navodilih speljal do konca, Hvala tudi s55o.

Mnogo ljudi se je samo prostovolilo vendar nobeden do sedaj ni naredil prav nic.

Nobeden vas ne bo na kolenih prosil, da se registrirate.
73 s56wmn
Uporabniški avatar
s56wmn
LEA Admin

Kraj: Universe Air

Naslednja

Vrni se na S50LEA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov