Nova KVP pravila?

Tekmovalne tehnike in oprema - KV, Rezultati, Koledarji, ...

Moderator: s55o

Kolikokrat na leto si zelite KVP?

V jesenskem terminu.
2
5%
V jesenskem in spomladanskem terminu.
33
77%
Ne tekmujem v KVP.
8
19%

Skupaj glasov : 43

OdgovorNapisal/-a s55o » 15 Nov 2005, 16:29

Lep pozdrav!
Meni je lani s58q program delal BP. Uporabljal ga bom tudi letos, ima nekaj problemov - bugov, še posebej če log prenašam v originalni datoteki iz enega pc-ja na drugega, vendar upam, da bo vse okey :) Bom pač izvozil (export) datoteko že na tekmovalnem pcju.

Glede razredov in qro ali qrp pa takole...
100w in mix mode narediš enako dobro s5 kot delaš s qro...mogoče qrp se malo slabše sliši, ampak to predvsem zaradi slabših anten, po sloveniji bi moralo leteti tudi z 100mw. Važen je predvsem operator pa antene naredijo svoje (čeprav tudi z dummy loadom se da na 80 kaj poklofat :)

S Tomažem s56g sva pred nekaj meseci imela qso z 100mW bukovica - bela krajina, pa ni bilo noben problem slišat :) mogoče ponoči bi bilo zaradi QRMa huje, a mislim, da se nimajo qrp-jaši kaj za sekirat.
Več ko nas bo na tekmovanju bolje bo :)

Se slišimo na ssb delu! Hvala vsem, ki se mi boste oglasili (poleg tega je to eden redkih tekmovanj, ko slišim s5 postaje in da pomenijo več kot 1 piko :)

Lep dan še naprej
Boštjan
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76hc

QRP=100W=QRO! HA, HA, HA

OdgovorNapisal/-a S51DU » 15 Nov 2005, 17:06

Predvsem QRP-jaševa antena je zelo solidna, ker z njo nadomesti primanjklaj moči. Pozna se tudi na osvojenih točkah na KVP-ju. Procentualno razliko so predstavili že drugi.
In ker razlika je, je smešno :-? , da vržejo vse dosežke v en koš za skupno lovoriko (kategorija klubi). Ostalo sem že povedal

Hough, hawk (saj niso imeli abecede) do kontesta!

73! dosti uspeha vsem Dubi
S51DU

Kraj: RUŠE

OdgovorNapisal/-a S57Q » 15 Nov 2005, 19:12

Pa še pri njih je dlje neslo, če so zakurli večji ogenj (QRO - velik ogenj ....!! ?? ) .
Lep pozdrav, Tone - S57Q
S57Q

Kraj: Sevnica

OdgovorNapisal/-a s55z » 15 Nov 2005, 19:22

Ma, v Sloveniji pa res rabiš velik ogenj, ko je tako velika :-?

Roza TNX za VHFCtest4Win & KVP ....
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s52w » 15 Nov 2005, 19:36

Pri delu v QRP kat. se mi ne dopade, da si vnaprej obsojen na visok plasman v končni uvrstitvi. Lani bi bil z eno samo zvezo 2. v kat QRP MIX MODE. Ne vem kje je bila ta silna aktivnost QRP-jev:o.
Zmagovalec v tej kategoriji S52B, pa je glavni krivec, da me ni več v QRP in LP kategoriji. Podaril mi je QRO z 2x813 in se tako rešil konkurence :lol:

73 Damjan

P.S.
Včasih je bilo možno na KVP strani videti rezultate iz prejšnjih let in še kaj :o
s52w

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a S57Q » 15 Nov 2005, 19:40

Ker sem se potrudil ln nabral več dračja, bom zakuril večji ogenj. Zato bodo mogoče moji dimni signali prekrili tvoje oblačke in me bo indijanec za sosednjim hribčkom prej prečital. Ampak z fintami in potrpljenjem bo prebral tudi male oblačke.
Zato bom delal v kategoriji velikih oblakov, so pa še kategorija malo manjših in malih oblakov. Pa po trije oblački skupaj, pa čim več klubskih oblakov......

Nebo nad Slovenijo je dovolj veliko za vse oblačke.
Tudi velike fronte se zvalijo čez nas. Odkar hodim v hribe, med gorniki slišim, da slabega vremena ni.
Razlika je samo v obleki.
Lep pozdrav, Tone - S57Q
S57Q

Kraj: Sevnica

DIM IN OGENJ!

OdgovorNapisal/-a S51DU » 16 Nov 2005, 08:01

:o O dimu in ognju!

Nesmiselno je za mnogo dima nabirati več dračja. Bolj premeteno je, da nabereš takšno dračje, ki da več tega. In ponoči takšnega, ki da več svetlobe. Po tej lastnosti slovi najbolj breza.

Sem se prekršil, da sem vam to povedal. Odkod vam smisel primerjati dimne signale, oblake in QRM.

Z naravo, k boljšemu človeku!

Dubi-inštruktor taborništva :roll:
S51DU

OdgovorNapisal/-a s52aa » 16 Nov 2005, 08:09

Dubi!

Pozabil si napisati, da se breza tudi ne iskri in poka, zato je odlična za v domače kamine, da ne pride do kakih požarov.

Roza, amaterski piroman 8)
s52aa
LEA Admin

Kraj: Prelog, JN76HD

OdgovorNapisal/-a S50DX » 16 Nov 2005, 09:43

Če bo vreme dopuščalo, bom danes na terasi stolpnice nategnil skrajšan dipol za 80m, ker lansko leto z "dummy loadom" a.k.a. Diamond CP6 nisem uspel doklicati ta velikih oblakov. Pa tudi nekega potrpljenja niso imeli za poslušanje šibkejših. Dirkanje v stilu CQWW je totalno neumno v tekmovanju kot je tole. Se mi je dogajalo, da je neki OM sprejel del črk iz mojega znaka, ker pa nisem bil s signalom 9++, pa je enostavno nadaljeval klicati CQ in v naslednjih nekaj minutah ni naredil niti ene zveze... :evil: Me je že prijelo, da bi ugasnil postajo... :(

Zato ta veliki oblaki, dajte si vzeti tudi malo več časa za poslušanje.

CU in KVP
73's de Alex / JN76LN \ Prevalje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PODXS 070 # 173 - EPC # 0066
Uporabniški avatar
S50DX

Kraj: Prevalje

OdgovorNapisal/-a s56a » 16 Nov 2005, 09:57

WWYC Tadej, S51TA je na prvem CQ WW 160m CW hitro nehal poslusati sibke signale in svetoval tem postajam naj kupijo QRO. Potem sem mu razlozil, da so to DX signali! Mladi samo gledajo QSO/sat stevilko in klicejo CQ kot zmesani. Zelo so nesrecni, ce nimajo najmanj 2 kW QRO.

Zal so dobri in potrpezljivi operatorji manjsina. OK1RF me prijetno iznenadli ta vikend, ko je porabil precej casa na 15/20 m za sprejem mojega zvonecega bliskega signala.

Dubi, breza glih ni dobra za parket :-)
s56a

Nič pozabil!

OdgovorNapisal/-a S51DU » 16 Nov 2005, 14:56

Nič nisem pozabil napisati, Roza. Vse ob svojem času, ob pravi priložnosti, pravim ljudem.
Le to se do sedaj nisem odločil, da napišem, da je v tem našem tekmovanju nujna zaporedna številka zveze, s katero se bi lahko preprečilo goljufanje in naknadno vnašanje zvez po mili volji. Malo je dolgočasno, ko ti po vpisu pozivnega znaka prileti že znana letnica in se ti ni potrebno za ničesar več skoncentrirati. :cry:

73! Dubi
S51DU

KVP pravila,... programi,...

OdgovorNapisal/-a S54A » 16 Nov 2005, 15:16

Zdravo vsem skupaj,

prebiram vaše pripombe. Saj je prav da so,... Kolikor mi je poznano se komisija ni mogla zediniti glede pravil, zato je v "najnovejših" samo majhna kozmetika. Kakršna koli bodo res "nova", bodo tudi kamen spotike posamzenikov,... taki pač smo,... Mi je žal, da tudi letos ne bom mogel sodelovati na KVP, ker bova z S53RM na A/A konferenci pri Udinah.

KVP je za tekmovalce lepo tekomavanje, je mogoče prekratko, ali dovolj dolgo. Pred leti, ko je bilo 64 občin, so bila pravila dobra,... pa smo ugotavljali, da jih moramo spremeniti, ker da zaradi pravil aktivnost pada. Mislim, da pada, ker se v klubih ne zložimo skupaj, ne pa zaradi pravil. Omenjate, da se WW pravila ne spreminjajo, ali zelo malo,... mi se pač ne jezimo, ker so to Ameri napisali,... nekdo drug se pa(D4B,..),...

Za nova pravila naj komisija naprej dela, naj se uskladi in taka pravila kot bodo, jih dajmo probat razumet v dobrem smislu in spodbudit ostale, da se aktivnost poveča,...

Glede programov,... jaz še vedno uporabljam EA88, zato pri postaji še vedno poganjam PC z Windowsi 98, ki še podpira DOS,... ostalo pač predelam preko Excela v .txt file, da Cabrillo sprejme,... Menim, da je za komisijo dobro, da prejme čim več dnevnikov v .txt obliki z vsemi osnovnimi podatki, da je manj fizičnega dela,... itak se radioamaterji vedno nekako znajdemo,...

lep dan naprej

ivo S54A
S54A

Re: KVP pravila,... programi,...

OdgovorNapisal/-a s56a » 16 Nov 2005, 16:18

S54A napisal/-a:Zdravo vsem skupaj,

Glede programov,... jaz še vedno uporabljam EA88, zato pri postaji še vedno poganjam PC z Windowsi 98, ki še podpira DOS,... ostalo pač predelam preko Excela v .txt file, da Cabrillo sprejme,... lep dan naprej

ivo S54A

EA88 IS THE BEST! Tudi kot IV3/S54A bi lahko delal KVP. Pa sse S53RM lahko pomaga CAB score :-)
s56a

OdgovorNapisal/-a s56al » 16 Nov 2005, 18:50

A ni bil lani na http://kvp.hamradio.si/ za snet S58Q MS Win program za vodenje dnevnika KVP ZRS? Smerokaz "programi" sedaj ne kaže nikamor...

LP, Sandi
s56al

Kraj: JN66SI

OdgovorNapisal/-a s55o » 16 Nov 2005, 19:38

Poglejte tukaj za programe
(lahko tudi na strani od kvp kliknete na stare rezultate in se vam odpre stara stran )
Link:
http://lea.hamradio.si/~kvp/kvp/index.htm

lp
Boštjan

pa srečno v KVP
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76hc

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Tekmovanja KV

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov