Živijo vsem!
Bolj kot berem manj mi je jasno v čem je sploh problem. Če kdo želi delati CTEST z QRP naj ga dela in prijavi v ustrezni kategoriji. Isto velja za vse ostale, ki to ne želijo. Vsaj kar se tiče števila kategorij v S5 ni problem. Ker je KVP edino tovrstno tekmovanje v S5, treba omogočiti vsem, da najdejo mesto v eni od kategorij. Večja kot je aktivnost boljše je tekmovanje. Sam sem delal v zadnjih letih v vseh kategorijah od QRP, LP do HP. Nikoli nisem imel problemov z motnjami HP postaj, kot tudi večina ostalih ne. Edini problem je bil, ko ob slabih pogojih marsikaterega HP ali LP nisem mogel priklicati s QRP. Pa kaj zato. Jaz ga nisem imel v logu on pa mene ne. In kdo je tu oškodovan – oba. In zakaj treba potem delati tak vik in krik zaradi HP postaj.
Kar se pa tiče gužve in motenj med tekmovanjem, se upam trditi, da vseh cca 200 postaj iz S5, četudi bi bili vsi v HP, ne more narediti takšne gužve na bandu, kot je v tekmovanjih tipa WW. In če bomo še naprej komplicirali s pravili ter jih spreminjali po volji nekaj posameznikov, bo prostora na bandu v KVP vse več.
Če ima slučajno kdo voljo, da organizira S5 QRP KVP, ga pa vsekakor podpiram in obljubim, da bom delal tudi to tekmovanje, samo če ne bo daljše od 2 uri, ker že po 1,5 urah v KVP postane počasi dolgčas.
Glede poštenja pri uporabi predpisanih moči, pa bo moral vsak pri sebi razčistiti, zakaj se sploh bavi s tem hobijem. Mene vsekakor ne bi vleklo delati razna tekmovanja, če bi skozi celo tekmovanje razmišljal kdo goljufa in kdo ne. Nekateri pa imajo veliko veselje skozi tekmovanje razmišljati, kdo vse goljufa in razloge za svojo nesposobnost iskati v namišljenih motnjah in pomanjkanju denarja za nakup FT1000MP……….
73 Damjan S52W
CUL v KVP kat MIX HP (2x813) 1,5 dB manj od LICENCE PWR, iz Črnomlja cca 70km od centra S5