Najprej sem jih namestil na vrh vertikalne antene za 3,5 Mhz leta 1992,ko sem videl, da teža na vrhu zvija spodnji del antene. Na začetku sem najtanjši del izpustil, po poizkusu, da če na njem uporabim tanjšo trdo lakirano žico (0,5mm), sem videl da ni razlike, kar bi naj bilo pri tovrstnih antenah za pričakovati. Po luščenju površine na nekaterih palicah sem napravil poizkus (da bi morda preprečil propadanje zaradi UV žarkov) in jo s pomočjo Neostika zavil v tanko navadno gospodinjsko ALU folijo (ne spiralno). Na 14MHz je takšna antena delovala do približno 15W. Tudi kot vrh na vertikalki za 3,5Mhz se je pri 100W obnesla.
Po poizkusu z enostavnim mehanizmom, da sam vzdignem in postavim tatkšno mogočno vertikalko, se je zgodilo, da sem pri podiranju zaradi elastičnih vrvi uničil vrh, ki udari kot šiba v tla. Tako sem šel nazaj na aluminij. Drugače še vedno pogledujem za njimi, samo cena 30.000 sit za 10m dolge palice me je takrat odvrnila od nadaljnega zabavnega preizkušanja tovrstnih rešitev.
Pri prvem poizkusu sem imel v vsakem segmentu istružene distančnike, ki so držale AL šipko v sredini in tako zmanjšale zvijavost. Nato sem s hitrim lepilom točkovno lepil trdo lakirano žico, ki sem jo proti vrhu tanjšal.Menim, da je morda včasih bolje, da se antena pod silo vetra ukloni. Na koncu sem to raje počel z lepilnimi trakovi, saj so ostale kot nove in sem včasih kakšno podaril mojemu strugarju, ki se me nikakor ni mogel rešiti.
73! Dubi