s56al napisal/-a:Pozdravljeni,
Ali morda kdo bolj natancno pozna postopke pri uvozu amaterskih radijskih postaj oz. ima morda celo izkusnje z narocanjem po posti iz tujine? Ce drzi, kar mi je pred casom namignil ze g. Cadez in kar sem preveril danes na carinski posti, potem je uvoz za kategorijo "Oddajniki za radiotelegrafijo in radiotelefonijo ter oddajniki z vdelanim sprejemnikom..." carine prost. Placa se samo DDV!!! Seveda na celotno ceno z vstetimi stroski posiljanja, ki pri narocilu iz ZDA pridejo po moji oceni kaksnih 100-150USD, ce ni ravno ekspresna posiljka.
Samo za informacijo nekaj cen iz cenika www.hamradio.com:
* IC-718 HF transceiver 525 US$ (z vgrajenim DSP)
* FT-100D 755 US$
* IC-706MkIIG 780 US$ (z vgrajenim DSP!!!)
* TS-570DG 880 US$
* TS-570SG (HF+6m) 1050 US$
* IC-746PRO + napajalnik 1700 US$
* TS-2000 1750 US$
HRO posilja transceiverje "worldwide".
Uradni list, kjer so carinske stopnje navedene, se iscem, da zadevo preverim. Nisem pa se preveril, ali je za uvoz potrebno kaksno posebno dovoljenje (menda samo CEPT licena) in kaj je s homologacijo (TS.570SG npr. se v EU ne prodaja).
Seveda se je pri takem narocanju treba zavedati PROBLEMA SERVISA ter uveljavljanja morebitne garancije, ce potem, ko odprete paket, ugotovite, da stvar ne dela.
Ce ima kdo se kaksno uradno informacijo na to temo, se priporocam.
Lep pozdrav,
Sandi S56AL
s56al napisal/-a:Ja, spediter zaracuna nekaj za skladiscenje in postopek carinjenja. Koliko, preveriti pri UPS ali DHL. Ko sem pred casom narocal za 300 Euro integrirce iz GB, je pri UPS znasalo nekaj cez 3.000 SIT, potem pa so mi zadevo dostavili v MB podruznico, kjer sem jo dvignil. So sicer zvonili na vratih doma, ampak ravno v casu, ko ni bilo nikogar. Predvidevam, da je najceneje, ce dobis zadevo po navadni posti in pristane na carinski posti v Lj.
ALi je tistih 36% bilo za anteno? Za radijske postaje bi moralo biti samo 20% DDV in nic drugega. Tako so mi zatrdili na carinski posti, tako je ugotovil pri preverjanju Bajko, sekretarja ZRS sem pa tudi prosil, da bi pridobil uradno pisno informacijo od carinske uprave.
Lep pozdrav in srecno 2003
Sandi
S57KAA napisal/-a:HI
Tole je kratek izvleček iz uredbe, ki začne veljati 1.1.2003!
73 & HNY
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov