Uradni forum ZRS

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

OdgovorNapisal/-a S57BBA » 16 Apr 2003, 13:39

S56AL je napisal:
>Ce ZRS ne uspe na svojih uradnih spletnih straneh azurno vzdrzevati
>niti call booka http://www.cestel.si/cgi-bin/s5cbs.pl

>se sprasujem, kako bo forum. Odtipkam "S51BR", kot odgovor
>dobim "SRY, S51BR ni v bazi."

Razmisljam in razmisljam, ce bi se oglasil... Ah, torej:

- o odprtju novega foruma sem bil obvescen po e-posti dvakrat zaporedoma z zelo uradnim dopisom, ki se pricne takole:"Po dogovoru s Poldetom Kobalom vam posredujem povezavo..." in se konca takole:"Za dodatne informacije kontaktirajte z Poldetom Kobalom, predsednikom ZRS. 73 Rudi Bregar, S51BR"

- ZRS vodstvo ocitno meni, da ta forum ne predstavlja dejanskega stanja in je pac zahtevalo postavitev svojega foruma; v tem ne vidim nic slabega.

- V ZRS vodstvu ocitno ni nikogar, ki bi poznal delovanje forumov, saj bi se drugace (v izogib podvajanju in dodatnemu delu) raje dogovorili z upravniki tega foruma za odprtje podrocja URADNE NOVICE ZRS, ali STIK Z UO ZRS, ali karkoli drugega, kar bi lahko upravljali (administrirali) izkljucno s strani UO ZRS.

- Callbook ZRS, dosegljiv preko spletne strani www.hamradio.si/callbooks.html je azuriran takrat, ko se spomnim prositi sekretarja ZRS za novo bazo. Bodimo realni, sprememb po koncu februarja ni bilo ravno veliko, recimo S57SRB->S51BR in se kaksen (ja, postavljen je na spletnem naslovu firme, v kateri delam - sem pac imel cgi-bin direktorij dosegljiv v tistem trenutku).

- Celotna spletna stran www.hamradio.si je obnavljana na mojo iniciativo in s podatki, ki jih zmecem skupaj sam v svojem prostem casu za hobi (in potrato casa :) ). Pise sicer, da je uradna spletna stran ZRS, a azurnosti ne pricakujte prevec - o Teleinfosu sem naredil nekaj stvari ker so bili na stantu fantje iz mojega kluba, o ostalih stvareh so stvari narejene prav tako vecinoma ob slucajno najdeni informaciji.

- In za konec; srcno upam, da se bo Rudiju dalo poustvarjati v novem forumu, saj je za ziv forum treba grozljivo veliko casa.

Mimogrede, SRY Sandi, da ravno tebe Quotam, si mi bil najblizje pod tipkami :)).

LP Bajko.
S57BBA
Moderator

Kraj: JN76FC

OdgovorNapisal/-a s56a » 16 Apr 2003, 13:44

Bajko me prehitel v casu branja tehtnega prispevka na naslovu:

http://www.narava-b.si/bregar/rudi1.htm

Jaz SRB-e in ostale Zemljak-e vsekakor podpiram :-)

LP MMIII S56A

P.S. Se kolcalo nam se bo za "Lepim" S57U :-)
s56a

OdgovorNapisal/-a s56al » 16 Apr 2003, 14:44

Bajko, da ne bo pomote - priblizno si predstavljam, koliko dela vlagas vsak mesec v vzdrzevanje spletne strani, zlasti redno skeniranje Uradnega glasila CQ ZRS. Verjamem tudi, da ni tvoja naloga, da poizvedujes za spremembami v call book, tako da tistega glede vzdrzevanja call booka prosim ne razumi, da leti nate. Hotel sem ilustrirati svoje mnenje, kar smo danes ze veckrat slisali, in sicer, da ze imamo odlicen forum. Nesmisel je, da se dodaten novi forum postavlja v imenu UO ZRS, ki ne uspe poskrbeti niti za bolj osnovne zadeve. Zal mi je tudi, da je S51BR razumel moje pisanje kot napad nanj. Kritike so letela na racun obstojecega vodstva. Ce pa se S51BR identificira z obstojecim vodstvom, mi je pa prav tako zal. Ribo, ki je na zacetku procesa usmrajevanja, se se da resiti le tako, da se odreze glava, kjer se najprej usmradi, ne pa napada njeno jedro, ki je v primeru S5 HAM kljub nesposobnemu vodstvu se vedno zdravo in skusa delovati v dobrem HAM duhu. To dokazujejo stevilne uspesne akcije, za katere ima ZRS bolj ali manj gluha usesa (Tradicionalno vsakoletno UKV srecanje, tehnicne delavnice (umerjanje ZIF in SA, meritve na UKV srecanjih), tale forum, S59TTT promocija HAM na POP TV...).

Lep pozdrav,
Sandi
s56al

Kraj: JN66SI

OdgovorNapisal/-a Rudi » 16 Apr 2003, 19:10

s56al napisal/-a:
S51BR napisal/-a: ... Če na www.hamradio.si ne najdeš ničesar, pač znaš slabo iskati. Če S51BR ne najdeš v Callbooku, je spet tvoj problem, ker pač nisi na ZRS naročil najnovejše verzije.

Vendar je škoda prepiranja,, če se pa da vse lepo dogovoriti...

Ce ZRS ne uspe na svojih uradnih spletnih straneh azurno vzdrzevati niti call booka

http://www.cestel.si/cgi-bin/s5cbs.pl

se sprasujem, kako bo forum. Odtipkam "S51BR", kot odgovor dobim "SRY, S51BR ni v bazi."

Glede podcenjujocega odnosa pac vsak bere podton napisanega besedila tako, kot ga sam zeli videti.

Nikoli nisem trdil, da na www.hamradio.si NICESAR ne najdem. Ne spreobracaj mojih izjav.

S.

Da ne bi dolgovezil. Callbook pač ni osvežen, če pa vprašaš sekretarja ZRS, ti bo povedal, da je to veljaven znak s CEPT dovoljenjem. Če ti to kaj več pove, pa naj zapišem, da je moj nekdanji znak S57SRB, ki ga boš našel v vseh neosveženih verzijah Callbooka. Pa brez zamere. Niti najmanj ne želim biti žaljiv.
Rudi

OdgovorNapisal/-a S57BBA » 16 Apr 2003, 19:12

S56AL je napisal:
Bajko, da ne bo pomote - priblizno si predstavljam, koliko dela vlagas vsak mesec v vzdrzevanje spletne strani, zlasti redno skeniranje Uradnega glasila CQ ZRS. Verjamem tudi, da ni tvoja naloga, da

Sandi, hvala bogu da se razumeva ;) Veš da nisem mislil tako. Ampak, da ne bo zgledalo, da se sedaj samo midva en drugemu opravičujeva bi dodal še informacijo, da sem danes dobil napad norosti in na strani http://www.hamradio.si/mvps.html (to je direkten link, drugače pa je zadeva dostopna preko naslovne spletne strani ali pa pod Projekti) postavil slovensko verzijo teksta o skedu med S59TTT in NA1SS marca letos.

S56AL:(Tradicionalno vsakoletno UKV srecanje, tehnicne delavnice (umerjanje ZIF in SA, meritve na UKV srecanjih), tale forum, S59TTT promocija HAM na POP TV...).

Uh, dobro da si me spomnil, UKV srečanje bom pa sedajle dodal v novice na hamradio.si.

LPB.
S57BBA
Moderator

Kraj: JN76FC

OdgovorNapisal/-a Rudi » 16 Apr 2003, 19:16

s56a napisal/-a:Brezimeni S51BR s teh nekaj Internet nastopov vsekakor zasluzi mesto Predsednika ZRS ampak v svincevih letih UDBA nadzora! Niti Yahoo in Google ga ne poznajo, S56A_L zadetkov je kar nekaj...

LP MMIII S56A, N1YU ex-podpredsednik ZRS v upanju demokraticnih sprememb

Hvala za pozdrave. Zakaj takšno vznemirjenje. Se povsem strinjam. Upam, da bo prišlo do demokratičnih sprememb in da se bodo mnogi radioamaterji vrnili. Zdaj ni čas za prepire, ampak za prenovo in vzpon radioamaterstva. Na radioamaterstvu si ne mislim graditi kariero, ker imam dobro službo že dve desetletji.

Nikoli pa nisem bil v UDBI in nikoli v partiji in tudi nikogar ne obsojam, če je bil. Saj smo v demokraciji. Zato sodelujmo skupaj in skupaj premaknimo kolo zgodovine naprej.

Kakšna vzvišena užaljenost pri vseh. Nisem brezimni. Imam svoje ime in svoj klicni znak s CEPT dovoljenjem. Ali ni to dovolj? Saj smo radioamaterji. Kaj naj vam še povem o sebi? Samo vprašajte. Ničesar nočem skrivati.
Rudi

OdgovorNapisal/-a Rudi » 16 Apr 2003, 19:24

S57BBA napisal/-a:S56AL je napisal:

- o odprtju novega foruma sem bil obvescen po e-posti dvakrat zaporedoma z zelo uradnim dopisom, ki se pricne takole:"Po dogovoru s Poldetom Kobalom vam posredujem povezavo..." in se konca takole:"Za dodatne informacije kontaktirajte z Poldetom Kobalom, predsednikom ZRS. 73 Rudi Bregar, S51BR"

- ZRS vodstvo ocitno meni, da ta forum ne predstavlja dejanskega stanja in je pac zahtevalo postavitev svojega foruma; v tem ne vidim nic slabega.

- V ZRS vodstvu ocitno ni nikogar, ki bi poznal delovanje forumov, saj bi se drugace (v izogib podvajanju in dodatnemu delu) raje dogovorili z upravniki tega foruma za odprtje podrocja URADNE NOVICE ZRS, ali STIK Z UO ZRS, ali karkoli drugega, kar bi lahko upravljali (administrirali) izkljucno s strani UO ZRS.

- Callbook ZRS, dosegljiv preko spletne strani www.hamradio.si/callbooks.html je azuriran takrat, ko se spomnim prositi sekretarja ZRS za novo bazo. Bodimo realni, sprememb po koncu februarja ni bilo ravno veliko, recimo S57SRB->S51BR in se kaksen (ja, postavljen je na spletnem naslovu firme, v kateri delam - sem pac imel cgi-bin direktorij dosegljiv v tistem trenutku).

- Celotna spletna stran www.hamradio.si je obnavljana na mojo iniciativo in s podatki, ki jih zmecem skupaj sam v svojem prostem casu za hobi (in potrato casa :) ). Pise sicer, da je uradna spletna stran ZRS, a azurnosti ne pricakujte prevec - o Teleinfosu sem naredil nekaj stvari ker so bili na stantu fantje iz mojega kluba, o ostalih stvareh so stvari narejene prav tako vecinoma ob slucajno najdeni informaciji.

- In za konec; srcno upam, da se bo Rudiju dalo poustvarjati v novem forumu, saj je za ziv forum treba grozljivo veliko casa.

Mimogrede, SRY Sandi, da ravno tebe Quotam, si mi bil najblizje pod tipkami :)).

LP Bajko.

Nočem ocenjevati, vendar osebno trdim, da edino konstruktivno raznmišljanje. Združiti je treba moči. Ne zamerite. Danes ZRS predstavlja že vsak, ki ima vsaj pet minut časa.

Priznam, sem kandidat za predsednika ZRS in to ne skrivam. In pripravil bom tudi ustrezen program razvoja in dela ZRS. So pač taka pravila, da to naredim na konferenci. Ampak obljubljam, da bom to storil vsak načelno že prej. Tudi javno. In tudi prek teh forumov. In če bom izvoljen, bodo spremembe. To je logično. Z vodstvom povseod, tudi v podjetjih, zaveje nov veter. Kaj bi skrivali.

In zanesljivo bodo sodelovali pri tem vsi, ki bodo to želeli. Tudi nekateri radioamaterji, ki niso člani ZRS! ZRS naj postane stičišče radioamaterjev. Se strinjate? Za to pa je treba ponuditi ustrezne vsebine, razvoj...

In tudi internetne strani radioamaterjev so razmetane vsepovsod. Zakaj jih ne bi združili na enem mestu. vsaj povezave na vse vsebine. Oprostite, ampak včasih vsaj jaz ne vem kdo pije in kdo plača. Poudarjam, da doslej nisem bil ne vem kako blizu vodstvu ZRS, zato ne želim nobenih podtikanj. Morda ne poznam vseh podrobnosti in morda je to tudi prednost.

Vse kar si želim, je predvsem sodelovanje, razumevanje v skupnem cilju: radioamaterstvo zasluži veljavo in ugled! Zato se pogovarjajmo strpno. To vidim tudi iz zgornjega sporočila , ki ga je napisal Bajko. Vsaj nekdo!
Rudi

OdgovorNapisal/-a Rudi » 16 Apr 2003, 19:24

S57BBA napisal/-a:S56AL je napisal:

LP Bajko.

Nočem ocenjevati, vendar osebno trdim, da edino konstruktivno raznmišljanje. Združiti je treba moči. Ne zamerite. Danes ZRS predstavlja že vsak, ki ima vsaj pet minut časa.

Priznam, sem kandidat za predsednika ZRS in to ne skrivam. In pripravil bom tudi ustrezen program razvoja in dela ZRS. So pač taka pravila, da to naredim na konferenci. Ampak obljubljam, da bom to storil vsak načelno že prej. Tudi javno. In tudi prek teh forumov. In če bom izvoljen, bodo spremembe. To je logično. Z vodstvom povseod, tudi v podjetjih, zaveje nov veter. Kaj bi skrivali.

In zanesljivo bodo sodelovali pri tem vsi, ki bodo to želeli. Tudi nekateri radioamaterji, ki niso člani ZRS! ZRS naj postane stičišče radioamaterjev. Se strinjate? Za to pa je treba ponuditi ustrezne vsebine, razvoj...

In tudi internetne strani radioamaterjev so razmetane vsepovsod. Zakaj jih ne bi združili na enem mestu. vsaj povezave na vse vsebine. Oprostite, ampak včasih vsaj jaz ne vem kdo pije in kdo plača. Poudarjam, da doslej nisem bil ne vem kako blizu vodstvu ZRS, zato ne želim nobenih podtikanj. Morda ne poznam vseh podrobnosti in morda je to tudi prednost.

Vse kar si želim, je predvsem sodelovanje, razumevanje v skupnem cilju: radioamaterstvo zasluži veljavo in ugled! Zato se pogovarjajmo strpno. To vidim tudi iz zgornjega sporočila , ki ga je napisal Bajko. Vsaj nekdo!
Rudi

OdgovorNapisal/-a Rudi » 16 Apr 2003, 19:29

s56a napisal/-a:Bajko me prehitel v casu branja tehtnega prispevka na naslovu:

http://www.narava-b.si/bregar/rudi1.htm

Jaz SRB-e in ostale Zemljak-e vsekakor podpiram :-)

LP MMIII S56A

P.S. Se kolcalo nam se bo za "Lepim" S57U :-)

Vsepovsod stresaš žalitve. Kompleksi? Ne vznemirjaj se. Nisem "Srb" in tudi, če bi bil, se ne bi sekiral zaradi tega. Zakaj bi se ti komu kolcalo po "Lepim", saj imaš zdaj idealno priložnost, da aktivno sodeluješ zraven. Ponudba je dana? Jo sprejemaš?
Rudi

OdgovorNapisal/-a Rudi » 16 Apr 2003, 19:34

s56al napisal/-a:Bajko, da ne bo pomote - priblizno si predstavljam, koliko dela vlagas vsak mesec v vzdrzevanje spletne strani, zlasti redno skeniranje Uradnega glasila CQ ZRS. Verjamem tudi, da ni tvoja naloga, da poizvedujes za spremembami v call book, tako da tistega glede vzdrzevanja call booka prosim ne razumi, da leti nate. Hotel sem ilustrirati svoje mnenje, kar smo danes ze veckrat slisali, in sicer, da ze imamo odlicen forum. Nesmisel je, da se dodaten novi forum postavlja v imenu UO ZRS, ki ne uspe poskrbeti niti za bolj osnovne zadeve. Zal mi je tudi, da je S51BR razumel moje pisanje kot napad nanj. Kritike so letela na racun obstojecega vodstva. Ce pa se S51BR identificira z obstojecim vodstvom, mi je pa prav tako zal. Ribo, ki je na zacetku procesa usmrajevanja, se se da resiti le tako, da se odreze glava, kjer se najprej usmradi, ne pa napada njeno jedro, ki je v primeru S5 HAM kljub nesposobnemu vodstvu se vedno zdravo in skusa delovati v dobrem HAM duhu. To dokazujejo stevilne uspesne akcije, za katere ima ZRS bolj ali manj gluha usesa (Tradicionalno vsakoletno UKV srecanje, tehnicne delavnice (umerjanje ZIF in SA, meritve na UKV srecanjih), tale forum, S59TTT promocija HAM na POP TV...).

Lep pozdrav,
Sandi

Končno! Sem misli, da ne znaš napisati nič pozitivnega. Glej, velja ponudba. Zakaj ne bi okrepili tudi "jedro" kot ga imenuješ. Pridi zraven in izrazi pripravljenost, da se kaj spremeni. Tokrat pa se povsem strinjam s teboj. Ja, prav to nameravam spremeniti in vsi, ki boste sodelovali, ste vedno dobrodošli.

Seveda pa bom počakal, če bom izvoljen. Tudi, če ne bom, se ne bom sekiral, čeprav vendarle želim, da bi skupaj nekaj spremenili in premaknili med slovenskimi radioamaterji. Iz vseh teh prispevkov pa ugotavljam, da smo (ste) radioamaterji sprti med seboj in, da v vsaki stvari iščemo zgolj negativne strani. Zakaj toliko negativnega naboja. Usmerimo raje vso to energijo v bolj pozitivne stvari.
Rudi

OdgovorNapisal/-a s56al » 16 Apr 2003, 20:10

Kdor si je vsaj povrsno ogledal ta forum, ve, da tukaj nismo nic sprti med sabo. V ta forum je bilo vlozeno ogromno truda administratorjev, pa tudi veliko casa amaterjev, ki so prispevali svoje prispevke. Ce si ogledas vsaj nekaj od mojih 100+ prispevkov na tem forumu, bos ugotovil, da je sila malo negativnih, ce sploh kaksen (razen teh danes). Zato se meni, pa verjamem, da tudi se marsikomu drugemu, zdi vedenje UO ZRS milo receno ignorantsko, ko v tem forumu objavi obvestilo, da naj se prijavimo na uradni ZRS forum. Ki ni niti v internetni domeni "hamradio.si". Ki pokriva enake (plus se nekatere) teme tega foruma. UO ZRS, ki ocitno sploh ne ve, kaj njena baza zadnja leta pocne. Dokler S56AL sem ter tja spise kaksen tehniski clanek za glasilo, je vse OK - priden, kar tako dalje. Ko pa S56AL izrazi nestrinjanje s, ce se nezno izrazim, cudnim vedenjem UO ZRS, pa jih takoj dobi po nosu. Da je negativec. Da naj se ne mesa v politiko, ki jo ne razume. Od uradne politike ZRS se je distanciralo ze zelo veliko clanov. Ljudi, ki so in se vedno ogromno prispevajo k temu, da se v S5 na HAM podrocju sploh se dogaja kaj zanimivega in privlacnega za novince. Ne vem, ali se je UO ZRS do danes sploh vprasal, zakaj tako in ali se sploh zaveda, kaj vse njeni HAM pocno in kaj so dosegli V SVETOVNEM MERILU.

Seveda se potem povprecni S5 HAM vprasa, kaj je tukaj narobe in kje je toliko opevana demokracija!

Bolj smiselno in veliko bolj prijazno s strani UO ZRS bi bilo predlagati administratorjem, da forum na LEA.HAMRADIO.SI pac razsirijo z dodatnimi rubrikami, ce UO ZRS meni, da tem ni dovolj, na pa zgubljati energije z ignorantskim postavljanjem paralelnega foruma.

Kar pa se tice clanstva, ze pred leti sem na yahoo s5ham forumu naredil manjso "primerjalno analizo" :), ki kaze, da je ca. 2k do 3k clanstva pricakovana stevilka, primerljiva z delezem HAM v primerljivih drzavah. To je posledica nacina zivljenja, ki je dugacno kot pred 20 ali 30 leti. S tem se je treba sprijazniti in ziveti ter iz tega potegniti najvec, kar se da. Da bo v veseljem vsem, ki v tem hobiju se vztrajamo in se trudimo kaj premakniti. Tudi z vlozkom svojega dela, casa in marsikdo tudi denarja, ne samo leporecenja (beri: flancanja).

Novemu predsedniku, kdorkoli ze bo, zelim, da bi mu zadeve uspelo premakniti na bolje. Prosim pa ga, naj ne daje pavsalnih ocen o razslojenem in sprtem clanstvu, ter hkrati trdi, da je morda prednost, da zadeve podrobno ne pozna. Sam nisem sprt z nobenim S5 HAM amaterjem, le ene dva sta mi do sedaj zamerila, ker sem sekretarju posredoval (z materialnimi dokazi podprte) pripombe na delo uradne ZRS ter njenih uradnih predstavnikov.

Lep pozdrav vsem,
Sandi
(over and out, vsaj glede te teme)
s56al

Kraj: JN66SI

OdgovorNapisal/-a s56a » 16 Apr 2003, 22:28

>Nikoli pa nisem bil v UDBI in nikoli v partiji in tudi nikogar ne obsojam, če je bil.

Rudi, nekaj dni pred tabo se na forumu v imenu MORS pojavil Pibo, ki se nakratko pozabil podpisati s svojim pozivnim znakom S58WW. Upam, da ti nimas zveze niti z vojaki?

>Zakaj bi se ti komu kolcalo po "Lepim", saj imaš zdaj idealno priložnost, da aktivno sodeluješ zraven. Ponudba je dana? Jo sprejemaš?

S57U ZRS ponudbo sem pred leti sprejel in po krajsem casu to obzaloval. Iz ZRS sta sle ven S50K in S57NW in potem iz UO ZRS se S51BW in S57BBA. In kaksna slucajnost da danes vsi trije volonterski vodimo radioamaterske Internet forume. Demokraticne spremembe na ZRS cakamo. Zelo sem vesel tvojih odprtih obljub predvolilnega programa. Potem se lahko pogovarjamo za naprej. Samo S59AR ne bo prevec vesel :-)

73 de Mario, S56A, N1YU

P.S. Povabi se mladega tehnika S56AL, ce se upa sprejeti funkcijo!
s56a

le v kup, le v kup ...

OdgovorNapisal/-a s52d » 16 Apr 2003, 22:34

Nic ne stekam.

Vse radioamaterske strani naj bi se zdruzile, kar se zacne z razbijanjem foruma?

Predlagam, da S51BR pokaze malce zrelejsi pristop:
Ce se lahko odrece nazivu "vsemogocni", najbrz ne bo
tezav, da se pridruzi pescici sysopov na s50lea.
Andrej in Metod bosta vesela se kake roke.
=================
Malce MZQ QRM ob tej temi:

S50LEA/LJUTCP itd je na ustrezni urejeni lokaciji ze dolgo
vrsto let - in bo se dolgo vrsto let. Klapa okoli S50LEA
je dovolj mocna, da bo lahko zagotavljala nemoteno delo.

"Zal" je upravljanje rahlo neuradno: uradna zahteva s
stampiljko, da se komu onemogoci dostop ali da se
tole sporocilce zbrise, bo sla v /dev/null.

Hkrati je S50LEA tudi na radiu - se pravi, ne velja samo
internet spirit (karkoli to je) temvec tudi HAM spirit.

Ko grem malce pogledati S5 HAM strani - teh je ogromno, hitro vidim, da je marsikomu uspelo
najti svojo drugacnost in zanimivost. Najenostavneje
je kopirati nekaj, kar ze je - veliko tezje je postaviti nekaj novega.

Koliko BBSov je bilo zivih v zadnjih 17 letih?

73 gl gn
Iztok S52D
s52d

Kraj: yes

OdgovorNapisal/-a s57wos » 16 Apr 2003, 22:40

S51BR napisal/-a:Kakšen golaž? Sem za sveže sadje! Mi je pa nekaj zelo zelo jasno. Z 20 mio letnega proračuna bi se radioamerstvo moralo nekoliko bolj povezati, ne pa da se je število članstva v nekaj letih zmanjšalo iz 7.000 na manj kot 3.000! Vas to ne skrbi?

Kaj pa če je nepoznavanje "scene" prednost?

Ojla ...

Moram se sam nekaj napisat. Skrbi... seveda nas skrbi, pomojem sedaj se bolj kot prej. Ce UO misli da je "izgradnja" nekaksnega foruma, pesek v oci, da se zagovarjajo "stroski" potem je to bolj streljanje v prazno. Za mene, in mislim da za vecino, je tole URADNI forum S5 radioamaterjev. Tukaj je vsak radioamater, eni smo gosti, drugi pa moderatorji. Noben pa ni Vsemogočni urednik (g. Vsemogočni ki lahko brises sporocila), tukaj je vsak uporabnik, ali pac moderator, in doben tukaj ne omenja, da se lahko kaksno sporocilo "izgubi" (hmmmm..le zakaj bi se izbubljala ... :lol: mogoce zaradi drugacnega misljenja), ter noben nobenega ne sili, da MORA napisat vsaj eno sporocilo, drugace bo izbrisan. To je ze prisiljevanje, ce ti je kaj za pisat, bos napisal, ce ne ... pa te noben ne izbrise. Saj smo radioamaterji, ali ne. To je hobi, ni sluzba, da MORAS nekaj napisat na forum.
Ce bi UO ZRS-u bilo kaj za clanstvo, bi se pokazalo na forumih, (poglejte si samo ZRS rubrike na packet BBS-ih, ZALOST, prazne), ki ze NEKAJ VELJAJO, kar za ta forum lahko mirno zatrdim, da nekaj velja, in je poznan. Ne vidim razloga, zakaj se ni uvedla tukaj kaksna UO ZRS ali ZRS rubrika....
Aja...gostovanje na kaksni "domeni" tudi STANE, lepo razmetavanje clanskega denarja, ko pa imamo svojo domeno, ter lepo delujoce forume na njej ki so ze lep cas "prerasli" testno fazo, ter imajo ze lepo stevilo clanov, ki jih noben nic ne sili, pa vseeno lepo funkcijonira.
Tole je zopet iskanje "podpornikov", predvolina mrzlica, ali kaj druga, kaj pa vem.

Toliko.....lep pozdrav vsem, pa ni "mus" da kaj napisete, tukaj vas noben ne izbrise, ce pac samo prebirate ..he he :)
Kaksna sreca, da je to samo hobi.
s57wos

Kraj: Maribor JN76UN

OdgovorNapisal/-a s51bw » 16 Apr 2003, 23:20

UO ZRS, oziroma kdorkoli ze odloca o "uradnih zadevah", kot je npr. "uradni forum ZRS", ocitno res premalo ve o zadevah o katerih odloca - vsaj v tem konkretnem primeru. Zalostno je, da niso niti toliko, da bi se malo pozanimali. Zadostuje telefonski klic, ali recimo email. Po mojem je glavni problem ZRS v ignoranci in nespostovanju radioamaterjev, ki kaj znajo. Zato pa imamo neuradne streznike, neuradna srecanja, neuradne delavnice, itd. In vse to neuradno izredno dobro funkcionira. Ce bi bila ZRS pametna, bi se samo zraven "podpisala" in z ustrezno moralno spodbudo in izkazanim spostovanjem aktivnim radioamaterjev, ki se za vse to neuradno trudijo, pozela uspeh. In vsi bi bili - neuradno - zadovoljni ;)

73

Andrej
Uporabniški avatar
s51bw

Kraj: Space

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov