S58T napisal/-a:Nerodna zadeva, običajno pomaga ozemljitev ohišja postaje na radiator centralne kurjave ob domnevi, da imaš vsa ohišja naprav med seboj povezana,vključno PC. Tega nikakor ne smeš uporabiti za nadomestilo prave ozemljitve, RF potencial pa le malo zmanjša. Ali imaš v instalaciji žične antene zaščito proti sevanju opleta koaksa?
Reševanje takih težav je lahko še zanimivejše od samega dela na postaji.
GL
Miro S58T
Miro živijo.
O sami ozemljitvi postaje sem že postavljal vprašanje na forumu. Končali pa smo pri gradbenem dovoljenju za anteno (če še se prav spomnem?!). Problem ozemljitve je v tem, da sem v tretjem nadstropju stolpnice. Edina "zemlja" v PPSu mi je radiator, vendar ne bi rad na takšen način povzročal kakšnih motenj pri sosedih.
Antena se nahaja na vrhu stolpnice in je vertikalna Diamond CP6. Ozemljitev je direktna na strelovod, kot verjetno v večini primerov anten. Mislim, da ni težava v anteni, ki je zeeeloooo daleč proč od mojega računalnika.
Da bi se izognil direktnega stika računalnika s postajo, sem izdelal AFSK in FSK vmesnik po načrtih S56AL in moram reči, da je zadeva odlična, vendar ni rešila mojega problema. Kar sem potem ugotovil, da je težava v miški.
Sem pa v delavnici našel en feritni obroček in navil 4 ovoje miškinega kabla skozenj. Zadeva je
OBČUTNO boljša. Sedaj se začne miška "čudno" obnašati šele pri cca. 75W izhodne moči. Torej nekaj je na feritih. Samo imam pa sedaj težavo s prekrtatkim kablom... Kar pa je še vseeno boljše kot pa 20W in miška na koncu mize. hihi