S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 14 Nov 2018, 23:08

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: logger32
OdgovorObjavljeno: 24 Feb 2012, 15:10 
Odsoten

Pridružen: 20 Sep 2007, 23:20
Prispevkov: 78
Ko vpišem pozivni znak in grem na polje Poslan- RST namreč, se mi avtomatsko napiše raport 599. Kako se to izključi, da bom brisal vsakokrat, ko je rapot drugačen ?

Dan


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: logger32
OdgovorObjavljeno: 24 Feb 2012, 16:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 Avg 2002, 23:05
Prispevkov: 536
Kraj: Cíerkna
s59n napisal/-a:
avtomatsko napiše raport 599.


Probaj izklopiti "Band from BandPlan".

CUL Danilo, S50U

_________________
Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
S50CLX - Cerkno LinuX Palk DXCluster
http://s50clx.infrax.si


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: logger32
OdgovorObjavljeno: 25 Feb 2012, 07:01 
Odsoten

Pridružen: 20 Sep 2007, 23:20
Prispevkov: 78
Danilo hvala za idejo, samo rešitev pa to ni.

Dan


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: logger32
OdgovorObjavljeno: 25 Feb 2012, 09:19 
Odsoten

Pridružen: 12 Jan 2004, 11:59
Prispevkov: 80
Kraj: Srednje brdo, JN76BC
Instaliraj si EQF-a, pa boš imel na voljo vse od 55..-59.. HI

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: logger32
OdgovorObjavljeno: 25 Feb 2012, 11:43 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 Avg 2002, 23:05
Prispevkov: 536
Kraj: Cíerkna
S50U napisal/-a:
s59n napisal/-a:
avtomatsko napiše raport 599.


Probaj izklopiti "Band from BandPlan".


Očitno imaš nastavljeno preskakovanje polj v QSO Entry oknu!
Desni klik na Call, Setup, Setup tab order ... z kljukico potrdi "RST sent field Tab Order" oziroma vsa polja v katera ti je veselje vpisovati podatke. Če v polje "Sent" ne vpišeš nič se z premikom v naslednje polje avtomatsko doda 599. Če tudi tole ne deluje ziher pomaga RTFM!

CUL Danilo, S50U

_________________
Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
S50CLX - Cerkno LinuX Palk DXCluster
http://s50clx.infrax.si


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: logger32
OdgovorObjavljeno: 26 Feb 2012, 18:17 
Odsoten

Pridružen: 20 Sep 2007, 23:20
Prispevkov: 78
Rešeno. Hvala za pomoč.

s59n


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: logger32
OdgovorObjavljeno: 30 Apr 2012, 06:30 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2010, 15:30
Prispevkov: 159
Kraj: Mozirje (JN76li)
Naletel sem na en manjši problemčič v Loggerju,

Nekako mi je uspelo nekatere QSOte uvoziti čeprav so že logirani tako da se mi nekateri QSO podvajajo, če bi šlo za manjše število bi se zadeve lotil odstranjevati ročno enega po enega vendar gre za skoraj 500 QSO, to bi bilo pa preej zamudno enega pa po enega.

Torej zanima me če se da kje izbrati več QSOjev hkrati in jih hkrati izbrisati?

_________________
ex. S51JS


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: logger32
OdgovorObjavljeno: 03 Maj 2012, 10:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 13 Nov 2005, 18:48
Prispevkov: 117
Kraj: Črnomelj
Živjo Jaka!

Jaz sem imel enkrat isti problem in nisem nikakor mogel ugotoviti kako izbrisati več qso na enkrat, zato sem problem rešil tako, da sem izvozil cel log in ga odprl z programom adif master, tam pa lahko z miško označuješ po želji kolone in stolpce, označiš jih lahko tudi tako, da preskakuješ vrstice s tem da držiš tipko ctrl. Ko označiš vse kar je za zbrisat moraš pritisnit tipko delete, drugače ne moreš zbrisati in shraniš. V logerju moraš pobrisat vse datoteke tvoj znak in končnice isd, isf, ism in potem uvoziš tisti log. Ko je log uvožen moraš narediti še preračun statistik ali če nimaš slo verzije logerja, recalculate statistics. Postopek je kar dolgotrajen tako, da boš mogoče prej pobrisal na roke. :)

_________________
73 de Vinko, S53F


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: logger32
OdgovorObjavljeno: 04 Maj 2012, 19:27 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2010, 15:30
Prispevkov: 159
Kraj: Mozirje (JN76li)
Hvala Vinko za predlog,

Mislim da mi res ne bo preostalo drugega kot da ročno pobrišem :) Bom pa reskiral urco ali dve med kakim digi CQjanjem za brisanje teh QSO.

_________________
ex. S51JS


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group