Hm, nekako je videti, kot bi mi nekdo oporekal neplačilo članarine ZRS.
Zato lahko mirne vesti navedem, da sem plačnik vsako leto, tako klubske, kot članarine ZRS.
Da pa nekateri radioamaterji ne plačujejo članarine ZRS, vendar uporabljajo tehniko (repetitorje, take ali drugačne)
je pa po mojem mišljenju bolj problem ljudi, ki vodijo ZRS, ker trmasto vztrajajo, da članarino ZRS lahko plačajo
le radioamaterji preko x kluba. Po mojem bi se dalo to hitro rešiti, verjetno ne za vse, ampak saj za tiste, ki želijo
plačati članarino pa je sedaj ne morejo, ker nočejo biti člani katerega koli radiokluba, da bi ZRS dopustila, da se
plača članarina. Mogoče ne bi bilo treba v višini članske članarine, ampak v višini dijakov ali družinskih članov.
Prepričan sem, da bi vsak EUR prišel prav, saj stroškov nikakor ni malo. In kot sem videl v zapisniku, ni bilo odprte
debate o tem 'problemu', je pa Tilen lepo razložil, kaj in kako je položaj s to zadevo.
Torej na potezi so vodilni v ZRS, ki se morajo odločiti o tem, ker dejstvo je, da se uporabniki ne bodo kontrolirali, kdo
je neupravičen do uporabe repetitorjev in kdo ne, ter se jim preprečevalo vzpostavljati radijske zveze, ker to nima
nobenega pomena, kvečjemu nasproten učinek bi bil z motenjem radijskih zvez.
Pač v to smer gre moje razmišljanje, nikakor pa ni mus, da se ostali strinjate z njim.
"Vedno se pogovarjam s človekom tako, da si pridobim prijatelja in nikoli tako, da dobim sovražnika!" Medvešček Janez